Mac Adresi Engelleme

bulunduğumuz yerde zeytinlik içinde tek ev olmamıza karşın biri bizim modeme girip interneti kullanıyor mac adresini lan istemcilerden bulup engelledim fakat hala interneti kullanabiliyor bunun yüzünden zaten yavaş olan internet çekilmez bir hal alıyor :pr:ne yapmam gerekiyor kablolu da bağlanamıyorum ev 4 katlı ve bahçesi de var

modem airties 6372 ap zyxel ngb 416 n 8 dbi

tam tersini, yani sadece kendi bilgisayarına erişim hakkı vererek yapmayı denesen ?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aynen öyle kendi pc'lerine erişim izni ver, mac adresi değiştirip girmek çok kolay.

WPA2 şifreleme kullanın, pek de kolay değil şifresini kırmak.

dostum doğru yaptıgına emınmısın mac fıltreleme secılı mac engelle yada secılı mac izin ver yaptıysan gıremezler ımkansız bende airtes 5440 var ap rt204 hiç bisorun yasamadım eger yabancı bırını gorursem mac ardesınden engellıyorum ağ şifrelı olmasına ragmen yegenlermı verıyo arkadaslarına bılmıyorum mıllet gırıyo işte.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ağ wpa2de bende anlamadım daha önce apartmanda oturduk sitede de ama kimse kıramamıştı burada kim varsa şifreyi kırıyor bir yakalasam kolundan tutup merkeze götürücem:) durum şu an fotodaki gibi istemci listesi yazan mac adresi sözde engelledimğim yanlış mı olmuş birde mac adresleri küçük harf onları kopyala yapıştır yapınca sayfada otomatik büyük harf oluyor o yüzden olabilir mi

ağ wpa2de bende anlamadım daha önce apartmanda oturduk sitede de ama kimse kıramamıştı burada kim varsa şifreyi kırıyor bir yakalasam kolundan tutup merkeze götürücem:) durum şu an fotodaki gibi istemci listesi yazan mac adresi sözde engelledimğim yanlış mı olmuş birde mac adresleri küçük harf onları kopyala yapıştır yapınca sayfada otomatik büyük harf oluyor o yüzden olabilir mi

resim doğru gözüküyo birde wpa2 şifreleme de ap kullanabılıyomusun ben rt 5440 ile rt204 köğrüledıgımde şifreleme sistemını wep yapmak zorundas kalmıstım dıger seceneklerı kabul etmemişti.

wpa2 şifreyle laptop yada telle bağlanamıyorsan, wpa şifre kullan şifrende harf rakam karışık olsun, 123456 gibi sıralı rakamlar kullanma. wep şifreler programla çok rahat cracklenir yani kırılır.

Modeminizin giriş şifresini de wireless şifrenizi de değiştirin, güvenlik seviyesini eğer değilse WPA2 yapın. Bunları yaptıktan sonra mac filtrelemesi yapın, sadece girmesini istediğiniz cihazların mac adreslerini yazın, bunlara rağmen halen girebiliyorsa amca sağlam hacker demektir :)

resim doğru gözüküyo birde wpa2 şifreleme de ap kullanabılıyomusun ben rt 5440 ile rt204 köğrüledıgımde şifreleme sistemını wep yapmak zorundas kalmıstım dıger seceneklerı kabul etmemişti.

apde wpa2 yapabiliyorum diğerlerini hiç denemedim daha önce rt 205 vardı fakat onun ara yüzü farklıydı şu anda sanırım oldu yada pcyi kapadı kota saymıyor kesin bişeyler indiriyor adil kullanımın canına 2 günde okuyordu:)bu arada izin verilen mac adresi yapınca sınırlı bağlantıya geçiyor modem

mh2ms.png

Dostum "Kabul et" seçeneğini seçeceksin.

Aşağıdaki listeye de kendi MAC adresini gireceksin. Yanlız ekran görüntünde 2 farklı MAC adresi var. Hangisi senin? Senin olan olacak o listede SADECE.

WEP Kırmak 10 - 15sn
WPA şansa göre 15dk ya kadar
WPA2 ise uzun zaman isteyen bir kırılma sürecine sahip.

WPA2 kullan.

SSID broadcasting'i de kapatmanı tasiye ederim. SSID gizleme diye geçiyor olabilir.

Yayın gücünü düşür modemin. Bina dışına yayın yapmaya gerek yok ;)

Son olarak da A4p3%.kPs3(> tarzında bir şifre de seçersen, çok yüksek ihtimalle güvende olursun.

Ha buna rağmen girebiliyorlarsa, çok durma oralarda. CIA peşinde.

wps özelliğini kapatın, hani şu butonla şifre girmeden ağa bağlantı. isterse wpa2/psk olsun wps deneme paketlerinden yaklaşık 1 saatte kırılabiliyor :)

ağınızın ismini değiştirin, şifrenizi değiştirin, wireless görünürlüğünüzü gizleyin, mac filtreleyin.

Truva programlarına karşı bilgisayarı kontrol etmeyi unutmayın. Bu tip programlar bilgisayarda arka kapı bırakır. Ondan sonra gerekli değişiklikleri yapın.

şu anda işlemi hallettim şifreleri değiştirdim macleri engelledim bugün hiç artmamış download herkese teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar