M. Kemal Atatürk'ün Motosikleti

motosiklet avrupadaki araştırmalar göre 1931 model olup, ruhsatinda 1934 model yazmaktadir. Atatürk bu motosiklete son yillarinda binmis olup istanbul gezilerine katilmistir. Sahip oldugu motor dünyada üretilen ilk motorlar arasindadir (motor ve sase numarasi 3 sayilidir). Motorda hersey orjinal olup sadece rektefeden gecmesi gerekmektedir. rektefeden gecmesi halinde resimdeki halini alabilir. bu motorun manevi degeri belli degildir. bu motosikletin yaninda tabii sepeti de bulunmaktadir. Türk kanunlarina göre antika özelligine sahiptir..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Paylaşım için teşekkürler :rendeer:

ilginç ve Atamızında motora önem verdiğini anlamış olduk :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:11 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:11 AM ----------

güzel paylaşım bencede

Motosikleti
Forza250-cygnusL
SAnki Anıtkabirdeki müzede bir motosiklet vardı gibime geliyor...Yanılıyormuyum?......... :silent::silent::silent:

Paylaşım için sağolun. Motosiklet hakkındaki bilgileri yeni öğrendim. 4-5 yıl önce Anıtkabir'e gitmiştim, arabaları gördüm ama motosiklet gördüğümü hatırlamıyorum.
Bu arada aşağıdaki adrese girip, Atamıza söylemek istediklerinizi ''Anıtkabir Özel Defteri'ne'' yazabilirsiniz. Anıtkabir'e gidemeyenler veya tekrar hatırlamak isteyenler, 3Boyutlu fotoğraflarla Anıtkabir'i gezebilirsiniz.

Anıtkabir Özel Defteri;
http://www.anitkabirozeldefteri.com/

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:15 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:11 AM ----------

Paylaşım için sağolun. Motosiklet hakkındaki bilgileri yeni öğrendim. 4-5 yıl önce Anıtkabir'e gitmiştim, arabaları gördüm ama motosiklet gördüğümü hatırlamıyorum. ARIEL marka motosikleti alman malı olarak biliyorum.
Bu arada aşağıdaki adrese girip, Atamıza söylemek istediklerinizi ''Anıtkabir Özel Defteri'ne'' yazabilirsiniz. Anıtkabir'e gidemeyenler veya tekrar hatırlamak isteyenler, 3Boyutlu fotoğraflarla Anıtkabir'i gezebilirsiniz.

Anıtkabir Özel Defteri;
http://www.anitkabirozeldefteri.com/

Güzel bir paylaşım Şimdikilerde otmobillerinden inip motosikletle gezseler halk içinde güzel olmazmıydı.

Güzel paylaşım ,tebrik ederim araştırma için fakat dünyadaki ilk motosikletler arasında demek yanlış olur,1.dünya savaşı zamanında bazı ordularda vardı eski motorlubisiklet tipi motorlar ,yandım ali filminde de ingiliz askerlerinden birinde vardı bundan adamı suya atıyordu hatırladığım kadarıyla, yani 1918 yılı civarında orduda motorsikletler varsa 1930 lu yıllarda üretilmiş olanların başlarda olması mümkün değil ...saygılar :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar