Başlığı versus yapmayalım lütfen
Amacımız ilgilenen merak edenlere yardımcı olmak ve bunların yaygınlaşmasını sağlamak.
Pardus sanırım sadece kurumsal olarak devam edecek yayınlanmaya. Neden acaba?
Pardus kapanmış artık olmayacakmış bir türkiye gerçeği al işte biz bi şeyi beceremeyiz vs diye serzenişte bunulanlara tek bir lafım var;
İndirip kurup kullansaydık hep birlikte, aslanlar gibi bir Türk işletim sistemimiz olurdu ve yoluna devam ederdi.
Sadece korsan windows kullananlar bile korsanlıktan vazgeçip pardus kursaydı çok büyük bir kullanıcı sayısına ulaşırdı ve geri dönüşü olurdu.
Ben dahil hepimizin suçudur bu.
E hadi kurmak denemek isteyen yok mu onuda yakalım![]()
Hocam şu blog paylaşımını okursanız ne olup bittiği oturacak biraz daha.
Özet geçmek gerekirse bildiğimiz Pardus'u TÜBİTAK bırakmış geliştirmeyi, bağımsız bir grup Anka Projesi adı altında geliştirmeyi devralmış ama onların da siteleri kapalı ve bloglarında temmuzdan beri hiçbirşey paylaşılmamış.
TÜBİTAK ise bütün logolarına Pardus yapıştırılmış sadece adı Pardus olan sistemi "geliştirmeye" devam edecekmiş.
Tabi akıllı tahtalara sürücü yazdırmayı beceremeyen TÜBİ koca debian'ı hangi özgüvenle geliştiricez diyor orası muallak.
Severdim TÜBİTAK'ı ama şu yazıyı okuduğumdan beri görüyorum ki sıradan devlet kurumlarından sadece bir tık daha ileriymiş