Lutfen Yardım Edin!!!mağdurum Acil Cevap Yazın Lutfen

herkese merhabalar
ben utku istanbul dan
celik motor tiger 150 2. el motor aldım ..aldıgımda motor sıcakken bir seferinde claısıyor ama soguduktan sonra sabahları ozellıke calısmıyordu ....akuye akım verip calıstırıyorduk ..gunduz calısıyordu ama motor soguduktan sonra ertesi sabah calısmıyordu..bunun uzerine hem bu sorunla ilgili hemde genel bi bkaım yapması maksadıyla tamirciye götürdüm.tamirci konjektorun yandıgını soyledi.300 ytl verdim konjektoru degistirdi..akuyude yeniledim..tamirciden motorumu calısır vaziyette teslim aldım ..ancak geldikten bir gun sonra aynı sorun tekrarlamaya basladı....motorum çalışmıyor..sorun ne olabilir..buji atesliyor..aku yeni ve sarjlı....acil cevap verin lutfen...

Belliki soğukken çalışmıyor jiklesinde sorun olmsın

bobin? beyin? bunlardan biri olmalı gibi sanki. elektrik tesisatı konusuna hakim bi usta bulmak lazım. bobini değiştirip deneyecek, beyni değiştirip deneyecek, öyle böyle arızayı bulacak, sende helal olsun adama deyip mutlu olacan. inşallah. hele bide wurduruncada yemiyosa kesin ceyran meselesi.

Bu havaalrda artık motor yavaş yavaş sabahları jikle istemeye başlıyor. Sanırım jikleyi çekerek çalışltırmayı deniyorsundur. Konjektör meselesine gelince, fiyatının o kadar olmaması lazım. Ayrıca motorun çalışmaması ile o kadar doğrudan ilgisi var mı tam bilemiyorum, bunu aramızdaki ustalar daha iyi bilirler ve birazdan cevap vermeye başlarlar :)

Sanırım motorun tam bir kontrolden geçmeli. Hava filtresi yenilenmeli/temizlenmeli, karbüratör temizlenmeli, hava ayarı yapılmalı vs vs. Tamirciye görütdüğünde bunlar yapıldı mı?

Bahsettiğin arıza bendede olmuştu konjektörü değişince düzelmişti ama senin ki olmadığına göre iyi bir elelktrikçi şart.

motor tıger 150 scooter.. vurdurulmaz zatende...
buji piposunu çıkar ateşlemeye öyle bak
bujıye yaklaştır marş yap ateşlemeyı gör

yoksa beyinde yada statörde arıza varr+ 300 ytl çok aşırı hesap şişirmiş amca biraz
:silent:

ne pahali konjektörmüş bu böyle yahu o paraya xxx ustalar piston sekman atiyor:cherry: hocam bence sen o gittigin servisi degiştir gecenlerde mağdur bi arkadasimiz vardi onun hesaba dönmüş seninki

Son düzenleme:
konjektor ıcın 300 mılyon verdıysen gecmıs olsun o tamırcıyede yazıklar olsun.konjektorun fıyatı en babası 5o mılyon dur .artı aku 50 mılyon 300 mılyon a motor yapılıyor.ıstanbuldamı oturuyorsun .oyleyse bu numarayı yaz .senı yonlendırım baba bı tamırcıye.05377172555 murat

bu üçkagitçi servisler son zamanlarda arrti arkadaslar dikkatli olalim cevremizdeki uyarmaya gayret edelim bizizm başimiz yandi sizinkide yanmasin:pr:

ne pahali konjektörmüş bu böyle yahu o paraya xxx ustalar piston sekman atiyor:cherry: hocam bence sen o gittigin servisi degiştir gecenlerde mağdur bi arkadasimiz vardi onun hesaba dönmüş seninki

aynen katılıyorum sedat kardeşim.. arkadasim sende dua ett durduk yerde senin motorada piston sekman atmamişlar.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Yardım

herkese merhabalar
ben utku istanbul dan
celik motor tiger 150 2. el motor aldım ..aldıgımda motor sıcakken bir seferinde claısıyor ama soguduktan sonra sabahları ozellıke calısmıyordu ....akuye akım verip calıstırıyorduk ..gunduz calısıyordu ama motor soguduktan sonra ertesi sabah calısmıyordu..bunun uzerine hem bu sorunla ilgili hemde genel bi bkaım yapması maksadıyla tamirciye götürdüm.tamirci konjektorun yandıgını soyledi.300 ytl verdim konjektoru degistirdi..akuyude yeniledim..tamirciden motorumu calısır vaziyette teslim aldım ..ancak geldikten bir gun sonra aynı sorun tekrarlamaya basladı....motorum çalışmıyor..sorun ne olabilir..buji atesliyor..aku yeni ve sarjlı....acil cevap verin lutfen...

Nerede bulunduğunu yazarsan yakın yerde iyi usta öneren arkadaşlar olur.Bu tip arızalar uzaktan yorumlanamaz.Geçmiş olsun.

topic açıp sonrada kaçanlar delirtiyor beni millet çıpınmış yardımcı olalım diye utku arkadaş 1 dakka durmamış

geçmiş olsun.arkadaşların dediklerine bi bak ayrıyetten rölantiye bi bak çok düşükse öle yapabilir bende buna benzer sorun yaşamıştım.

öncelikle geçmiş olsun seni iyi çarmışlar kople kollektor konjektor sıfır tesisat anca okadar tutar .havaların sogumasıyla geç çalışması normaldir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar