Yani kısaca şöyle kıyaslıyabiliriz. Lifanın torku yüksek olduğu için az devirde yüksek tork üretiyor ve daha az yakmasına yardımcı oluyor, kalkışlarda 150mcxe kıyasla daha seri büyük bi ihtimalle.
Yani kıyasla
- Lifan kalkışlarda daha seri
- Lifan daha az yakıyor
- Uzun yolda mondial daha çok uzuyor son hızı lifandan daha fazla
- Kalite olarak aşağı yukarı aynı gibiler malzeme kalitesi
- Mondial dağ bayırda daha iyi gibi daha yüksek olduğundan bu kanıya vardım.
- Mondial daha kalıplı ve ağır olduğundan uzun yolda biraz daha oturaklı olur diye düşünüyorum
- Mondialin arka freni disk biraz daha oturaklı bi fren diye düşünüyorum ve ömrü kampanaya nazaran daha uzun sanırım
- Görüntü olarak sanırım mcx daha hoş bi görüntüye sahip gibi led sinyal ve stoplar falan

- Ayrıca mondialin arka amortisör gazlı sanırım çukurlarda daha konforlu bu tip amortisörler
Bunlara göre sizce hangi motor daha iyi ?
Lifan kalkışlarda seri düşük devirde iyi bir tork üretmesi daha az yakmasına ve şehir içinde daha atik bir kullanıma sahip olmanı sağlıyor
Mondialde pek geri kalmaz sanırım kalkışlarda cc sine göre iyi bir kalkışa sahip diye düşünüyorum ve uzun yolda son hızı lifandan daha fazladır diye düşünüyorum çünkü beygir olarak daha fazla
Konfor olarak (koltuk bakımından) lifan daha iyi bir seçenek gibi geldi ama mondialin koltuğuda iyileştirilebilir diye düşünüyorum ufak tefek değişikliklerle mesela koltuğa ek sünger yaptırılmak falan
granaj kalitesi hakkında bişey diyemicem ama motor olarak parçaları lifanın daha kalitelidir diye düşünüyorum pek fazla kullanıcısı yok cup dışında lifan motorlarının ancak diğer çinlilerden daha kaliteli motor yaptığı düşüncesindeyim ve lifan motorlarını inceleyenler mondiallere kanunilere nazaran daha kaliteli bir yapıya sahip olduğunu görüceklerdir.
Önerileriniz nelerdir ? Kullanıcılardanda yorumlar alabilirsek müthiş olur :=)