(LPGli Motör)Piknik tüpünü bagajınızda taşımak ister misinz?

Ben her şeyden elektrik üretilebileceğine inanıyorum elektrik hiç bir zaman bitmez çünkü sınırsız üretilebilir. Hareket enerjisi ile istenilse cinsel ilişkide bile elektrik üretilir.

:queen::queen::) dediydim şu hortlagı bir durtelim bakalım ne cıkacak diye malzeme cıktı bile. demek ki yeni model elektirikli motörler üstu kapalı olacak . malum elekrik üretirken kimsecikler görmesın yoksa ayıplar lar mu Haha

Ben her şeyden elektrik üretilebileceğine inanıyorum elektrik hiç bir zaman bitmez çünkü sınırsız üretilebilir. Hareket enerjisi ile istenilse cinsel ilişkide bile elektrik üretilir.

Dostum madem herşey bu kadar basit neden yapılmıyor dersin? Tümdünyadaki mühendisler enayi de sen mi fazla akıllısın?

Senin anlayabileceğin kadar basite indirgeyerek böyle bir şeyin neden imkansız olduğunu açıklayayım :

Diyelim ki elinde bir kompresörün var ve 10 metre öteye hava basmak için kullanıyorsun.

Birden aklına parlak bir fikir geldi. Ben bu kompresörü içinde bir döner çark olan bir kabine bağlayayım kabinin diğer tarafından çıkan hava ile de işimi göreyim, döner çark elektrik üretsin, çarkta üretilen elektriği tekrar kompresöre vereyim kompresör bedavaya çalışsın veya en azından elektrik sarfiyatı düşsün...

Nasıl fikir dostum ? :p

Böyle bişey mümkün değil çünkü sen kompresrün önüne bir çark yerleştirdiğinde kompresörün gücünün bir kısmı çarkı çevirmeye harcanacağından o kompresör artık 10m ileriye hava basamayacaktır. Ayrıca çarka verdiğin gücü de elektrik işine %100 dönüştürmen asla mümkün değil. Sürtünme kayıpları olacak, enerjinini bir kısmı ısı olarak havaya verilecek ve kabin ile çarkın arasında çarkın dönebilmesi için gerekli milimetrik boşluklardan hava kaçakları olacağından hiçbir zaman çarkın mekanik verimi %100 olamaz. Ayrıca çarkı da bir jenaratre bağlaman gerekir ki jenaratörün verimi de %100 değildir.

Evet sonuçta elektrik ürettin ama o elektriği üretmek için daha çok enerji harcadın çünkü artık bu yeni sistemde kompresörün yine eskisi gibi 10m'ye hava basabilmesi için devir sayısını yükseltmen gerekli ki bu da elektrik harcamını artıracaktır. Ürettiğin elektrik de sürtünme ve mekanik kayıplardan dolayı artan devr sayısından dolayı harcadığın ekstra elektrikten fazla olacaktır yani kar edeyim derken aslında zarar edeceksin.

Umarım anlamışsındır. keşke dediğin gibi kolay olsaydı :mrgreen: :wiinkk:

Son düzenleme:
kolay kolay hiç bir şeyin yoktan var vardan da yok olmadıgını. deneyerek öğrenecekler.
bu arada arkadaşlara tam gaz vereceyiz ki hevesler bozulmasın, bu hevesle tornavida alet tutmaya başlayan eller yetenekleştikce zekayıda etkileyecek. zaten şu an insan oğlu hemen hemen tüm enerji türlerını bir birine cevire biliyor.
muhim olan kayıpların azaltılması verımlılıgin artırılması. böylece ucuz olan enerjiyi kullanacagız şimdi lpg olayına bir dalalım sonra hidrojen olayına geceriz, dahada sonra mö gaz ( biogaz ) olayına gireriz ne dersiniz. :)

uçan motosiklet yapsak arada havada süzülse filan böle :cherry: şaka bi yana farklı fikirlere açıgım :)sonucu mantıklı olmak üzere her fikirde bir yaratıcılık vardır

olay bu http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...li-sahibinden-temiz-benzersiz-29669069/detay? ama hala hava sogutmalı motorlarda neden su sogutmalı regülator kullanıyorlar anlamıyorum. bu ilandaki tankı bulsam bende sorunumu çözeceyim ama trafıkte lpg tankı dışında bir tank takmak istemedıyımden benımki yap boz tahtası gibi anca köye gittiyimde kullana biliyorum.
http://www.lpgyardim.com/hondamotorgaz.html burdaki tankta abartılı olmuş yani. ve gene su sogutmalı gegülator.

şimdi haberlerde antalya lara da lpg patlamıs. dönerci dükkanında döner ustası ibrahim özgün hayatını kaybetti.

şimdi haberlerde antalya lara da lpg patlamıs. dönerci dükkanında döner ustası ibrahim özgün hayatını kaybetti.

Allah rahmet eylesin çok kötü. ama lpg nın tehlikesinden dolayı bunu yazdıysan doğru lpg tehlikeli bir yakıt. ama benzin daha tehlikeli. tehlikesiz diye bilinen dizel bile, tehlikeli sonuçta tutuştu mu yanıyor meret.
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=21095
ama deyişime açık olmak lazım.
bu deyişim gelişim yönünde olmalı.
zeplinlerin akıbeti gibi olmasın. yıldırım mı şimşek mi çarpıyor. güzelim zeplin meşale oluyor. yanıyor ama hidrojenin yanması çok sürmüyor, esas yangın motorların kullandığı dizel yakıtta.
bu yakıt yolcuların kabinlerine yakın depolandığından bir facıya yaşandı.
ama insanlık hidrojeni terk etti. iyi yada kötü başka havacılık teknolojileri geliştirdi.
ama şu aşikar ki bir zeplinden çok daha fazla yolcu taşıya bilen bir çok yolcu uçağı havadaki elektrik olayları yüzünden düşmüştür.
burada tabi petrol kaynaklarını kontrol eden İngiliz ve amerikan devletlerinin tercihi de kendilerine rakip olan Almanların bunu bu teknolojiyi oturtmamasını istemelerınden kaynaklandı.
ya kusura bakmayın cok uzattım.
yani lpg ekonomikse ve güvenli kullana biliyorsak neden kullanmayalım.
ama güvenlik konusu değindiğim gibi önemli yoksa herkes taksın piknik tüpünü gezsin mantığı yanlış.
lpg yi şimdiden içten yanmalı motosiklete adapte etmek belkide yakıt pilleri kullanacak olan elektrik tahrikli motosikletlerde bize avantaj sağlaya bilir. ( sonuçta lpg = hidro-karbon veya sadece hidrojen depolamada teçrübe sağlar. )

rif

mesela çok sevdiğin bir kız arkadaşın var ve bu kızın birde fazla kötü olmayan bir alışkanlığı var.
-çok para harcıyor/savurgan.
ne yaparsın?

ben gülü seven dikenine katlanır veya
sevmek olduğu gibi kabullenmektir diye düşünürüm...

onada lpg takalım :queen::queen::queen::queen: az yakar o zaman:queen:

Bandit'e taktirsak mi hocam..

abi takacaksan bölesini takacaksın arkadaş konak1 linki vermiş.http://www.myvideo.de/watch/1603871/Gasmotorradumbau_von_MIZU
diğer linklerdeki gibi hava soğutmalı 9-13 kw lık motosikletlere 50-90 kw lık su soğutmalı regülatörler takmak ne kadar yanlış ( veya eksik ) bir uygulama ise senın motorada vakumlu bir regülator takmak o kadar yanlış olur.
senın motorun 63 kw lık bir motor ful injeksiyonlu. yani takmışken sıralı sistem takacaksın beyınle uyumunu sağlayacaksın. fıstık gibi olur. ama burada km süre hesabını yapmak gerek 1500-2000 lira harçamak mantıklı olumu ?? değerlendireceksin. çok yol yapan biriysen taktır tadından yenmez.

Suyu elektroliz ederek elde ettiğimiz hidrojen ve oksijeni motorun hava girişinden yanma odasına versek ve böylece motorumuzun normal yakıtı olan benzinle çok daha kaliteli bir yanma elde etsek nasıl olur. Bu projeye bir türlü başlayamadım. Belki sizlere bir fikir verir. Elektroliz için gücü aküden alabiliriz. Tek sorun yüksek hızlı elektroliz yapabilmek. Hidrojen bilinen en iyi yanıcılardan ve oksijen yanma şiddetini arttıran şahane bir katalizör. Yani işin özeti benzin+hava yerine benzin+hava+extra hidrojen+extra oksijen
Sonuç extra performans

Mühendis arkadaşlar bu konuya bi eğiliversinler. Bence tüpten kat kat iyi ve motorunuza eklemeniz gereken tek teçhizat diyebileceğimiz şeyde 1 litrelik bir su kabı ve iki tane plastik hortum, biraz kablo, iki tane çelik elektrot olacaktır. Tamamı su kabı içinde kalacağı için henhangi bir yere monte edilebilir.

Suyu elektroliz ederek elde ettiğimiz hidrojen ve oksijeni motorun hava girişinden yanma odasına versek ve böylece motorumuzun normal yakıtı olan benzinle çok daha kaliteli bir yanma elde etsek nasıl olur. Bu projeye bir türlü başlayamadım. Belki sizlere bir fikir verir. Elektroliz için gücü aküden alabiliriz. Tek sorun yüksek hızlı elektroliz yapabilmek. Hidrojen bilinen en iyi yanıcılardan ve oksijen yanma şiddetini arttıran şahane bir katalizör. Yani işin özeti benzin+hava yerine benzin+hava+extra hidrojen+extra oksijen
Sonuç extra performans

Mühendis arkadaşlar bu konuya bi eğiliversinler. Bence tüpten kat kat iyi ve motorunuza eklemeniz gereken tek teçhizat diyebileceğimiz şeyde 1 litrelik bir su kabı ve iki tane plastik hortum, biraz kablo, iki tane çelik elektrot olacaktır. Tamamı su kabı içinde kalacağı için henhangi bir yere monte edilebilir.

dostum bu sistemde bazı soru işaretleri var.
şöyleki hidrojen emiş manifoltundaki ısının etkisiyle daha pistonlara uğramadan alev aldığı oluyor. arada gumbur tu patırtı geliyor. eski lpg sistemlerındeki patlama kapağı koymak gerekiyor. ama normalde halı hazırda benzinle çalışan sisteme ek yaparsan verımi artırıyor.
ama dikatli olmak lazım. http://www.youtube.com/watch?gl=NL&hl=nl&v=gfk8jXVUF34
burda türkçe açıklamalı bir filim var.
http://www.youtube.com/watch?v=3ioBVduLX4s
ben bis marka aracımı hidrojenle çalıştırmıştım. bişiler aksi gitti ve motorumu yaktım. hidrojeni şamrale depoladım. mutiş bir yakış yaptı ama arabanın motorunu elime aldım. epeyde bir masraf yapmıştım.
burada elektiriyi gaza gazı ısı enerjisine ve ısı enerjisinide hareker enerjisine donuşturduğumuz için verımlılık cok düşüyor.
ama sana ön bilgi olsun su nekadar sıcaksa. akım nekadar yuksekse okadar hızlı hidrojen üretiyorsun.

buradada başarılı bir çalışma var http://www.youtube.com/watch?v=3JbXLGIL_fc&feature=fvw
bu arada platınlı olmayan sıstemlerde yanma zamanını ayarlayamadıgından birazcık vuruntu yapıyor.

Son düzenleme:
evet şu eski başlıklardan birini hortlatalım bakalım.
evet soru çevap olarak lpg sistemi hakkında yardım ederim. aklınızdaki soruları alırsam sistemin çalışmasını daha güzel anlata bilirim.

suyla çalışan araba var saat var lpg de neymiş
1833147362u.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar