Havelsan'da staj yapan bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak "iş yok" cümlesine sadece güler geçerim. İlk motorum TVS Apache'yi 2. sınıfta bölümümle ilgili yerlerde çalışarak aldım.
Elektronik olarak kastın Elektrik-Elektronik ya da Elektronik ve Haberleşme sanırım. Ağır bölümlerdir, saç bırakmaz kafada. Yandal yaptım bir dönem.
Benim üst tercihlerimde Mekatronik vardı. Tamamen ilgi meselesi. Hepsinin de önü gayet açık. Sana en önemli tavsiyem, rehber öğretmenlere ve mühendis olmayıp, bölümler hakkında atıp tutanlara, benim akrabam, tanıdığımın tanıdığı işsiz diyenlere sakın aldırış etme. İyice araştır. Yeni meslek ilgini çekerse aç kariyer sitelerini bi ara kaç ilan var ve hangi şehirlerde daha fazla diye.
Mühendislik için İstanbul ve Ankara çok avantajlı staj ve part-time iş imkanları nedeniyle.
Vakıf üniversitelerinin Burslu kontenjanlarını sakın es geçme. Atıp tutanlar çoktur. Kendim tam burslu okuyorum. Burs kesme, yan yapma durumları yok safsata bunlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:26 ----------
Yapmaman gerekenler:
-Yatay geçiş yaparım diye saçma sapan üniversiteler yazma.
-Çap yaparım istediğim bölümü okurum diye saçma sapan bölümlere gitme.
-Burslu kontenjan yazıyorsan kriterleri iyi araştır.
-Yazacağın bölümün hocalarını araştır.
-Dershaneye gidiyorsan, üniversiteyi kazandırmış olmak için seni saçma sapan bölümlere yönlendirebilirler, sakın aldırış etme.
-Hep araştır. En küçük detaya bile bak.
-Çok keskin dönüşlerin olabilir, mühendislikten sağlık sektörü gibi. Bizim de başımıza geldi sakın stres yapma.
-Beklediğin puan gelmesse veya başka nedenlerden dolayı istediğin bölüm-üniversite olmassa 1 sene daha denemek mantıklı bir seçim sakın illa gideyim diye düşünme.
Yazacağın yerdeki yurtları araştır. En az 1-2 dönem yurtta kalıp hayata ısınmanı tavsiye ederim. Çeşit çeşit insanla uğraşıyorsun seni baya hazırlıyor. Sonrasında kesinlikle eve çık.
Part-time çalışmayı düşün.
Mühendislik ayrı bir yaşam tarzıdır. Bilgisayar mühendisliği sanıldığı gibi bir bilgisayar başında saatlerce kod yazmak değildir. Havelsan'ı bir incele.
yeni açılmış vakıf üniversitelerin öğrenci azlığı nedeniyle bazı avantajları vardır. Mesela ben kendi üniversitemde işlerimi sadece bir kaç saatte halledebiliyorum. Kolaylıkla Erasmus yaptım Polonya'da eğitim aldım ve okulumda part-time çalıştım uzun bir dönem. Yandal dahi aldım.
Köklü üniversitelerin ismini iş başvurularında daha sık duyarsın. Bu bir gerçek. hatta bir çok şirket "teknik üniversiteler ve vakıf üniversiteleri öğrencileri" şeklinde ilan verir.