Lisanslı Egzozu DB Killer susturucu ile kullanmak?

Motosikleti
Yamaha XT660R
Motosikletime lisanslı egzoz takmak istiyorum. Amacım yerleşim yerlerinde susturuculu kullanıp insanları rahatsız etmemek, canım sıkılınca dağda taşta susturucusunu çıkarıp stres atmak. Ceza yersek iptal ettirebiliyor muyuz? Muayeneden susturuculu şekilde geçiyor mu egzozlar?

Motosikleti
Yamaha XT660R
İzmir'de meşhur egzozcular var ufak bir işlemle rahatsız etmeyecek seviyeye çıkarıyorlar ses seviyesini, o işlere ne diyorsunuz? AVCROM Halil Usta'ya bir baktırmak istiyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İzmir'de meşhur egzozcular var ufak bir işlemle rahatsız etmeyecek seviyeye çıkarıyorlar ses seviyesini, o işlere ne diyorsunuz? AVCROM Halil Usta'ya bir baktırmak istiyorum.
Bakın sesin hiç bir önemi yok, zaten poliste desibel ölçen alet de yok. Egzozunuzun tipi farklıysa polis cezai işlem uyguluyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Stok egzozuna yaptıracağım
Şöyle de bir gerçek var; eski motorum Er6F'in stok egzozunun katalizörünün %25'i Ferik'te boşaltılmıştı. Egzozdan öyle bir ses çıkıyordu ki insanı itliğe kopukluğa sevk ediyordu. 5 Sene boyunca her polis çevirmesine gaz kesip debriyaja basarak girdim. Lakin motorun altına bakmayı akıl edebilen bir polis kazandaki dikdörtgen şeklindeki kaynak izinden kıllanırdı.

Şöyle de bir gerçek var; eski motorum Er6F'in stok egzozunun katalizörünün %25'i Ferik'te boşaltılmıştı. Egzozdan öyle bir ses çıkıyordu ki insanı itliğe kopukluğa sevk ediyordu. 5 Sene boyunca her polis çevirmesine gaz kesip debriyaja basarak girdim. Lakin motorun altına bakmayı akıl edebilen bir polis kazandaki dikdörtgen şeklindeki kaynak izinden kıllanırdı.
Abi FZ6 Fazer'larda yapılan işlem gibi yapılınca anlaşılmıyor arkadan egzozlu motorlarda sıkıntı olmaz aslında . 1 Yıl önce egzozda tapa daha yeni çıkıyordu hiç bir polis bilmediği için egzozun altına bakmıyordu ama şu sıralar kumandasına osuna busuna her şeyine bakıyorlar tek yapabileceğiniz şey katalizörün birazını açtırmak veya katalizörün iç taraflarından çok minik bir delik açmak sesini güzelleştirebilir bunu önüne gelen egzozcu yapamaz onun için önerilen yerlere gitmek en mantıklısı veya hiç kullanmamak

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Abi FZ6 Fazer'larda yapılan işlem gibi yapılınca anlaşılmıyor arkadan egzozlu motorlarda sıkıntı olmaz aslında . 1 Yıl önce egzozda tapa daha yeni çıkıyordu hiç bir polis bilmediği için egzozun altına bakmıyordu ama şu sıralar kumandasına osuna busuna her şeyine bakıyorlar tek yapabileceğiniz şey katalizörün birazını açtırmak veya katalizörün iç taraflarından çok minik bir delik açmak sesini güzelleştirebilir bunu önüne gelen egzozcu yapamaz onun için önerilen yerlere gitmek en mantıklısı veya hiç kullanmamak
Benim sizlere önerim sürüşünüze odaklanın, sürüşünüzle ve yapabildiğiniz mesafeden keyif alın. Egzoz, megzoz, ses inanın bunlar çok boş işler. Uykuda kamyonu devirmek gibidir, hiç yoktan iyidir ama gerçeği gibi değildir.

Benim sizlere önerim sürüşünüze odaklanın, sürüşünüzle ve yapabildiğiniz mesafeden keyif alın. Egzoz, megzoz, ses inanın bunlar çok boş işler. Uykuda kamyonu devirmek gibidir, hiç yoktan iyidir ama gerçeği değildir.
Egzoz işleri bana çok boş geliyor abi ondan dolayı hiç düşünmüyorum bile . Apaçilik yapacak arkadaşlar forum forum veya video video gezmesin diye direkt öneride bulunuyorum onlara ne dersek diyelim illaki yapacaklar ceza ve muayene kuyruğu beklemesinden sonra orijinaline dönerler :D . Otobandayken zaten o egzozun sesi 1 saatten sonra kulak hırpalıyor ve şarkıdan duyulmıycak bir seviyeye geliyor onun dışında şehiriçinde teröristmiş gibi gezmekte çok can sıkıcı kimseye önermiyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Egzoz işleri bana çok boş geliyor abi ondan dolayı hiç düşünmüyorum bile . Apaçilik yapacak arkadaşlar forum forum veya video video gezmesin diye direkt öneride bulunuyorum onlara ne dersek diyelim illaki yapacaklar ceza ve muayene kuyruğu beklemesinden sonra orijinaline dönerler :D . Otobandayken zaten o egzozun sesi 1 saatten sonra kulak hırpalıyor ve şarkıdan duyulmıycak bir seviyeye geliyor onun dışında şehiriçinde teröristmiş gibi gezmekte çok can sıkıcı kimseye önermiyorum.
Ben Brezilya tarzı apaçiliğe saygı duyuyorum, adamlar tek teker şehri dolaşıyorlar, adamlar virajlı yollarda yerlere kafa,kol bacak değdiriyorlar. Adamlar polisten kaçıyorlar, polis bile bunalıp takibi bırakıyor. Tasvip ediyor muyuz? Hayır ama adamlarda bir pırıltı var. Bizde ise egzozdu, stickerdı, tayttı, kedi kulağıydı, meme çatalıydı, ayna kırmaydı ampır ampır işlerle uğraşmak bol.

Motosikleti
Kuba x-boss
Bence, İlla ses istenirse kawasaki zx4rr yada zx6rr gibi 4 silindir makinalar tercih edilebilir. Onun dışında egzoz takmak vb dediğiniz gibi çok gürültü yapıyor. Hele bir de 125 cc makinelere de replika egzoz takıyorlar ya, rezalet.. Tofaş egzozu gibi çirkin bir ses oluyor. Küba marka cg motorların delik egzozları zaten allah belasını versin onların.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Ben Brezilya tarzı apaçiliğe saygı duyuyorum, adamlar tek teker şehri dolaşıyorlar, adamlar virajlı yollarda yerlere kafa,kol bacak değdiriyorlar. Adamlar polisten kaçıyorlar, polis bile bunalıp takibi bırakıyor. Tasvip ediyor muyuz? Hayır ama adamlarda bir pırıltı var. Bizde ise egzozdu, stickerdı, tayttı, kedi kulağıydı, meme çatalıydı, ayna kırmaydı ampır ampır işlerle uğraşmak bol.

Icindeki Pancho Villa cikmis yine ortaya . Bence sakin ol fikirlerini kendine sakla , maazallah @Birkannn safak operasyonuyla alir seni , karilar kogusuna atar. 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Motorun ne olduğuna bağlı açıkçası.

Bir arkadaşımın Tenere'sinde katsız gırtlaktan allah ne verdiyse takılı. Genellikle arazide sürüyor, ama araziye giderken şehir içinde de aynı şekilde sürüyor. Bir iki defa polisler zorlamış ama sonra salmışlar.

Bir arkadaşımın R1300GS'inde eskiden warex diye adı geçen açıp kapatılabilir bir sistem var, (jekill and hyde) valla polisler göster bakayım nasıl açılıp kapanıyor diyordu en son.

Başka bir arkadaşımın R1300GSA'sında yine gırtlaktan katsız akrep var, üstüne yazılım var, ağzını açan olmadı henüz.

Benim Tuareg'de de SC Project'in Euro5 uyumlu egzozu var, bir sik ses çıkardığı da yok yani motorun sesinden duyulmuyor :D artçı veya arkaya yerleştirilmiş mikforon için ses var sadece. Henüz bir çevirmeden bakan eden ses söyleyen görmedim.

RS660 varken tamamen orijinal egzozla laf eden olmuştu çevirmede. Tuono'nun standart olarak 5000rpm'de egzoz servosu açılıyor, ses değişiyor, o anda denk gelip ters ters bakan polislere denk geldim, henüz kimse çevirmedi, ama çevirdiklerinde laf anlatabileceğimi sanmıyorum.

RS660 Extrema'ların üzerinde de benim Tuareg'deki gibi pek bir numarası olmayan bi SC Project var, ama üstünde katır gibi yazıyor. Bağlananlar oldu =))

katalizör iptali yoksa, egzozda veya borusunda tıpalı veya tıpasız delik yoksa tüvtürkten onay alırsa sorun olmuyor.
polis her türlü size ceza yazabilir, ancak tüvtürke gidip egzozun uyumluluk tespitini yaptırıp cezayı iptal ettirebilirsiniz. süreç biraz uğraştırıcı sadece.

Icindeki Pancho Villa cikmis yine ortaya . Bence sakin ol fikirlerini kendine sakla , maazallah @Birkannn safak operasyonuyla alir seni , karilar kogusuna atar. 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣
Şafaktan sonra köfteye geçer konu .
Kadın koğuşu olmaz köfte yerler sonra farklı mevzuya girerler sonucunda beni alırlar :D
Hiç gerek yok .
Trafiğe karışmam o benim işim değil.
Ahlakta benim işim değil.

Siz takılın abi yaşlı kurtlar olarak :D

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Şafaktan sonra köfteye geçer konu .
Kadın koğuşu olmaz köfte yerler sonra farklı mevzuya girerler sonucunda beni alırlar :D
Hiç gerek yok .
Trafiğe karışmam o benim işim değil.
Ahlakta benim işim değil.

Siz takılın abi yaşlı kurtlar olarak :D

Tommykel e ülkenin emniyet teskilati bile bulasmiyor. Bizim isimiz degil deyip saliyorlar :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar