Lokma (Cırcır) Takımı Önerisi

Motosikleti
TVS Raider 125
Yağ değişimi vb. motosiklet tamir/bakım işlerinde kullanmak için lokma takımı alacağım. Çok kaliteli bir şey olmasına gerek yok. İşimi görsün yeter.

NOT: Genelde hangi numaralar lazım olduğunu bilmediğim için soruyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yağ tapası için 17 numara diye aklımda kalmış. Yanılıyor da olabilirim.

Motosikleti
TVS Raider 125

Uygulamada ekstra 150 tl indirim veriyor 400 küsüre bosch marka takım alıyorsun bedava
Biraz yanlış anladınız galiba :) Numaralar büyük olması lazım. Sizin attığınız set küçük numaralar ve cırcır takımı değil.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Biraz yanlış anladınız galiba :) Numaralar büyük olması lazım. Sizin attığınız set küçük numaralar ve cırcır takımı değil.
Numaralara baktım ve tornavidanın cırcır özellikli olduğu yazıyordu ama sadece cırcırlı lokma fiyatıda 1000 küsur tl ye var. Mahallede yapılacaksa düz tornavida değilde sizin istediginiz gibi cırcırın kendisi ergonomik açıdan daha iyidir 😄

F54

motorun markası modeli ne ?
yani arkadaşlar 14 17 demiş ama her motor aynı değil honda motosikletler 12 anahtar ile yağ tapası açılıyor
ben sakarya dayım tek yıldız anahtar takımım var ama geçen gün 10 19 22 lokma lazım oldu gittim bit pazarından lazım olanları aldım 800 tl tuttu komple takım almaya gerek yok çünkü lokma anahtarı her yerde kullanamazsın misal metrik 6 somun sökmek için 10 lokma lazım ama yarım parmak lokma metrik 6 somunun olduğu yere girmez onun için ince lokma lokma kolu ve uzatması alman lazım olabilir
bu işleri kendin yapacaksan tek tek alman gerekebilir

581 liraya almıştım. Motorun yağını değiştirdim. Gayet iş görüyor. F/p olarak müthiş.
Bunun aynısı başka marka bende aldım, aşırı güç gerektiren yerde kullanmayın içindeki mekanizma dağıldı(sıkma gevşetme seçici), mesela çok sıkışmış teker milini falan anahtarla sökün. Daha sonra kırılan seçiciyi başka metalden yapıp daha sağlam hale getirdim halen daha da kullanıyorum. Aşırı yüke gelmiyor ama normal kullanım için uygun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bunun aynısı başka marka bende aldım, aşırı güç gerektiren yerde kullanmayın içindeki mekanizma dağıldı(sıkma gevşetme seçici), mesela çok sıkışmış teker milini falan anahtarla sökün. Daha sonra kırılan seçiciyi başka metalden yapıp daha sağlam hale getirdim halen daha da kullanıyorum. Aşırı yüke gelmiyor ama normal kullanım için uygun.
uçları falan çok güzel sıkıntı çıkarmaz ama dediğim gibi cırcıra çok yüklenmeyin.

Uygulamada ekstra 150 tl indirim veriyor 400 küsüre bosch marka takım alıyorsun bedava
bunu zamanında 85 liraya aldım, yanına da izeltaşın bi lokma cırcır kolunu aldım, araya da bağlantı aparatı, her türlü işimi görüyor.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
benim önerim el aletlerini kalite almak yönünde olacak, size tavsiyem elta 1/2 lokma takımı almanız, buna ek olarak kombine anahtar setide alırsanız baya birşeyler yapabilirsiniz. Biraz pahalı olur ama 100 sene bile kullanırsınız bunları

motosiklet için 1/2 lokma takımı almanız lazım 1/4 olarak geçen daha küçük boyutlu lokmalar işinizi görmez

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Parça parça toplamak yerine imkan varsa set olarak alınması taraftarıyım hem düzenli olur hemde erkeğin çeyizi sayılır.
Bosch cırcırlı tornavida set+ bosch 1/4 cırcırlı 14 parça lokma set+ 1/2 lokma set+ açık ağız anahtar set+ alyan takımı kullanıyorum motorun üstünde bulunup açamayacağım vida yoktur sanırım. Duruma göre bazı kritik vidaların karşılığını sıkmak için 2.anahtar gerekebilir jant mili veya zincir ayar vidaları gibi

Motosikleti
TVS Raider 125
Tüm cevaplar için teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar