Sıfatınıza ya da tarzınıza bir laf etmedim. Forum ortamında siz nasıl bildiğinizi söylüyorsanız, bizde aynı şekilde yorum yapıyoruz. Sadece iki satır yazmadan önce konuyu araştırmanızı söyledim. Kişisel pazarlama böyle sadece lafla olacak birşey mi sizce

konuyu antinkuntin yerlere parantez kullanımına getirmeye gerek varsa şöyle belirteyim. Almış olduğunuz her shoei içerisinde standart ölçülü iç pedler gelir misal veriyorum her xspirit modeli içinde standart 35mm yanak pedleri ve iç ped ile gelir... Adamın kabuk ölçüsü large ise ve large bedende kask çok sıkıyor yada bol geliyorsa iç pedler değiştiriliyor Japonyada. Yani türkiyede aldığınız gibi her kaskı standart 35 mm ile almayabiliyorsunuz. Tam kafanıza oturan şekilde iç pedi ve yanak pedlerini şekillendirebiliyorsunuz. Madem bunu internette araştırmak çok zor kolayı var siz shoei türkiye disitiribitörünü arayın benim kaskım large ama bana bol yada sıkı oluyor bunu tam benim kafa yapıma göre nasıl ayarlıyacaz bana ne lazım diye bir danışın ( bunuda yapmayacaksanız saaygılarımı sunuyorum daha üzerinize yorum yapmıycam )

onlar size daha uzun uzun durumu ifade eder ve anlatırlar.
http://www.store.shoei-helmets.com/parts-by-helmet-model/road/x-fourteen/x-14-interior.html bu shoeinin sitesindeki her allahın kuluna göre iç ped ürettikleri ürünler.
daha sonradan konuyu araştırıp ikinci kez yazmanız komik olmuş. Hermarkanın kişiye özel tabiri budur yoksa hiç bir marka filmlerdeki gibi her gelen adamı koltuğa oturtup onun kulağına burnuna göre birebir kalıpta kask yapmıyor. Siz acaba kişiye özel derken bunu mu anladınız

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:15 ----------
bu arada isminizi benimle özelden paylaşırmısınız

Mototaş çalışanı olabilirmisiniz diye düşünmeye başladım

Bukadar reklamdan sonra ..
Heh, popcornumu hazır ettiğim iyi olmuş =)
Öncelikle evet araştırmaya devam ettim bilmediğim bir şey öğrenebilir miyim diye, Shoei'nin Personal Fitting programı dışında hiç bir şey çıkmayınca, adını da kullanmaktan gocunmadan "bunu anlatacak kesin" dedim, dediğim bile çıkmadı iyi mi =)
Kasedi başa saralım.
japonyada zaten kasklar sipariş üzerine üretiliyor. Sadece yarışçılar için değil sokaktaki vatandaşta gidip shoei almak istediği zaman ölçüye göre sipariş geçiliyor.
Farklı ölçüde cheekpad üretmeye "kişiye özel sipariş geçiliyor, sipariş üzerine üretiliyor" denmez.

Dünyanın hiç bir yerinde, hiç bir lisanında bu böyle anlatılmaz. Kaldı ki anlatmak istediğinin bu olduğunu tahmin edip;
"Lakin Japonya'da Arai'den Shoei'den kask alınmak istendiğinde kafayı ölçüp yapacakları şey en fazla ona göre cheedkpad, crownliner falan vermek olacaktır, başka bir şey yapmazlar, kişiye göre kask üretmezler baştan."
demişim zaten. Bunda bir numara yok, HJC üretmiyor mesela böle cheekpad, her markada yok yani evet. Ama bu bir özel üretim, kişiye göre sipariş falan değil, bunu Shoei Dünya'nın her yerinde uyguluyor, Türkiye'yi bilmiyorum, bak sen yazdın Türkiye'de de uyguluyormuş. Türkiye'de de olan cheekpad değiştirilebilme özelliğini
japonyada zaten kasklar sipariş üzerine üretiliyor..
olarak yazarsan, gülerler insana. Bak ben gülmedim, öyle bir şey yok başka bişeyden bahsediyor olmayasın dedim.
Verdiğin linkte de Shoei'nin, sabit ölçülerde önceden ürettiği, bayilerini dağıttığı, hazır ölçülü yapılmış iç konfor ekipmanları yer alıyor, tıpkı anlattığım gibi. "Her allahın kuluna özel üretim" falan yapılmıyor yani, çeşit çeşit konforu ve kafaya oturmayı tam sağlamak için için parça üretiliyor.
Ayrıca her markanın kişiye özel tabiri bu değildir, hiç bir marka bunu senin yaptığın gibi "kişiye özel kask üretiyoruz" olarak da lanse etmiyor. Bell örneğini verdim, bilmemek ayıp değil ama öğrenmemekte ısrar etmek garip, aynen 30dk'lık bir google aramasında bulunabilir. BELL bu işlemi yapıyor, $300 ekstra para istiyor ve sürücünün kafası taranarak buna göre özel iç konfor ekipmanları üretiliyor. 2 günde geliyor yazan var, daha uzun sürüyor yazan var orasından emin değilim artık. "Kişiye
ÖZEL" olan bu işte.
Adım Ozan.
Arai kask kullanıyorum ve Mototaş'tan almadım. Mototaş'tan pinlock aldım, kötü montaj yaptıklarını her yerde yazdım. Vizör kilidim kırıldı, Mototaş'tan temin etmekte zorlandım, bunu da bir çok yerde paylaştım. İkna olmuşsundur Mototaş çalışanı olmadığıma. Mototaş'ın adını, Arai'nin zaten her yerde verdiği bir hizmet olarak göstermek için, Dünya'daki kötü Arai dealer'larından biri olarak örneklemek için kullandım. Mototaş reklamı yapıyormuşum
Kendi kaskına kilo aldığı için daha ince cheekpad alan, sonra kilo verince tekrar orijinal cheekpadlerinen dönene birine cheekpad ile kask özelleştirebilmeyi anlatmaya çalıştığını farkettin di mi?

Sonuca gelecek olursak, yazdığın şey yok. Japonya'da kasklar sipariş üzerine üretilmiyor.