umuttuna bence anlatmaya çalıştığın şeyi yanlış bir tarzda savunuyorsun.
Şiddete hepimiz karşıyız. Ama canımıza malımıza kast edeni de hoşgörecek halimiz yok.
Sucu döven adam sonuna kadar haklı. Adam motorla üst geçide çıkmış bir de üstüne korna çalarak çekilsene lan diyor? Topluca linç etseler haklılar.
babaakar arkadaş da siniri geçince ve burdaki arkadaşların da yorumlarıyla en azından sebebini sormak için bulmak istediğini söylüyor, kendi taktiridir.
Beni caddede arkamdan deli gibi gelerek sıkıştıran, önüme geçince de selektör yaptığım için frene asılıp lastiğimin tamponuna dokunmasıyla dışarı fırlayan hanzoyu keşke bir görseydiniz. Ben motorun üstünde otururken tepeme dikilip artis artis konuşmalarını duysaydınız. O motordan inip şiddet uygulamadıysam sırf otomobilin camları film kaplı olduğu için içinde kaç kişi olduğunu kestirememiş olmamdandır.
Şeridime girdiği için ''Ne oluyor lan!'' diye tepki verdiğim taksicinin ani ve hiddet dolu bir hareketle direksiyonu üzerime kırarak yanımdan 10cm farkla geçip gittiğinde nasıl tepki verseydim? Tam indim adama vuracaktım ki ışık yeşile döndü ve kaçtı.
En soldan yolcu almak için sinyalsiz tereddütsüz en sağa yanaşan taksicileri, sinyal vermeden dingonun ahırında dolaşanları, her daim yol hakkının kendisinde olduğunu sananları daha katmıyorum bile işin içine.
Dediğini de denedim. Polisi arayıp haber verdim. Plaka araç tipi rengi herşeyi söyledim. Tamam ilgileneceğiz deyip kapattı.
Şiddetin en büyük kaynağı, adaletin eşit dağıtılmamasıdır diyorlar. Sen bir motosikletlinin üzerine direksiyon kıran adamı bulup, adam öldürmeye teşebbüsten yargıla bak bakalım işler ne duruma geliyor.
Ben üzerime direksiyon kıran taksicinin kamera görüntüleriyle (motoruma takmıştım) karakola gittim. Neredeyse gel bir çay iç sonra da işine git demedikleri kaldı. Kesinlikle ilgilenmediler. İş olsun diye bir pc'ye görüntüleri kopyaladılar oldu bitti. İfade bile almadılar.
Tüm motosiklet sürücülerinin bu tip kaza-beladan uzak kalmalarını diliyorum.