Lutfen yardim!!! Motorumun bakımini kendim yapmaya karar verdim.

Katılım
11 Nis 2005
Mesajlar
101
2007 model 12.000 km'de YBR 250 sahibiyim. Daha önceki motorum, YBR 125'in yağ, buji, lamba vs. değişimlerini kendim yapardım. Bu motorunda basit bakımlarını kendim yapmak istiyorum. Bu amaçla, dün Bauhaus'a gidip 5 - 25 nm. tork anahtarı aldım. Daha önce hiç tork anahtarı kullanmadım, bu konuyla ilgili yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

Ayrica, motorun kitapciginda, yag konusunda asagidaki gibi belirtiliyor. 20x40 veya 20x50. Motosiklet icin bu ozellikde yag var mi? Oncelikle Castrol tercihimdir. Bir de SAE ne anlama geliyor. Yag filtresi degisimi ile ilgili tavsiyelerinize de ihtiyacim var.

Bu haftasonu hava kötü, güzel bir faaliyet olacaga benziyor.. :cat:

kitapcik.jpg


Dun aksam, Bostanci sanayi girisindeki Castrol satan yere gittim ve yag ihtiyacimi belirttim. Bana asagidaki yagi verdi ve bunu motorunda kullanabilirsin, ayni ozelliklere sahip dedi. Yagi aldim ama cok icime sinmedi, bugun goturup iade edecegim.

1.jpg


Daha once, su yagi kullaniyordum, bundan alsam isimi gorur mu?

2.jpg


Eger imkan bulursam, bakim yaparken detayli resim cekip, burada resimli anlatmayi da planliyorum.
 
Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
21 Nis 2008
Mesajlar
473
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sae Viskozitenin Bi ölçüsüdür,yani Yağın Akmaya Karşı Direncinin ölçüsüdür,bu ölçü 10-40 15-50 Gibi Rakamlarla Numaralandırılır.motosiklet Için 15-50 10-40 15-40 Gibi Yağları Kullanabilirsin.torkmetrenin Ayarını Katolog Değerine Göre Ayarlayıp Sıkabilirsin,yağ Filtresi Motordaki Talaşları Kapar Onun Için 10000 De Bir Değiştirmen Iyi Olur.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst