Lütfen bana yardım edin, aranızda yeniyim!

Öncelikle herkese merhabalar;

Gerçekten yardıma ihtiyacım olduğu için siz motorlardan anlayan bunu hayat felsefesi edinmiş arkadaşlarımın ve abilerimin okumasını ve bana yol göstermesini istiyorum.

Hikaye sizlere biraz klasik gibi görünse de çocukluğumdan beri hep bir motorum olsun istedim, çalıştım çabaladım lakin istediğim parayı bir türlü biriktiremedim, tam biriktirdim dedim ailemden birinin sağlık problemi çıktı, aha şimdi alıyorum dedim kız kardeşim üniversiteye başladı. Derken derken yıllar birbirini kovaladı ve geldim 26 yaşıma. Henüz vitesli küçük motor ve scooter hariç bir motora binmişliğim bile yok ve bu içimde ki en büyük yara olarak duruyordu. Bu ayın bitimiyle sonunda motor alacak parayı toparlayabildim, lakin bu konu da çok cahil olduğum ve bana bilgisiyle yol gösterecek bir tanıdığım olmadığı için internette bu sayfayı buldum, umarım sözlerimdeki samimiyeti algılayabilmişsinizdir.

Öncelikle toplayabildiğim ve ulaşabildiğim para 8000 TL, hani deseniz ki kardeşim 500 lira daha bul inan bulamam bütün sınırlarımı tükettim.
Kilom: 91 , Boy: 1.87

Uzun süre araştırdım ve almak istediğim motorun kore yapımı olan Hyousung GV-250 chopper olması gerektiğine karar verdim, çünkü almak istediğim motor hem az yakmalı, hem de kız arkadaşımla beraber fethiye, marmaris gibi yerlere istediğimizde tatil ve gezme amaçlı gidebilmekti. Ayrıca başlangıç için 250'lik almam gerektiğini de herkes vurguladı.

Hyousung GV-250 'nin 2010'dan sonraki çıkan modeli eski modellerine göre daha hoşuma gidiyor, daha bir heybetli ve göz alıcı duruyor özellikle egzoz ve dizayn kısmı (evet biliyorum önemli olan işlevseli, yürürü ama ilk kez alıyorum hak verin lütfen)

Şimdi sizden istediğim yardıma gelince; ben istanbulda yaşıyorum, sahibinden'de ilanlar görüyorum çünkü bu motoru başka nerede alacağımı bilmiyorum. Eğer aranızda güvendiğiniz satan birileri var ise sizden de alabilirim. Lakin ben bu motoru almaya gidince araca binsem bile, kronik sorunlarından (boşa geçmeme, beyin sorunu yüksek devirde gaz alma) v.b sorunlarından anlayamam kısacası adam bana orjinal olmayan ya da çalışmayan bir şey verip itelemek isteyebilir, tanıdığım bir usta bile yok götürüp gösterebileceğim. Ben bu motoru almama yakın ki bu da 1-2 aylık sürece tekabül etmekte, aranızda bu motoru daha önce kullanmış ve bilgisi olan bir kişi bana eşlik edip yol gösterebilir mi ? Eğer bu kişi istiyorsa 50-100 lira gibi bir ücret bile verebilirim kendisine, çünkü kandırılmak istemiyorum.

Sizin de bu konu da fikirlerinizi almak istiyorum, almak istediğim motora değer mi, siz benim yerimde olsanız ne yapardınız hepsini merak ediyorum.

Bu fiyat aralığında bulabildiğim hem az yakan, hem de şehirlerarası gezebileceğim hem de şekli itibari ile bunu seçtim ve çok zor karar kıldım.
Belkide hayatımda daha önce hiç bu kadar para biriktirmemiştim :)

Umarım sözlerimde forum kurallarını ihlal edecek bir durum yoktur foruma bıraktığım ilk mesaj fakat bundan sonra epey takipteyim.
Çok teşekkür ediyorum.

Tam olarak ihtiyacım olan yardım bu değildi ama olsun onlarada baktım.

Hocam o paraya gv250 kesinlikle önermezler.Kilometresi fazladır ama geri çekilmiş olabilir.Ağır bakım zamanı gelmiş olabilir.Bir yerde 35.000-40.000 kmlerde o motora 2000 tl civarı bir bakım yapılması gerektiğini okumuştum.500 lira daha bulamam diyorsun.Motor 2-3 bin masraf çıkarırsa binemezsin çok canın sıkılır.Sıfır Cbf 150 öneririm ama şekil önemli cbf istemem dersen de sıfır Kuba Superlight 200 önerebilirim.Forumu GV 250 sayfasını okuyabilirsin.Tecrübeli arkadaşlar sana daha fazla yardımcı olacaktır.

Ekstra bir bütçen olmadığı için ikinci ele girmeni pek tavsiye etmem. Türkiye'de ikinci el bildiğin kumar gibi. Olur da kaybedersen astarı yüzünden pahalıya çıkar.

Chopper'da ısrarcıysan sıfır çinliler var o paralara ama ben şahsen bajaj pulsar 200ns'i tavsiye ederim. F/p olarak işini görecektir.

Öncelikle herkese merhabalar;

Gerçekten yardıma ihtiyacım olduğu için siz motorlardan anlayan bunu hayat felsefesi edinmiş arkadaşlarımın ve abilerimin okumasını ve bana yol göstermesini istiyorum.

Hikaye sizlere biraz klasik gibi görünse de çocukluğumdan beri hep bir motorum olsun istedim, çalıştım çabaladım lakin istediğim parayı bir türlü biriktiremedim, tam biriktirdim dedim ailemden birinin sağlık problemi çıktı, aha şimdi alıyorum dedim kız kardeşim üniversiteye başladı. Derken derken yıllar birbirini kovaladı ve geldim 26 yaşıma. Henüz vitesli küçük motor ve scooter hariç bir motora binmişliğim bile yok ve bu içimde ki en büyük yara olarak duruyordu. Bu ayın bitimiyle sonunda motor alacak parayı toparlayabildim, lakin bu konu da çok cahil olduğum ve bana bilgisiyle yol gösterecek bir tanıdığım olmadığı için internette bu sayfayı buldum, umarım sözlerimdeki samimiyeti algılayabilmişsinizdir.

Öncelikle toplayabildiğim ve ulaşabildiğim para 8000 TL, hani deseniz ki kardeşim 500 lira daha bul inan bulamam bütün sınırlarımı tükettim.
Kilom: 91 , Boy: 1.87

Uzun süre araştırdım ve almak istediğim motorun kore yapımı olan Hyousung GV-250 chopper olması gerektiğine karar verdim, çünkü almak istediğim motor hem az yakmalı, hem de kız arkadaşımla beraber fethiye, marmaris gibi yerlere istediğimizde tatil ve gezme amaçlı gidebilmekti. Ayrıca başlangıç için 250'lik almam gerektiğini de herkes vurguladı.

Hyousung GV-250 'nin 2010'dan sonraki çıkan modeli eski modellerine göre daha hoşuma gidiyor, daha bir heybetli ve göz alıcı duruyor özellikle egzoz ve dizayn kısmı (evet biliyorum önemli olan işlevseli, yürürü ama ilk kez alıyorum hak verin lütfen)

Şimdi sizden istediğim yardıma gelince; ben istanbulda yaşıyorum, sahibinden'de ilanlar görüyorum çünkü bu motoru başka nerede alacağımı bilmiyorum. Eğer aranızda güvendiğiniz satan birileri var ise sizden de alabilirim. Lakin ben bu motoru almaya gidince araca binsem bile, kronik sorunlarından (boşa geçmeme, beyin sorunu yüksek devirde gaz alma) v.b sorunlarından anlayamam kısacası adam bana orjinal olmayan ya da çalışmayan bir şey verip itelemek isteyebilir, tanıdığım bir usta bile yok götürüp gösterebileceğim. Ben bu motoru almama yakın ki bu da 1-2 aylık sürece tekabül etmekte, aranızda bu motoru daha önce kullanmış ve bilgisi olan bir kişi bana eşlik edip yol gösterebilir mi ? Eğer bu kişi istiyorsa 50-100 lira gibi bir ücret bile verebilirim kendisine, çünkü kandırılmak istemiyorum.

Sizin de bu konu da fikirlerinizi almak istiyorum, almak istediğim motora değer mi, siz benim yerimde olsanız ne yapardınız hepsini merak ediyorum.

Bu fiyat aralığında bulabildiğim hem az yakan, hem de şehirlerarası gezebileceğim hem de şekli itibari ile bunu seçtim ve çok zor karar kıldım.
Belkide hayatımda daha önce hiç bu kadar para biriktirmemiştim :)

Umarım sözlerimde forum kurallarını ihlal edecek bir durum yoktur foruma bıraktığım ilk mesaj fakat bundan sonra epey takipteyim.
Çok teşekkür ediyorum.

Geçen sene soruyor olsaydınız almanız konusunda yardımcı olurdum. 2014 modelini kullanmış ve satmış biri olarak söylüyorum, bu fiyatla işiniz bitmiyor maalesef. 8000 TL tüm birikiminizse bundan 1500-2000 TL düşün ortalama koruma ekipmanı için(kask, korumalı mont, korumalı pantolon, korumalı bot, korumalı eldiven, bel koruması, balaklava, buff vs.). 1000 TL daha düşün trafik sigortası için. Evet belki 1000 TL tutmayabilir ama yaklaşık olarak alacağınız teklif 400-3000 TL arası olacak. Kaldı mı elinizde max. 5500 TL ? Sizin motosiklet bütçeniz budur. Buna göre alternatif olarak tekrar gözden geçirin şu marka ve modelleri (subjektif gözlemle belirlediğim kalite ve kullanışlılık sırasına göre) :

1. DAELIM Daystar 250
2. RKS Cruiser 250
3. KUBA Superlight 200
4. LIFAN LF 250-B

hoşgeldin. alacağın motoru iyi günlerde kullanmanı dilerim ..sevdiğin bir motoru alman çok önemli öncelikle çevrendeki motor servislerini araştır ücreti mukabilinde expertiz yaptıracağını söyle sanıyorum yardımcı olacaklardır.

elinizdeki makine için miktarı 5000 tl gibi düşünün..yaza kız arkadaşınızla gezmeyi falan unutun, önce eğitim ve tecrübe, arkanızda patates çuvalı değil, çok narin bir canlı taşıyor olacaksın sorumluluğu hemen alamazsın.

Motora yeni başlayan her insanın başına gelenler sizin de başınıza geliyor. Karar verme konusunda yaşadığınız çelişkiler her kesin başına geldi zamanında.
Almak istediğiniz tip ve motora karar vermeniz önemli. İkinci aşama, bu motorun temizini bulmak. Bunun için acele etmeyin. İyi araştırın. Ekspertiz yapmadan kesinlikle ama kesinlikle almayın.
Hepimiz motorcuyuz. Ancak bu camiada dürüst, yalan söylemeyen insan bulmak gerçekten çok ama çok zor. Kimseyi rencide etmek istemiyorum. Ancak bu forumda yazılanları okuyunca ne kadar haklı olduğumu anlayacaksın.
Bütçe konusunda bir şey diyemeyeceğim. Kıyafet ekipman konusuna zaten girmiyorum. Ancak dediğim gibi çok motora baktıkça, her söyleneni dikkate aldıkça kafanız karışacak. Hatta bu işten soğumaya bile başlayacaksınız.
Bahsettiğiniz modeli iyi araştırın. İnternette iyi ve kötü yönlerine ait yazılar mutlaka bulacaksınız. İnşallah karşınıza dürüst bir satıcı çıkar ve hayalinize kavuşursunuz.
Allah kolaylık versin.

Yani hepiniz diyorsunuz ki ;
Bu sıralamada ki http://www.sahibinden.com/motosiklet-hyosung/ikinci-el?a266=62038&a269_max=2016&sorting=price_asc&a269_min=1985
Motorların 8000 Liraya kadar olan kısmı gerçekten işini görmez diyorsunuz ?

Bilinçli bir insanım çılgın ya da deli değilim, korumalıklarım için 1500 tl kadar para ayırdım. 8000 TL onun haricinde var motor + trafik sigortası için.

Yani hepiniz diyorsunuz ki ;
Bu sıralamada ki http://www.sahibinden.com/motosiklet-hyosung/ikinci-el?a266=62038&a269_max=2016&sorting=price_asc&a269_min=1985
Motorların 8000 Liraya kadar olan kısmı gerçekten işini görmez diyorsunuz ?

Bilinçli bir insanım çılgın ya da deli değilim, korumalıklarım için 1500 tl kadar para ayırdım. 8000 TL onun haricinde var motor + trafik sigortası için.

Kız arkadaşın için de 1500 TL ayırdın mı?

Hocam sana en uygunu bence sl 200 bir bak pisman olmazsın forum da sayfasindaki arkadaslara da danis kafandaki soruların bazılarına cevap bulursun.

hocam şimdi ben de aynı durumu 4 ay önce yaşadım. motordan zerre miktar anlamazken motor aldım. öncelikle motor kararını verdikten sonra görüştüğüm satıcılarla anlaşıp motoru servise getirmelerini istedim. serviste 4 motora baktıktan sonra birini almaya karar verdim. motoru almak için çok da samimi olmadığım bir insandan rica ettim. motoru satışını yaptıktan sonra motoru alıp evimin oraya getirmesi için. bir hafta sokak aralarında kendi başıma öğrenmeye çalıştım. işin ciddiyetini anlayınca da eğitim almaya karar verdim. peki bu süreçte; bütçem (arkadaşların ifade ettiği gibi sadece) motor için 5-6 civarıyken, 11 bine motor aldım. sonra ne oldu? ekipmanlarımı kredi kartından taksit yaptırdım. lastik bütçemi sigortaya verdim. yetmedi 5 bin de kredi çektim. hala 2 taksidi var. lastikleri yaza doğru değiştirmeye karar verdim. yine yaza doğru, ekipmanlarımdan ucuz yollu olanları artçı ekipmanı yapıp daha iyi ekipmanlar alacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar