Bence esnaf güleryüzlü davranmak zorunda değil. Yanlış anlamayın asık suratlı olup ilgilenmesin demiyorum. Sadece işini yapsın yeter. Ben isterimki dükkana girdiğimde beni rahat bıraksın. Bişeyler satmak için peşimden koşmasın. Ben ürünlere kendim bakiyim fiyatları hemen altında yazsın. Sormak zorunda kalmiyim. Bişey sormak istersem cevaplayabilecek durumda olsun(telefonla konuşmasın mesela, yada konuşacaksa sorabileceğim başka birileri olsun etrafta). Sorduğum soruya hızlı doğru cevap versin. Ekstra bişey yapmasına gerek yok. Rahatsızlık vermesin yeter. Alacaksam zaten alırım.
Sizinde başınıza gelmiştir mutlaka. Dükkana giriyorsunuz satıcı hemen başınıza üşüşüp bişeyler satmak istiyor. Alacağım varsa da almam. Yada karakter analizi yapıp türlü türlü numaralar yapmaya çalışıyor. Pazarlık payı koyup fiyat söylüyor. Alıcıya göre fiyat biçiyor. Bana farklı fiyat, başkasına farklı fiyat biçiyor. Bana ucuz veriyorsan onu kazıklıyorsun, ona ucuz veriyorsan beni kazıklıyorsun. Ürünün fiyatı belli olacak arkadaş. Bide bu tarz şeylerle esnaflık, insan sarraflığı diye övünüyorlar. Sonra küçük esnaf bitiyor. Bitsin arkadaşım bitsin. Bu büyük marketler size ne etti? Esnafın ne faydasını gördük şimdiye kadar?
Öooohh. İçimi döktüm rahatladım.:mrgreen:
Yamaha ile iletisime gec sikayet et bence
Bu yazdıklarından sonra inatla Akp'ye oy vericem der gibi olmuş :queen:
insanlar memnuniyetini max5 kisiyle paylasir. memnuniyetsizligi ise en az 10 arkadasina aktarir.esnaf istedigi gibi davranir.ama kendi kaybeder.artik gunumuzde guleryuz ilgi ve alaka satis sonrasi hizmet daha onemli hale geldi.fiyat okadar onemli degil cogu insan icin...
Geçen hafta bende gittim o bayiye. Motorların çoğu dışardaydı. Beyaz bir ybr ile uğraşmaya başladım sağına soluna baktım. Altımda nasıl durur diye üzerine çıkacaktım ki bir çalışan geldi. Yardımcı olayım vs, gayet normal davrandı. Anlattı bir şeyler. İyi akşamlar dedim ayrıldım. Üzerimde mont ve reflektörlü yelek vardı. Belki ondandır![]()
keske yagıda almadan cıkmasaydınız..
bende gecen gun bızım semtdekı hero bayııne gıttım,adını vermeyeyım,50 tane alakalı alakasız soru sordum,gıcıklıgına degıl bılmedegımden adam sabırla hepsını tek tek yanıtladı,ornkeler verdı,borsuru aldı usenmedı ordan da bır yol buldu anlatmak ıcın,ustelık ben alıcı degıldım henuz dedım ehlıyete yazıldım aklımda su var bu var,abartmıyorum 20 dk belkıde eleman tek tek anlattı,o yuzden ben zaten modelde kafam net olsada bayıde net oldu,yoksa gıder aynı motoru baska bayıdende alabılırım sonucta,ama bayı servıs her neyse..musterıye yaklasım,ılgı alaka her zaman onemlı,sonucta cebımızdekı paraya onlar talıp onlar bızı hos etmek ve o meblayı oraya kullanmamızla ekmek yıyecekler,tok esnafsa kendı bılır,para cebımde olduktan sonra a magazası yada markası olmaz b markası olur no problem.