Merhaba Selin Hanım,
Yazılarınızı uzun süredir keyifle takip ediyorum ve eğitime, bilgilendirmeye verdiğiniz önemden dolayı size teşekkür ediyorum. Sayenizde, bizim içinde bulunduğumuz aşamalardan uzun yıllar önce geçmiş, insan sağlığına, can ve mal kaybının önlenmesine önem veren bir ülkede motosiklet kullanmanın (veya yaşamanın) ne demek olduğunu görüyor insanlar. Ama bunu görebilmek bile belli bir bilinç seviyesi gerektiriyor. Büyük çoğunluk, eğitimli insanlar bile olsa, bu seviyeden uzak maalesef.
"Ehliyet sınavında yola baktım, boş olduğu için stop işaretinde durmadan geçtim ve bu yüzden sınavdan kaldım" diyebiliyor arkadaşlarımız. Ve ona "itiraz et, yol boş ise durmak zorunda değilsin, sınavı iptal ettir" diyerek akıl verenler olabiliyor. Araba kullanırken sürekli şerit değiştirmenin normal karşılandığı, yan yoldan ana yola girerken durmanın gerekmediği bir memlekette yaşıyoruz. Kırmızı ışıkta yaya geçidinin üzerinde dururuz, sarı ışıkta geçmeyen olursa korna çalarız, yaya geçidinde geçmeye çalışanları ezmeye kalkarız, yaya geçidinde durup insanlara yol vereni sollamaya çıkarız...
Bütün bunları yapan insanlar, trafikte başlarına bir şey geldiğinde başlıyorlar şikayete. Sebep? Bilgisizlik ve düşüncesizlik. insanları eğitmek ve düşündürmek ilgili kurumların görevi. Ama o kurumlardaki yetkililer, hatayı yapanlar ile aynı mantalitede olunca, yetkilileri uyarmak ve doğruya yöneltmek görevi, sizin gibi insanların harekete geçireceği bizlere düşüyor.
Elinde medya gücü bulunduran bir insan olarak size, geri kalmış bir ülkenin trafik mağduru bir vatandaşı olarak daha fazla sorumluluk yüklemek istiyorum. Amerika'da ehliyet eğitiminden geçmiş bir kişi olarak ben, eğitimin nasıl olması gerektiğini biliyorum. Mevcut eğitim sistemimizi, trafik kurallarındaki yanlışlıkları hep birlikte değiştirmek için neler yapmalıyız?
Örneğin bu konuda çalışmalar yapan Barkın Bayoğlu gibi (benim bilmediğim başka kişiler de vardır mutlaka), sizin gibi insanları bir araya getirmek ve bir bilinç oluşturmak mümkün olur mu? Bu konuda kimseyle bağlantıya geçtiniz mi veya size ulaşan oldu mu?
Neler yapmalıyız? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Kazasız belasız sürüşler diliyorum.
İsmail