o kadar magandayı düzeltemeyeceğimize göre ....
dikkat....pür dikkat...farınız ve yolunuz açık olması dileği ile.....
dikkat....pür dikkat...farınız ve yolunuz açık olması dileği ile.....
-----------------------------------------------------------------------murathol' Alıntı:SÜrÜcÜlerİn Ve Yayalarin Motorsİkletlİye BakiŞi DavraniŞi Ve GerİkalmiŞliĞi Hakkinda;motor Kullanmaya AĞustos 2005'de BaŞladim 1981 Yilindan Berİ (e) Sinifi Ehlİyetlİyİm A2 Ehlİyetİmİ Almadan Kesİnlİkle TrafİĞe Çikmadim Ve Motorsİklet Forumlarini Takİp Ederek Bİr Çok Şeyİ Önceden ÖĞrendİm Ama Motor Kullanirken Hep Aklima Gelİrdİ 80 90 La Gİderken Bİr Yaya Anİden Yola Firlarsa Ne Yapabİlİrİm Dİye ÖngÖrdÜĞÜm Bu Tehlİkeyİ Cİddİye Aldim Ve BoŞ Alanda Anİ DuruŞ Denemelerİ Yaptim Ama Hep Rİsk Aninda Frenlerİ Biraktim Dolayisi İle Antremanlar Pek GerÇekÇİ Olamiyordu Ve Bİr GÜn 2 Şerİtlİ GİdİŞ GelİŞ Olan Yolun SaĞ Şerİdİnden YaklaŞik 40 50 Km Hiza UlaŞmiŞtimkİ Bİr Kadin İnanin GÖz GÖre GÖre TÜm Yol Ve Trafİk Haklari Benİm Lehİme İken Çok Anİ Ve Çok Hizli Bİr Şekİlde Yola Firladi Yanİ Yolun KarŞisina GeÇecek Kendİnce SaĞa Bakti Araba Yok Sola Bakti Araba Yok Tabİ Motorsİkletİ Ve Motorsİkletlİyİ Adam Yerİne Koyan Yokkİ Ve Ben İkİ Frene Siki Sikiya Asildim Tabİ Motorun Önce Arkasi SaĞa Sonra Sola Kaydi Tehlİke Hala GeÇmedİĞİ İÇİn Çarpma GerÇekleŞmesİn Dİye Frenlerİ BirakamadiĞim İÇİn Sonunda Daha Fazla Motoru Dengede TutamadiĞim İÇİn Motorla Beraber Savruldum Ve YaklaŞik 2 Metre Ben 5 Metrede Motor Yerde SÜrÜklendİ Bu Kazanin Benzerlerİnİ Mutlaka YaŞayanlar OlmuŞtur Ama Benİm Asil Anlatmak İstedİĞİm HenÜz BÖyle Bİr Durumu YaŞamamiŞlaradir İnŞallah YaŞamazsiniz Ama Mutlaka Bu Bİlgİyİ PaylaŞmam Gereklİ Dİye DÜŞÜndÜm Tabİ Bu Arada Tam Donanimli Gİysİlerİm OlduĞu İÇİn Sadece Gİysİlerİm ParÇalandi Allahtan Kirik Falan OluŞmadi. Allah Hepİmİzİ Kazalardan Belalardan Korusun.
Toplumdaki empati eksikliğini giderebiliceğimiz konusunda bir umut taşıyorum.Anlayış ve hoşgörüyle yola koyulmalı bazen:rendeer:Akira' Alıntı:Birkaçgün önce bana böyle birşey oldu.
Sıkışık trafikte yavaş yavaş ilerliyorduk. Yandaki tali yoldan bir arbada sinyal vermiş dönmek için sırasını bekliyordu.önümdeki araba hareket etti ,tabi bende peşinden aramızda 1 metre kadar vardı. Sinyal verip dönmeyi bekleyen adam sanki orada ben yokmuşumcasına döndü ve bana dokundu.Tabi ben can havliyle kornaya basmasam devirecekti beni.
Motoru biraz öne aldım .Adam kaçmasın diye fazla çekmedim tabi Zaten o ara arkasına başka bir arabada girmişti. Yani biryere kaçamazdı artık,
İndim motordan gittim yanına, Sıkacam boğazını elimde artık. eğildim yan cama tıklattım camı indirmesi için işaret ettim. Adam camı 3 cm kadar indirdiki elimi sokup canını almayayım.
Sonra düşündüm....
Bu adam sabah yataktan kalkıp birisinin canını yakayım demediki. Kimbilir kafasında ne vardı. Tipide öyle fırlama birşeye benzemiyordu.
Sonra çıkardım kaskımı, derin bir nefes aldım.
- Beyefendi. Az ön ce ayağımı kırmak üzereydiniz. Farkettiniz mi?
- Özür dilerim evladım. Bu sabah annemi kaybettim. Cenazesini almak için hastaneye gidiyorum. Sarhoş gibiyim. perişan oldum.
-Başınız sağolsun ama Ölenle öldürülmez.
-Tekrar özür dilerim evladım (Bu arada korkusu geçtiği için camı tamamen açtı) Sanayide servisim var çocuklara telefon edeyim varsa bir zararın karşılayalım.
Ben bir yandan kaskımı takarken bir yandan elimle Hayır anlamında elimi salladım, bastım gittim.
Şimdi ben bu adamı dövseydim ne olurdu ? Bana ne kazandırırdı ? Eğer bu gibi durumlarda karşınızdaki insan özür diliyorsa daha affedici olun. Siz karşınızdakini döverek kendinizi tatmin edersiniz ama, o adam da sizden sonra gördüğü ilk motorcunun canına okuyup kendisini tatmin eder.