Lisede 250CC almak

Merhaba arkadaşlar seneye 12. sınıf için 250CC motor almak istiyorum ancak 18imi doldurmadığımdan dolayı 250cc için ehliyet alamıyorum.Motoru okula gidip gelmek için kullanacağım ve yaşadığım yer şehir merkezi değil küçük bir ilçe sizce polisle çok sorun yaşar,ceza yer miyim?(arkadaşlar motoru üniversitede de kullanmak istiyorum ancak 125cc alırsam onu satıp motor yükseltme imkanım olmayabilir bu yüzden 250cc almak istiyorum yanlış anlaşılmasın)

Yiyeceğin cezalar yerine 125 al paran cebinde kalır.
Bir de diken üstünde kullanmazsın.
Cezalar daha da artacak boşa gitmesin paran.

Merhaba arkadaşlar seneye 12. sınıf için 250CC motor almak istiyorum ancak 18imi doldurmadığımdan dolayı 250cc için ehliyet alamıyorum.Motoru okula gidip gelmek için kullanacağım ve yaşadığım yer şehir merkezi değil küçük bir ilçe sizce polisle çok sorun yaşar,ceza yer miyim?(arkadaşlar motoru üniversitede de kullanmak istiyorum ancak 125cc alırsam onu satıp motor yükseltme imkanım olmayabilir bu yüzden 250cc almak istiyorum yanlış anlaşılmasın)
Ucuz piyasası iyi bir 125 lik al en kötü ihtimalle 5-10 bin zararına satarsın. Ehliyetten dolayı bir kere yakalansan cezası 20 bine yakın bir şey (araç sizin üzerinize değilse araç sahibi olan yakınınız da aracı size kullandırdığı için aynı miktarda ceza yer 2 ceza ödersiniz) üzerine motoru büyük ihtimalle çekerler onun çekici ücretlerini de ödersiniz derken neredeyse ucuz bir 125cc motor fiyatını cezaya ödemek durumunda kalırsınız.

Kısacası riske değmez.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Almışken binlik motor al. Yüksek lisans, doktora felan oralarda da binersin.
Ehliyetsiz 250'liğe binmek ile 1.250'liğe binmek arasında ceza yönünden fark yok nasıl olsa. 🤗

içimden bi ses bu gencin ya r25 ya da 250sr gözüne kestirdiğini söylüyor.

Almışken binlik motor al. Yüksek lisans, doktora felan oralarda da binersin.
Ehliyetsiz 250'liğe binmek ile 1.250'liğe binmek arasında ceza yönünden fark yok nasıl olsa. 🤗
usmanım şeytanın avukatlığını yapma , ne kadar illegal ve etik olmasada dehane bir kriminal yönerge :ROFLMAO:

bu işin hicivi ama yeni cezaların rakamları okadar yüksek ki edinbrough dükünün bile bu cezaları ödeyecek oturma organı yoktur 💵

Son düzenleme:
Yetersiz ehliyetin cezası yanlış hatırlamıyorsam 9bin TL küsürdü motosiklet senin üstüne değilse bir o kadar da ruhsat sahibine yazılır onun yerine gidip Raider125 alırsan hem hızlı satabilirsin hem diken üstünde okula git-gel yapmaktan kurtulursun. Motosiklet alınca bende uzak yerlere(200-300KM) otobüsle giderdim diyordum ama öyle olmuyormuş her yere gitmek gezmek görmek istiyor insan.

Motosikleti
D400
Sana bir abi tavsiyesi, hukuki olarak yapmaman gereken birşeyi yapma.

Motosikleti
Voge 250RR
Ben de lise sona gidiyorum bende 250cc motor var 1500km oldu kocaeli gibi bir büyükşehirde henüz çevirmeye girmedim. 16 yaşında 125lik motor ve A1 ehliyet aldım 18imde A2 aldıktan sonra yükseltecektim fakat ocak ayında yaptığım kaza yüzünden işler değişti. Motorumu 2 ay önce aldım, motofestte özel fiyat verdiler zaten 4 ay sonra alacağım motoru indirimli fiyattan zam gelmeden şimdi almak çok daha mantıklı geldi. Açıkçası 4 ay için de 125lik motor alıp satmak çok mantıksız geldi ekonomik açıdan, o hamleyi yapsaydım muhtemelen 250lik motor alamazdım. Herkes sana yasalara uymanı önerir, biri de demiş ki r25 ya da 250sr gözüne kestirdi diye. Ben seninle neredeyse aynı şeyi yaşadığımdan biliyorum r25 alacak bütçenin zaten olmadığını, eğer 18ine ay olarak az bir süre kaldıysa alabilirsin ama ne bileyim 5-6 ay varsa hiç önermem ben 125lik motorumla tüm şehri çok kez turladığım için çevirme olan yerleri biliyorum o yüzden çevirmelere girmiyorum. 5-6 ay gibi bir sürede çevirme yerlerini bilsen bile random seçilen bir işlem noktasında bile patlarsın 5-6 ay sürekli motor kullanarak ceza yememen mümkün değil.

Bu arada 125lik motorunun servisten çıkmasını bekleyemedin mi diyenler olacaksa, kazayı Ocak ayının başında yaptım motor hala serviste :).
Mesajımı görecek olanlar olursa söyleyeyim sigorta seçerken karşınıza "fast sigorta" gibi bir şirket ismi çıkarsa sakın ama sakın ondan yaptırmayın.

Ben de lise sona gidiyorum bende 250cc motor var 1500km oldu kocaeli gibi bir büyükşehirde henüz çevirmeye girmedim. 16 yaşında 125lik motor ve A1 ehliyet aldım 18imde A2 aldıktan sonra yükseltecektim fakat ocak ayında yaptığım kaza yüzünden işler değişti. Motorumu 2 ay önce aldım, motofestte özel fiyat verdiler zaten 4 ay sonra alacağım motoru indirimli fiyattan zam gelmeden şimdi almak çok daha mantıklı geldi. Açıkçası 4 ay için de 125lik motor alıp satmak çok mantıksız geldi ekonomik açıdan, o hamleyi yapsaydım muhtemelen 250lik motor alamazdım. Herkes sana yasalara uymanı önerir, biri de demiş ki r25 ya da 250sr gözüne kestirdi diye. Ben seninle neredeyse aynı şeyi yaşadığımdan biliyorum r25 alacak bütçenin zaten olmadığını, eğer 18ine ay olarak az bir süre kaldıysa alabilirsin ama ne bileyim 5-6 ay varsa hiç önermem ben 125lik motorumla tüm şehri çok kez turladığım için çevirme olan yerleri biliyorum o yüzden çevirmelere girmiyorum. 5-6 ay gibi bir sürede çevirme yerlerini bilsen bile random seçilen bir işlem noktasında bile patlarsın 5-6 ay sürekli motor kullanarak ceza yememen mümkün değil.

Bu arada 125lik motorunun servisten çıkmasını bekleyemedin mi diyenler olacaksa, kazayı Ocak ayının başında yaptım motor hala serviste :).
Mesajımı görecek olanlar olursa söyleyeyim sigorta seçerken karşınıza "fast sigorta" gibi bir şirket ismi çıkarsa sakın ama sakın ondan yaptırmayın.
Bu tip durumlar çok gördüm, sizin de dediğiniz gibi çevirmeye girmemek için çaba gösterilirse %90 birşey olmaz ama o %10 denk gelirse ehliyet cezası, ruhsat başkasının üzerine ise ona gelecek ayrı ceza, çekici masrafları derken ikinci el ortalama bir 125 lik motor parasını cezaya gömmek durumunda kalınır. Kendimden örnek verirsem geçenlerde polis şehir içi hiç aklıma gelmeyecek bir yere radar kurmuştu, o gün nasıl olsa burada radar olma imkanı yok diyerek gaza bassam sağlam bir ceza yerdim.

4 ay için ben olsam ben de alırdım sanırım onu inkar edemem ama ehliyetsiz 1500km yapmazdım şahsen. 4 ay dişimi sıkıp olabildiğince az sürerdim motoru.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Merhaba delikanlı, merdiven basamak basamak. Önce 125 sonra 250 sonra büyütür gidersin. Önemli olan hayatta kalıp motosiklet keyfini ömür boyu çıkarabilmek.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Eğer uygun fiyata 250'lik motor denk geldi hemen alayım 18 yaşımda A2 ehliyet almama az kaldı diye düşünüyorsanız da motoru alın otoparka ehliyeti yeterli biri götürsün orada dursun kullanmayın. Yani yetersiz ehliyetle trafğie çıkmayın, bu yaşta farkında değilsiniz ama yasalarla başınız derde girecekse ehliyet vb. gibi dandik konulardan girmemiş olsun, tamam gençsiniz, isyan etme çağındasınız ama isyan edecekseniz de faydası olan şeylere isyan edin, anarşistlik trafik kurallarına uymamakla olmuyor. :)

vay arkadaş biz lisedeyken internet cafede oyun oynamak için zor para bulurduk. bulduğumuzda deli gibi sevinir arkadaşlarla multi oyun oynar ne mutlu olurduk. şimdiki Z kuşağı veletlere bakın adam okula gidip gelmek için 250cc motor almayı düşünüyormuş. baba parası sağolsun.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
vay arkadaş biz lisedeyken internet cafede oyun oynamak için zor para bulurduk. bulduğumuzda deli gibi sevinir arkadaşlarla multi oyun oynar ne mutlu olurduk. şimdiki Z kuşağı veletlere bakın adam okula gidip gelmek için 250cc motor almayı düşünüyormuş. baba parası sağolsun.
şimdiki z kuşağı kendilerine sunulan ayrıcalıkları hak olarak görüyor problem burada.
Trafikte araç kullanmak bir hak değildir, ehil olduğunu testlerle kanıtlayıp ehliyet alınması gereken bir ayrıcalıktır.
Bi ryerden bir yere gitmek yani seyahat özgürlüğü bir haktır ama trafikte başkalarını öldürebilecek güçte bir araç kullanmak ayrıcalıktır.

125lik piyasası olan güzel tasarımlı bi motorla devam edin, ehliyeti aldıktan sonra yükseltin derim. Çünkü o motor elinizin altında olduğu sürece kenarda durmaz, illaki binersiniz. Bindiğiniz her saniye de sizin için alınmaması gereken büyük bi risktir.

Knight online oynardık :D Motor falan hayal bile olamazdı o yaşlarda . Oyunda chitin set peşindeydik :D

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
125cc iyi marka bir motor al yaşın gelince satar büyütürsün. Hem ilk motor tecrübe kazanırken muhtemelen haşat olacak, diğerine daha temiz binersin.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
1500km motosiklet sürmeye adım atmak bile değil hergün evden kafeye gidersen evden işe okula gidersen zaten motosiklet sürmüş olmuyorsun izmitte çevirmeye girmeden başiskeleyi geçemezsin gölcüğe gidene kadar ben 3 tane çevirme biliyorum çarşıda kuryelik yaptığım vakit istisnasız hergün polis durdurup ehliyet bakıyordu ki yemeksepeti kuryesi yani ehliyeti sorulacak en insan belki

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Al bir tane 1300 lük hayabusa..Ya da 1400 GTR.. Battı balık yan gider...
Namın yürüsün...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar