- Konu Yazar
Merhabalar, Luleburgaza isim dolayısıyla bu sene icinde iki kez geldim ve en az birer aylık surelerde kaldım. Malum havalar guzel motorumuda getireyim fırsat buldukca kullanabilirim dedim. İlk gelisimde henuz gelir gelmez daha otelin onunden benzinlige inik arka lastigime hava absmaya giderken yedim ilk cezamı. Cezayı kesen arkadasın soylediklerini aynen aktarıyorum. Kardesım sizin yuzunuzden bu saatlere kadar dısardayız, ustelik bizi gordugun halde niye kacmadınki. İnik lastikle polisten kacmamı salık veriyor. Aslında biz evraklarına ve tavrına bakılırsa seni bırakırız ama emniyet amiri ozellikle soyledi ceza yazmamız gerek. Peki. Neden yazsak acaba.? Evraklar tamam. Olmadı. Kask ve tam koruma. Oda olmadı. Motorunun sesi cok. Guzel. Cezam eksoz sesi yuzunden 70 lira civarında simdi net hatırlayamıyorum. Desibel olcumu filan da yok. Sehir icinde 2inci vitesle gidilecek yeri ses cıkmasın diye 5le gidiyorum cunku. Aradan 2 ay gecer izin donusu Ankaradan yine motorla donerim ve dun aksam. Burgazlı sevgili arkadasımla iki motor Babaeskiye gideriz. Donusumuz 10 civari otobandandır. Ustelık KGS kartıyla gecmisiz. sanırım buda suc olmalı degilmi. Sehır icine girdigimizde kaldıgımız otelin hemen yanındakı kafeye oturalım dıye motorlarımızı ceker cekmez yanıbasımızda bir asayıs polis minubusu durdu ve apor topar inip kafedeki tum insanlarında meraklı bakısları ile kimlik isteyip GBT sorgulaması yapacagını soyledi. Kimlkleri verip en on masaya oturduk ve esyalarımızı montumuzu bırakalım dedik. Bu sırada arkadaslar trafıgede haber vermisler ve bir anda kafenin onunde benim gordugum 3 ekip otosu birde asayis minubusu oldu. Emniyet muduru hanfendide dahil. Suclama su , tutanakda aynı sekilde hazırlanmıs. Aksam 11 sularında Corlu ,istikametine dogru yarısarak yukse hızda seyreden... Boyle bir tutanaga imza atmayacagımızı cunku ellerinde plaka bilgisi olmadıgını, bizim ta ters istikametten geldigimizi suclamayı yaptıkları saatlerde bizim otobanda oldugumuzu elimizde KGS kayıtları oldugunu soylememize ragmen tartısmalar uzadı. Sonunda burdan bir yere varılamaycagını anlamıs olacaklarki. Mudure hanım birden hatırladı. Bu bizim gecen ceza yazdıgımız motor degilmi ? Aynı sorular acaba nerden yazsak. Evraklar tamam. olmadı. Tam koruma olmadı. Plakan gorunmuyor. Budur. Git bu saatte tornavida pense bul plakayı gorunur yap yoksa motorunu baglarım. Ve yine aynı polis sizin yuzunuzden cektıgımız nedir evimize gidemiyoruz. Beyfendi sizin evinize gidebilmenşz icin butun motorların trafikten mi cekilmesi gerekiyor. Nasıl bir sorunu varsa bana her rastlayısında aynı mevzudan bahsediyor. Sanki ben motoru satsam adam evine gidecek. Zaten sizin yuzunuzden ABye giremiyoruz demesinden korkarak tartısmayı noktaladık ve 66 lira trafik cezasi. Plakayı soktuk eksozun ustune koyup fotograflarını cektiler. ve iyi aksamlar demedigim icin kendilerine soylenerek gittiler. Luleburgaz emniyet amiri hanfendi lutfen kendi hırslarınız yuzunden her onunuze cıkan motora ceza kesmekten vazgecin, her racing motora binen arkadasa serseri muamelesi yapmaktan vazgecin. Polis arkadaslar bu kadar kul kole olmayın amirim amirim gibi, isinizi birazda vicdanınızla yapın. Hatalı olunan noktalar plakamın gercekten cok net okunmaması olabilir kabul ederim ama sosyal bir alanda bu kadar polis ve aracla banka soyguncusu muamelesini gosteremezsiniz. Hanfendi sayesinde iznime kadar motorumu otelin garajına kaldırdım. Ancak bir grup gezisi olursa cıkartabilecegim. Ve luleburgazla ilgili tek anım el pence divan duran polis arkadaslar ustelik bu anlamda hic bir beklentıimiz olmadıgı halde motorcu oldugunu belirten sonra basımıza 4 ekip arabasını yollayan ve yakalayamadıgı bir kac motor yuzunden her onune gelene ceza dagıtan emniyet amiri olacak.