Lorenzo'dan 4. zafer

Hollanda'da yapılan Moto GP yarışını Jorge Lorenzo kazandı. İspanyol sürücü, bu sezonki dördüncü galibiyetini kaydetti ve şampiyona liderliğini perçinledi.

Moto GP sezonunun 6. Yarışı, Hollanda'nın ASSEN Pisti'nde koşuldu. Jorge Lorenzo, ilk cepten başladığı yarışı zafer ile tamamladı. Fiat Yamaha takımının İspanyol sürücüsü, yurttaşı Dani Pedrosa'yı ikinci sırada bıraktı.

Repsol Honda takımı adına yarışan Pedrosa, Lorenzo'yu 0.151 saniye fark ile izledi. Yarışın en yüksek sürate çıkan sürücüsü Casey Stoner, bir ara saatte 306.8 kilometreyi buldu, ama üçüncü sırada kaldı.

Lorenzo, bu sezonki dördüncü galibiyetiyle, şampiyona sıralamasının zirvesinde farkı iyice açtı. 140 puana ulaşan yıldız sürücü, en yakın rakibi Pedrosa ile arasındaki puan farkını 47'ye çıkardı. Moto GP Şampiyonası'nın bir sonraki yarışı gelecek hafta Katalunya'da yapılacak

Kaynak:Türkiye F1

Ekli dosyalar

• jorge-lorenzo-almanya-2009.jpg
    jorge-lorenzo-almanya-2009.jpg
    18.4 KB · Görüntüleme: 2,214
Moto GP'deki İlk sezonundan beri çok yetenekli bir pilot diye hep söylüyorum. Sanırım boşa konuşmuyormuşum. Daha genç ve tecrübesiz olmasına rağmen yıllardır Moto GP'de yarışan tecrübeli isimleri bir bir geride bırakıp şampiyonluğa doğru emin adımlarla ilerliyor. Rossi de olmayınca diğer pilotlarla aradaki fark açılıyor. Rossi ve Lorenzo diğer pilotlardan bir adım önde bence, Stoner ve Pedrosa'da bu ikiliye en yakın isimler.

Lorenzo çok sempatik gelmiyor bana.. ilk yarışlarında da gereğinden fazla hırslı bir görüntü çiziyordu ama güç geçtikte çok üst düzey bir hakimiyet ve çok iyi sinirlere sahip olduğunu kanıtlıyor ve katıldığı yarışlara renk katıyor heycan katıyor..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar