lk Videom & Yorumlarınız

eek

Arkadaşlar uzunca bir süre önce SJ5000+ kamera almıştım, ilk defa kullanma fırsatım oldu.

İki konuda fikrinizi almak istedim, birincisi kamera ile alakalı, çok fazla titreşim var, bunu nasıl engelleyebilirim (Adobe Premiere kullandım birleştirmek için), ya da normal mi bilmiyorum. Youtube yükledikten sonra titreşimi gidereyim mi diye sordu ama ben kalite düşmesin diye hayır dedim, evet mi demeliydim :)

İkincisi ise özellikle tecrübeli arkadaşlardan sürüşümle ilgili yorum istiyorum. 30 yaşında motora başladım, rastgele bulduğum birinden özel ders aldım ve sonrasında da grup sürüşlerinde grubun desteği ile kendimi geliştirmeye çalıştım. Mesleğimden dolayı şehiriçi & şehirdışı milyon km den fazla (hiç hesaplamadım) araç tecrübem vardır. Motorum Regal Raptor Daytona 250cc, geçen sene aldım 3000km'de şu an. Her türlü eleştiriye açığım, acımadan söyleyebilirsiniz :)

HD olarak yükledim, 1080p izleyebilirsiniz:

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:42 ----------

Videoyu ekleyemedim sanırım: https://www.youtube.com/watch?v=qRqIHJDXhNs

Video Eklerken Dikkat Edin Başında'http's' s olmasın s olunca linki görmüyor,'http' olarak ekleyin.

Motosikleti
Vespa GTS300 Supertech ABS
otobanda tırları ve diğer araçları geçmek için sağdan emniyet şeridinden gitmek intihar gibi.
60-70 km gibi hızlarda o bölümde ilerlemeni tavsiye etmem.
bu arada sj5000 ışıklı ortamda kayıt yapmak için son derece başarılı, fiyat performans ürünü.

kırmızı ışıkta geçtikten sonrasını izlemedim :farao:

Hayırlı olsun. Çeneye mi montajladınız,kask üstüne mi ?
Kac gb sd kart almak lazım ?
Action cam kullananların baslıgına yazdim ama cevap gelmedi.

Not: Emniyet şeridinde o hızlarda gitmeseniz daha iyi olur. Mesela 15:05'te sağdaki tır,orta da ki otobüs gorus alanınızı kapatmıs.Hatta onların kör noktalarına bile girmiş olabilirsiniz.
Keyifli sürüşler :)

eek

otobanda tırları ve diğer araçları geçmek için sağdan emniyet şeridinden gitmek intihar gibi.
60-70 km gibi hızlarda o bölümde ilerlemeni tavsiye etmem.
bu arada sj5000 ışıklı ortamda kayıt yapmak için son derece başarılı, fiyat performans ürünü.

Hocam peki nasıl ilerlemeliyim, bu arada gerçekten soruyorum :) Trafik sıkıştığı durumlarda mecburen emniyet şeridine kaçıyorum, hızımı da azaltıyorum ama yeterli oranda mı bilemedim. Trafik açıkken de motorum iki kişi yeterli süratte olmadığı için orta şeritte yavaş kalıyor, sağ şeritte de tırların arasında kalıyorum işin içinden çıkamadım, biraz bassam da hanım cimcikliyor :)

kırmızı ışıkta geçtikten sonrasını izlemedim :farao:

Çok haklısınız ben bile şimdi tekrar izlerken farkettim. Normalde orada çok trafik olur ve arabalarla beraber yeşilde geçerim, orada ışık olduğunu bile unutmuşum. bundan sonra o ışığı hiç unutmayacağım çok teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:04 ----------

Hayırlı olsun. Çeneye mi montajladınız,kask üstüne mi ?
Kac gb sd kart almak lazım ?
Action cam kullananların baslıgına yazdim ama cevap gelmedi.

Not: Emniyet şeridinde o hızlarda gitmeseniz daha iyi olur. Mesela 15:05'te sağdaki tır,orta da ki otobüs gorus alanınızı kapatmıs.Hatta onların kör noktalarına bile girmiş olabilirsiniz.
Keyifli sürüşler :)

Kask üstüne montajladım,32GB Kingston yüksek hızlı kart var. Çevre yolundaki sıkışıklıklarda ne yapacağımı bilemiyorum, bu konuda daha tecrübeli arkadaşlardan öğreneceğim herşey altın değerinde benim için :) Şehiriçi takıldığım için otoban ve çevre yollarında motora ilk binişim gibi hissediyorum :)

Motosikleti
Vespa GTS300 Supertech ABS
sıkışıp çok yavaşlayan trafikte bile sağdan gitmek tehlikeli.senin sürüşünde gördüğümüz kadarıyla sürekli ve seyir hızında hep sağdan, emniyet şeridinden gitmeyi alışkanlık hale getirmişsin gibi görünüyor.
trafik durmadıkça araçların, hele ki tır kamyon gibi çevre görüşü zayıf araçların sağından geçmekle ilgili çok fazla kaza ve hata videosu bulabilirsin.
ben kendi adıma sadece trafik durduğunda, kırmızı ışık bölgelerinde o da çok çok dikkatli olarak, ayak fren üzerinde korna vs kullanarak sağdan ilerliyorum.
kullandığın model yavaş kalıyor diyerek, üstelik arkanda artçın varken bu sürüş tarzı aşırı riskli.
Aniden ve hiç bir neden yokken sağından geçtiğin tır lardan biri direksiyonu sağa kırıp emniyet şeridine geçebilir.
Allah sizi korusun diyorum.

trafik zaten akıyor , neden sağdan gitme ihtiyacı duyuyorsun ki?
hiç olmasa pok püsür çıkar kayar düşersin. cam olur çet çöp olur yağ olur.
kendi adıma ancak trafik durma noktasına yaklaştığında sağdan geçiyorum. azıcık akmaya başlayınca direk şeride girip yerimi belli ederek giderim. en güvenlisi "bence" bu.

eek

sıkışıp çok yavaşlayan trafikte bile sağdan gitmek tehlikeli.senin sürüşünde gördüğümüz kadarıyla sürekli ve seyir hızında hep sağdan, emniyet şeridinden gitmeyi alışkanlık hale getirmişsin gibi görünüyor.
trafik durmadıkça araçların, hele ki tır kamyon gibi çevre görüşü zayıf araçların sağından geçmekle ilgili çok fazla kaza ve hata videosu bulabilirsin.
ben kendi adıma sadece trafik durduğunda, kırmızı ışık bölgelerinde o da çok çok dikkatli olarak, ayak fren üzerinde korna vs kullanarak sağdan ilerliyorum.
kullandığın model yavaş kalıyor diyerek, üstelik arkanda artçın varken bu sürüş tarzı aşırı riskli.
Aniden ve hiç bir neden yokken sağından geçtiğin tır lardan biri direksiyonu sağa kırıp emniyet şeridine geçebilir.
Allah sizi korusun diyorum.

trafik zaten akıyor , neden sağdan gitme ihtiyacı duyuyorsun ki?
hiç olmasa pok püsür çıkar kayar düşersin. cam olur çet çöp olur yağ olur.
kendi adıma ancak trafik durma noktasına yaklaştığında sağdan geçiyorum. azıcık akmaya başlayınca direk şeride girip yerimi belli ederek giderim. en güvenlisi "bence" bu.

Anladığım kadarıyla çevre yollarında kendimi baya geliştirmem gerekiyor, iki ya da üç kere çevreyolunda sürmek zorunda kaldım şükür ki kaza yapamadım ama neredeyse hep emniyet şeridinden gittim, dediğiniz gibi alışkanlık haline gelmiş şimdi farkediyorum. Allah korusun tabi hepimizi ama ben önlemimi almak için yorumlarınızı istemiştim, çok faydalı oluyor teşekkür ederim, ücretsiz yol eğitimi gibi.

Aslında hatamın ana sebebi İstanbul'a taşındıktan sonra sistemi pek bilmediğim için köprüde yollada diğer motorcuları ve genellikle de denk geldiğim kuryeleri takip ettim, aslında baya pimpirikliyimdir ama farkında olmadan bu hale geldim heralde :)

Sürekli emniyet şeridini bu şekilde kullanmanız çok riskli hocam. Arkadaşların da dediği gibi her an biri emniyet şeridine ani bir şekilde atlayabilir. Bir de yüksek araçların önüne çok yakından girmeyin, sizi hiç görmeyebilir. Trafik tamamen durursa emniyet şeridinden max 30-40 ile gitmek mantıklı olabilir ama bu şekilde trafiğin olduğu yolda sağdan soldan yol bulup gidebilirsiniz. Aynı yerde çok uzun süre bulunmak, trafiğin akış hızından daha düşük bir hızla yol almak insan(gibi)ların sizi sıkıştırmasına yol açacaktır.

eek

Sürekli emniyet şeridini bu şekilde kullanmanız çok riskli hocam. Arkadaşların da dediği gibi her an biri emniyet şeridine ani bir şekilde atlayabilir. Bir de yüksek araçların önüne çok yakından girmeyin, sizi hiç görmeyebilir. Trafik tamamen durursa emniyet şeridinden max 30-40 ile gitmek mantıklı olabilir ama bu şekilde trafiğin olduğu yolda sağdan soldan yol bulup gidebilirsiniz. Aynı yerde çok uzun süre bulunmak, trafiğin akış hızından daha düşük bir hızla yol almak insan(gibi)ların sizi sıkıştırmasına yol açacaktır.

Videoyu tekrar tekrar izleyerek sizin ve diğer arkadaşların dediklerinden olacakları düşünmeye çalıştım ve hatamı anladım. Hızımı orta şerit akışına uydurmaya çalışarak gideceğim bundan sonra, emniyet şeridi alışkanlığımı bırakmam lazım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar