Magandalar ve sinir katsayısı...

o kadar magandayı düzeltemeyeceğimize göre ....
dikkat....pür dikkat...farınız ve yolunuz açık olması dileği ile.....

en güzelini yapmışsın kardeşim ellerine sağlık bana daha öleleri denk gelmedi gelirse emin olun böcek gibi ezerim.Canıma kastetsin bende eyvallah çekeyim oldu bee.kafamla tanışır :pr:

Adam veya kadın konuşmayla anlamıyorlar ve belli ki şu ana kadar hiçbir problemi de bu yolla çözmemişler arkadaşın amacı da problemi çözmek olduğundan onların dilinden konuşmuş,abi 4. gün ne oldu acaba?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Birkaçgün önce bana böyle birşey oldu.

Sıkışık trafikte yavaş yavaş ilerliyorduk. Yandaki tali yoldan bir arbada sinyal vermiş dönmek için sırasını bekliyordu.önümdeki araba hareket etti ,tabi bende peşinden aramızda 1 metre kadar vardı. Sinyal verip dönmeyi bekleyen adam sanki orada ben yokmuşumcasına döndü ve bana dokundu.Tabi ben can havliyle kornaya basmasam devirecekti beni.

Motoru biraz öne aldım .Adam kaçmasın diye fazla çekmedim tabi Zaten o ara arkasına başka bir arabada girmişti. Yani biryere kaçamazdı artık,

İndim motordan gittim yanına, Sıkacam boğazını elimde artık. eğildim yan cama tıklattım camı indirmesi için işaret ettim. Adam camı 3 cm kadar indirdiki elimi sokup canını almayayım.

Sonra düşündüm....
Bu adam sabah yataktan kalkıp birisinin canını yakayım demediki. Kimbilir kafasında ne vardı. Tipide öyle fırlama birşeye benzemiyordu.
Sonra çıkardım kaskımı, derin bir nefes aldım.

- Beyefendi. Az ön ce ayağımı kırmak üzereydiniz. Farkettiniz mi?
- Özür dilerim evladım. Bu sabah annemi kaybettim. Cenazesini almak için hastaneye gidiyorum. Sarhoş gibiyim. perişan oldum.
-Başınız sağolsun ama Ölenle öldürülmez.
-Tekrar özür dilerim evladım (Bu arada korkusu geçtiği için camı tamamen açtı) Sanayide servisim var çocuklara telefon edeyim varsa bir zararın karşılayalım.

Ben bir yandan kaskımı takarken bir yandan elimle Hayır anlamında elimi salladım, bastım gittim.

Şimdi ben bu adamı dövseydim ne olurdu ? Bana ne kazandırırdı ? Eğer bu gibi durumlarda karşınızdaki insan özür diliyorsa daha affedici olun. Siz karşınızdakini döverek kendinizi tatmin edersiniz ama, o adam da sizden sonra gördüğü ilk motorcunun canına okuyup kendisini tatmin eder.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motosiklet kullanan adamın sinirlerinin alınmış olması gerekiyor bence de. Çünkü trafikte dalaştığınız bir otomobil veya üstü taşıtların, karoserleri sizden daha büyük. Bu sebeple sadece aracının gövdesini kullanarak hayatına kastetmesi çok kolay. Ve ülkemizin eğitim düzeyi de gözönüne alındığında, motosikletin üzerinde insan olduğunu görmezden gelen hayvanların çoğunlukta olduğunu zaten hepimiz biliyoruz.
Anlatabilmişimdir umarım.

Adı üzerinde "Öküz" demişsin olayda rol oynayanlara.Lafı kulağından anlamayana neresinden ne yapıp anlatıcan? Biraz daha sakin ol bence. Bigün kendini bilmeyenin birine denk gelirsin herif konuşur daha şiddetli laf anlatmaya çalışırken elinde kalır. Elinde kalana değilde senin arkanda kalanlara üzülürüm.

Daemon: Vito nun mantuğına göre ben birçok sürücüden iriyarıyım kalıp olarak. Bu durumda benden ufak olan herkese haddini bildirmem lazım sanırım.
Neden bana denk gelmez ki böyle densiz densiz konuşanlar. Onlara haddin nasıl bildirildiğini bir göstersem ağız tadı ile.

--------------------------------------------------------------------
Bak arkadaşım ,Arkadaşım diyorum belki babandan da yaşlıyım yaşım 66 ve hala hayattayım ve motorcuyum.benim kuralım trafiğe uymak.Tabii benimde hatalarım olur zaman zaman ama mümkün olduğunca sakin olur ve kurallara uyarım. benimde başımdam birçok olaylar geçti,dalgın zamanlarım oldu, seninde oluyordur mutlaka. bu herkese aynidir.yalnız motor kullanırken değil otomobil kullanırkende bu böyle bazı kendini bilmezler oluyor tabiiki ama buna karşılık vereceksen önce motorcu efendiliğini koruman bütün motorcuları koruman anlamına gelir yaptıklarını tasvip etmiyorum . birinci gün yaşadıkların hepimizin günlük olarak başından geçen olaydır ki o bayan bundan böyle motora düşman olur.ikinci gün yaşadıklarına gelince sen ne hakla 140 klm/s sürat yapıyorsun yaşadığın ülke neresi. senin sürat yolunda 70 klm/s hız tahdidin varken.ve ayrıca nerden gidersen git sağdan geçme hakkını sana kim veriyor.
buna rağmen hala kendini haklı sanıyorsan yanılıyorsun. iri yarı olman agresif olman demek değildir bügün birini döversin yarında öyle ama birgün gelir tekniği üstün olan birine rastlarsın o zaman yaptıklarını anlarsın.umarım bu başına gelmez.
Ayrıca davranışlarının bütün motorcuları zor durumda bırakacağını düşünmek gerekir . gençliğin bütün bunları düşünmeni engelliyor iri kıyım olman da sana güç ve güven veriyor yanlışsın,yanlış olduğunu inşallah başına herhangi bir üzücü bir durum olmadan doğru yoldan anlarsın.
agresifiyen kısıtlı rüzgarın bol olsun

murathol' Alıntı:
SÜrÜcÜlerİn Ve Yayalarin Motorsİkletlİye BakiŞi DavraniŞi Ve GerİkalmiŞliĞi Hakkinda;motor Kullanmaya AĞustos 2005'de BaŞladim 1981 Yilindan Berİ (e) Sinifi Ehlİyetlİyİm A2 Ehlİyetİmİ Almadan Kesİnlİkle TrafİĞe Çikmadim Ve Motorsİklet Forumlarini Takİp Ederek Bİr Çok Şeyİ Önceden ÖĞrendİm Ama Motor Kullanirken Hep Aklima Gelİrdİ 80 90 La Gİderken Bİr Yaya Anİden Yola Firlarsa Ne Yapabİlİrİm Dİye ÖngÖrdÜĞÜm Bu Tehlİkeyİ Cİddİye Aldim Ve BoŞ Alanda Anİ DuruŞ Denemelerİ Yaptim Ama Hep Rİsk Aninda Frenlerİ Biraktim Dolayisi İle Antremanlar Pek GerÇekÇİ Olamiyordu Ve Bİr GÜn 2 Şerİtlİ GİdİŞ GelİŞ Olan Yolun SaĞ Şerİdİnden YaklaŞik 40 50 Km Hiza UlaŞmiŞtimkİ Bİr Kadin İnanin GÖz GÖre GÖre TÜm Yol Ve Trafİk Haklari Benİm Lehİme İken Çok Anİ Ve Çok Hizli Bİr Şekİlde Yola Firladi Yanİ Yolun KarŞisina GeÇecek Kendİnce SaĞa Bakti Araba Yok Sola Bakti Araba Yok Tabİ Motorsİkletİ Ve Motorsİkletlİyİ Adam Yerİne Koyan Yokkİ Ve Ben İkİ Frene Siki Sikiya Asildim Tabİ Motorun Önce Arkasi SaĞa Sonra Sola Kaydi Tehlİke Hala GeÇmedİĞİ İÇİn Çarpma GerÇekleŞmesİn Dİye Frenlerİ BirakamadiĞim İÇİn Sonunda Daha Fazla Motoru Dengede TutamadiĞim İÇİn Motorla Beraber Savruldum Ve YaklaŞik 2 Metre Ben 5 Metrede Motor Yerde SÜrÜklendİ Bu Kazanin Benzerlerİnİ Mutlaka YaŞayanlar OlmuŞtur Ama Benİm Asil Anlatmak İstedİĞİm HenÜz BÖyle Bİr Durumu YaŞamamiŞlaradir İnŞallah YaŞamazsiniz Ama Mutlaka Bu Bİlgİyİ PaylaŞmam Gereklİ Dİye DÜŞÜndÜm Tabİ Bu Arada Tam Donanimli Gİysİlerİm OlduĞu İÇİn Sadece Gİysİlerİm ParÇalandi Allahtan Kirik Falan OluŞmadi. Allah Hepİmİzİ Kazalardan Belalardan Korusun.
-----------------------------------------------------------------------
Sayın arkadaşım
yazmış olduğun Türkçe,TÜRKÇE değil senin hoşuna gidebilir,dikkat çekmek gibi . Ama hoş değil.Cümle,kelimeler arasında kullandığın büyük harfler dikkatten çok başka şeyler çekiyor,1981yılından beri (E) ehliyetin olduğunu varsayarsak en az 43 yaşında olman gerekir lütfen daha dikkatli olmanı ve yazılarını daha okunur hale getirmeni diliyorum.Daha ciddi olursun,daha çok ilgi duyarsın
yolun açık rüzgarın bol olsun

Son düzenleme:
Akira' Alıntı:
Birkaçgün önce bana böyle birşey oldu.

Sıkışık trafikte yavaş yavaş ilerliyorduk. Yandaki tali yoldan bir arbada sinyal vermiş dönmek için sırasını bekliyordu.önümdeki araba hareket etti ,tabi bende peşinden aramızda 1 metre kadar vardı. Sinyal verip dönmeyi bekleyen adam sanki orada ben yokmuşumcasına döndü ve bana dokundu.Tabi ben can havliyle kornaya basmasam devirecekti beni.

Motoru biraz öne aldım .Adam kaçmasın diye fazla çekmedim tabi Zaten o ara arkasına başka bir arabada girmişti. Yani biryere kaçamazdı artık,

İndim motordan gittim yanına, Sıkacam boğazını elimde artık. eğildim yan cama tıklattım camı indirmesi için işaret ettim. Adam camı 3 cm kadar indirdiki elimi sokup canını almayayım.

Sonra düşündüm....
Bu adam sabah yataktan kalkıp birisinin canını yakayım demediki. Kimbilir kafasında ne vardı. Tipide öyle fırlama birşeye benzemiyordu.
Sonra çıkardım kaskımı, derin bir nefes aldım.

- Beyefendi. Az ön ce ayağımı kırmak üzereydiniz. Farkettiniz mi?
- Özür dilerim evladım. Bu sabah annemi kaybettim. Cenazesini almak için hastaneye gidiyorum. Sarhoş gibiyim. perişan oldum.
-Başınız sağolsun ama Ölenle öldürülmez.
-Tekrar özür dilerim evladım (Bu arada korkusu geçtiği için camı tamamen açtı) Sanayide servisim var çocuklara telefon edeyim varsa bir zararın karşılayalım.

Ben bir yandan kaskımı takarken bir yandan elimle Hayır anlamında elimi salladım, bastım gittim.

Şimdi ben bu adamı dövseydim ne olurdu ? Bana ne kazandırırdı ? Eğer bu gibi durumlarda karşınızdaki insan özür diliyorsa daha affedici olun. Siz karşınızdakini döverek kendinizi tatmin edersiniz ama, o adam da sizden sonra gördüğü ilk motorcunun canına okuyup kendisini tatmin eder.
Toplumdaki empati eksikliğini giderebiliceğimiz konusunda bir umut taşıyorum.Anlayış ve hoşgörüyle yola koyulmalı bazen:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar