Lütfen fikir ben karar veremedim , BMW F650 GS Dakar (2006) vs XT660 R (2008)

Arkadaşlar öncellikle herkeze merhaba uzun süre kullandığım scooterdan ve emanet motorlardan sonra motor dünyasına yılların hayaliyle nihayet girebilmekteyim yarın ilk motorumu alıyorum nasipse anlaştık kredimi çektim herşey tamam gözüküyor , ağabeyim birden aklımı çeldi bende iki durum arasında kararsız kaldım , belki yeni fikirler bulabilirim kafamdaki karışlığı çözmemde yardımcı olabilirseniz düşüncesi ile sizlerinde fikrini almak istedim

ikisi de sıfır kilometre olmak şartı ile ekonomik olarak yn şartlartlarda olduklarını düşünürek 2006 model BMW F650 Dakar veya 2008 YAMAHA XT660 R seçeneklerinden hangisini niye seçmeliyim,

şunu söylemeliyim gönlümdeki aslan, BMW :)

ama yamahada 2008

bu dakar fena bir alet üstat akıllara ziyan derim oyum ikisi arasında buna ,
yamahanın kötü bir yanı yok tabi ama servisi bmw biraz tuzlu olabilir, yedek parça felan bi araştır derim astarı yüzünü geçmesin . .:cat:

teşekkürler emre bmw nin olumsuzlar listesinin başında servisini yazdım :)

35.000 km dir yamaha kullanıyorum. Tık demedi ama BMW' nin elektrik aksamı problemli diyorlar. Kullanmadım. Ama XT660 çok rahat ve kullanışlı bir motor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
rahmi barutçu bile elektirik aksamından şikayetçi bmw nin

Rahmli barutçu'nun kullandığı BMW oldukça düşük bir model.
hem tek silindir motorun elektrik aksamından ne olacak?
sıkça ortaya çıkan,kolay çözülemeyecek ciddi bir sorun olsa servisin bulunmayacağı bir rotaya asla çıkmazdı.

BMW de servis sıkıntılı,parça pahalı ama İstanbulda bir kaç tane iyi ustası da var.
Motordan anlamayan bir sürücünün İstanbul dışında ufak tefek arızalar yüzünden dertli olması da mümkün.
Herkese söktürülecek motor değil.
2.Elde aylardır satılmayı bekleyen motorlar var,Hele dakar sayıca az olduğu kadar talep de az,çok ciddi fiyat inmediği sürece de satılması zor görülüyor.
şu günlerde 2006 model,kazasız boyasız ekstra aksesuarsız 15.000-2000 aralığında 2006 model bir Dakar'ın satılabileceği para max:11.000-12.000 aralığındadır.Daha fazla ödeyen aldanır.
Yamaha'nın ise servisi daha çok,parça fiyatları makul.2.el piyasası çok daha oynak,sıkışıp da 2008 model motorunu 8-9.000 YTL ye satanlar bile oluyor.
Bi de şunu unutmayalım;
Bu kriz ortamından motor alırken kazandırır.Satarken nasılsa zarar yazacak,

Son düzenleme:
Biraz kullanım amacı,biraz kişisel tercih,birazda servis ve amortisman tarafından bakmak lazım:
-İkiside enduro olmasına rağmen F650Dacar sanki biraz daha uzun yol düşünülerek konforlu yaratılmış bir makina.XT660R'ı araştırmalarım sonucunda,tasarımının yarıdan fazlası araziye daha uygunmuş gibi.
-Yukarıda belirttiğim sebepten dolayıda zaten tercihin kişisel kullanım amacına uygun olacaktır.
-BMW servis giderlerinde kimseyi kendine rakip görmüyor:cherry:.İkinci eldede üretiminin durmuş olması değerini etkileyecektir.Yamaha'da servis giderleri BMW kadar olmasada YBR'nin servisi kadar ucuz olmayacağı kesin.Kasasının ne zaman değişeceğinide ben bilmediğimden güncel modelin bayağı bir süre piyasada olacağını tahmin ediyorum.
Bide soru:Neden V2 sıvı soğutmalı ve titreşimi daha az bir makine tercih etmiyorsun?(Buda ayrı kafa karışıklığı:))

sana şu kadar söyleyeyim bu bmw araba yaptığı gibi motor yapamıyor. her şeyleri sorunlu ve bi masraf çıkarmaya başladımı servisten çıkaramıyorsun. (kendim yaşadım). bence xt660 10 numara makine git al dag tepe uzun yol bas gıt gez. bu tabı bu iki motor arasında. ama bır motora bunları alabılecek parayı vereceksen sana savsıyem kafan agrımaması adına çift silindir V motor bir makine almandır.

ÇOk kısa sürede olsa önce yamahayı kullandım ilk motorum olacaktı eğitim pistinde 8-10 saat kadar kullandım, boyum 185 buna rağmen ayaklarım yere rahat basmıyordu, acemilikmi dersin ne dersin bilemem ama düşük hızlarda motoru iki kere yatırdım, yüksek olması trafik için benim açımdan handikaptı, neyseki motoru alma konusunda problem çıkınca bende F650 aldım ama seninki dakar daha yüksek. Bmw daha rahat, daha teknolojik, koltuk oturumu rahat uzun yolda yormaz, titreşim bana göre ikisinde de hemen hemen aynı, yamaha daha sert yollara daha uygun gibi, ama bmw de amortisör ayarı var. Yamahada koltuk rahatsız, artçı da rahat edemez ama bmw de sorun olmaz, yamaha nın parçası daha ucuz, düşürdün ; grenaj plastik çıkar yenisini tak. önemlimi bilmem ama bmw de abs var yamaha da yok. bir aceminin görüşleridir, ziyadesiyle tartışmaya açıktır...

daha önceki motorum 98 model f650 idi.şu anda da bir yamaha kullanıyorum.evet BMW servisi biraz pahalıdır ama abartılacak kadar değil.Herkes aşırı pahalı olduğunu düşünüyor bu yanlış.ikincisi 10 yaşındaki motorumun bile her parçasını rahatlıkla bulabiliyordum yoksa bile 15 günde Almanya dan temin ediyorlar.Hem basit motoru sayesinde pek fazla sorun çıkarmaz.Yamahada eminim sorunsuz bir makina.Üçüncüsü ise dakar gerçek bir enduro.Benzin deposunun sele altında olması ağırlık merkezini iyice aşağıya çekmiş yani motor müthiş dengeli.Bu sayede arazi kullanımı çok kolaylaşmış.Yakıt tüketimi Yamahadan daha az ve ABS si var.Bence F650 Dakar...

öncelikle cevaplar için teşekkürler,

rahmi barutçu bile elektirik aksamından şikayetçi bmw nin

huceyn hocam, 2004 sonrasına elektrik problemi giderilmiş araçlarda, olsada çok sorun olmaz mesleğim elektrik,

beni düşündüren aslında BMW dakar ın ve motorunun artık üretilmiyor olması boxer motora geçti bmw yamahanın motor teknelojisi daha yeni yinede bmw daha azyakıyo oda ayrı mevzuu

-İkiside enduro olmasına rağmen F650Dacar sanki biraz daha uzun yol düşünülerek konforlu yaratılmış bir makina.XT660R'ı araştırmalarım sonucunda,tasarımının yarıdan fazlası araziye daha uygunmuş gibi.
-Yukarıda belirttiğim sebepten dolayıda zaten tercihin kişisel kullanım amacına uygun olacaktır.
-BMW servis giderlerinde kimseyi kendine rakip görmüyor:cherry:.İkinci eldede üretiminin durmuş olması değerini etkileyecektir.Yamaha'da servis giderleri BMW kadar olmasada YBR'nin servisi kadar ucuz olmayacağı kesin.Kasasının ne zaman değişeceğinide ben bilmediğimden güncel modelin bayağı bir süre piyasada olacağını tahmin ediyorum.
Bide soru:Neden V2 sıvı soğutmalı ve titreşimi daha az bir makine tercih etmiyorsun?(Buda ayrı kafa karışıklığı:))

karaelmas hocam

sevis benim için sorun olmayacaktır, tanıdığım çok iyi ve yakın arkadaşım bir servis var,

v2 soğutmalı tavsiye edeceğim makina nedir bilmiyorum fakat, enduro tarzı yüksek motoarlar bana daha uygun, birde boyum 190cm olunca yüksek olması gerekli elbetdeki enduroance da seviyorum,

yamaha yı az çok biliyorum fakar dakar kullanış birinden dakar hakkındaki yorumları faydalı olacaktır,

gerçi bu saatden sonra karar değiştirmek için biraz geç kaldım sanırım kafama koydum sanırım bu öğleden sonra gidip evrak işlerini bitirp motoru üstüme alıcağım galiba ,

BMW'yi tercih ederim. Tercih nedenlerim en başta servisi var. Yedek parça sorunu yok. Parayı verip her şeyi yaptırabilirsiniz. Orjinal aksesuarları ve dünya genelinde aksesuar üreten birçok firmanın ürünlerini istediğiniz zaman alabilirsiniz. Ayrıca XT660'a göre çok daha şık bir motor.

Alakasız iki motor bunlar...
Hiç kullandın mı bunlardan birini?BMW ne kadar konforluysa,Yamaha da o kadar rahatsızdır.2 saatlik otoban yolculuğundan sonra bütün vücudun tutulur.BMW ise öyle deği.YAMAHA nın tek avantajı satın alırken,parçasını alırken,benzinin koyarken cüzdanının daha rahat edecek olması.

12 bin küsür km BMW F650 GS kullandım uzun yolada girdim kötü hava şartlarındada kullandım.Tadı Damağımda kaldı inanki.Ekonomik,kıvrak,torklu,her yola gelen bir araç istiyosan BMW derim.

yesil elma ile kirmizi elma arasinda kalmissin diyelim :) bu sectigin iki motor da oyle motorlar ki biri bir koluna oburu de obur koluna yapisip seni kendi taraflarina cekmek isterler..

dostum bu safhada sana iki motor arasinda yapacagin secime yardimci olmak guc, cunku o motorlarin ikisininde sana soyleyebilecegimiz ve senin bilmedigin bir yani yoktur..

su anda senin karar vermen gereken sey su, sen nasil bir surus karakteri istiyorsun?

-eger hoplayip ziplayacagim, kaldirim, merdiven affetmem, artci derdim cok yok , camurmus, suymus, dereymis, yagmurmus bana viz, bahara da dag bayir beni bekler, ben her daim motora binebilirim gibi bir anlayis icerisindeysen ve super moto tribinde varsa = Yamaha..

-eger ben biraz oturakli bir surucuyum ama sehirde kurallari koymayi severim, ufak kaldirimlar, engeller tumsekler beni bozmaz, bende konfor motrun hareket kabiliyetinden daha on plandadir, genelde artcim olur, sehirler arasi yol planlarim eksik olmaz, rahat olduktan sonra hantallik gozume batmaz, zaten limitleri zorlamam, top case, side case, aksesuar severim diyorsan = Bmw

onun disinda iki motorda kendini ispat etmis, icinde bulundugu sinifi basari ile temsil eden makinelere sahiptirler.. 2006 - 2008 tribine hic girme, tarzini bul yeter.. 2000 model bmw de bmw dir. ne yapacagini bilirsin ve seni hep tatmin etmeye kararlidir... ama onemli olan senin motordan neler isteyecegin? sen ne istiyorsun? Aktif, yol, hava, arazi sarti gozetmeyen bir ruhun mu var? kisaca cross karakterli bir insan misin yoksa asfalt mi? icindeki cross - asfalt dagilimina bak alacagin motorun cevabi cikar zaten.. saygilar.. hayirli olsun

Son düzenleme:
o bmwnin ustunde dakar yazdigini unutmayin..
yani xt ile yapabildigin her turlu atlama ve ziplamayi dakar lada yaparsin..
supermoto harici tabi:)

bence abs ve dakarda varmi bilmiorum ama elcik isitma avantajlariyla + konforuyla dakar..
not:snairim 2003 oncesi modellerde abs ve elcik isitma yok..

o bmwnin ustunde dakar yazdigini unutmayin..
yani xt ile yapabildigin her turlu atlama ve ziplamayi dakar lada yaparsin..
supermoto harici tabi:)
.

tabii ki yaparsin, ben dar alanlardan bahsetmeye calismistim, dakar haliyle daha kasli daha kodu mu oturtan bi goruntuye sahip, ve bu yuzdende minimal alanlarda kivrak degil, dakarin dengesi gercekten mukemmel, ayakta surerken bile denge kaybi yasanmiyor ama balans noktasini kaydirdiktan sonra motoru dizlerinizle yada vucut agirliginizla tekrar geri cekemiyor ve yan yatiyorsunuz..

xt ise daha ince ve hafif, balansi daha oynak bir motor, bisiklet gibi durdugu yerde yatirip kaldirabiliyorsunuz..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar