- Konu Yazar
Arkadaşlar,sevgili kardeşlerim.
Öncelikle foruma yeni üye olduğumu belirtmek isterim.Ancak yaklaşık olarak 15 yıldır aktif olarak motosiklet kullanan ve bu büyük zevkten zamanında üniversiteyi okumak için kuryelik yaparak para kazanmış birisiyim.
Yıllar sonra emekli olup tüm elimizdeki avucumuzdaki parayı ( ki 2 evimi - arabamı - motorumu bile sattım ) iş yeri açmak için kullandım.İzmir'de bir semtte pide-kebap-lahmacun üzerine bir restoran açtım. Tabi ki zamanında benim de büyük keyif aldığım kuryelik işi için 5 adet motorcu ile anlaştık. Motorlarını ve tüm aksesuarlarını eksiksiz bir şekilde aldık. Size şöyle söyleyebilirim bir motorcu için toplamda 10.000 TL masraf yaptım. Motor 5.000 Kask-motorcu takımı (alt-üst)-yağmurluk-eldiven-dizlik ve dirseklik-motor için elcik-arka kasa-çizme ve motorcu botu gibi hiç bir firmanın karşılamak istemediği tüm aksesuarları aldık.Termal yelek ve içlik bile aldım.Sırf kurye arkadaşlarımız üşümesin diye.
Toplamda 50.000 TL gibi bir bütçeyi sadece motorcu kardeşlerime ayırdım.
Ancak işler istediğimiz gibi gitmedi.Daha doğrusu gitmiyor.Paket servisimiz şu anda kendini bile kurtarmıyor.Ben hiç bir şekilde bir motorcu çalışanımı işten çıkaramam.3 Tanesi evli 1 Tanesi 5 kişilik ev geçindiriyor diğeri ise benim bir zamanlar yaptığım gibi üniversiteyi okumaya çalışıyor. Allahıma şükürler olsun salon personeli ve ustalarda aynı şekilde dürüst ve çalışkan insanlar. Ben sırf bu insanlar yanlış anlar diye dükkanın her yerine kamera taktırdım ama kasaya taktırmadım.Gerek bile duymadım.Koyun cüzdanınızı ortaya 1 lira kaybolmaz.O kadar dürüst insanlarla saf insanlarla beraber çalışıyor burada.
Şimdi sizden tek istediğim bu paket cirosunu nasıl yükseltebiliriz. Dediğim gibi gerekirse paketten para kazanmayayım o kendi yağında kavrulsun yeterki çocuklar işsiz kalmasın.
Gelir giderleri hepsini tek tek inceledim.Giderleri kısarak iş yapmakta bana yakışmaz.Örnek olarak ben personelime günde 3 öğün yemek veriyorum bunu kafamı keserimde 2 öğüne düşürmem.
Mantıklı olarak gelecek cevaplar arasında menü dağıtım vb şeyleri yazmayın lütfen kardeşlerim.Çünkü bizim burada hep çok katlı siteler var.Biz buralara menü bırakıyoruz 5 dk sonra kapıcı hepsini toplayıp çöpe atıyor.
Kendi cebim için Allah'a inancınız olsun 5 lira kar istemiyorum.Sadece bu temiz ve dürüst-çalışkan arkaşları kesinlikle kaybetmek istemiyorum.
Ayrıca yaratıcı bir fikir bulan arkadaşa güzel bir hediyem olacaktır.Para vermek vb olayı ne yazık ki yapamam.İş yarışmaya döner sonra. Ama kendisi için ya da motoru için istediği bir aksesuarı seve seve alır evine kadar yollarım.
Şimdiden hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Allah razı olsun.Kazasız belasız keyifli sürüşler