arada giriyorum kusura bakmayın geç gördüm.
seko 3.5-4 cidden iyi rakam. 150 lik scooterler 4ten fazla yakıyor en ekonomiklerden cbf150 ye 3 yaktırıyorlar bildigim kadarıyla. ama zayıf motor sonucta. dipgaz menguc un de dediği gibi sehirler arası yolda uyum sağlamak arada kamyon vs sollarken akışkanlığı korumak adına şart. yoksa yavaş gidince ezik hissediyorsunuz ki küçük cc motor için tehlikeli bir duygu malum. dipgaz dediysem bu 10 dk boyunca olabilecek bir durum degil zaten, sehir icindeyken olmuyor pek. köy yolunda da illaki traktör kamyon vs cıkınca gaz kesiliyor. dip gazla dip gazın az altının aynı olduğu kısmına katılmıyorum zira ikisi arasında yakıt ve hava miktarı farklı. ha şu olabilir yolun egimine rüzgara vs bağlı hız artışı olayabilir bu durumlarda motor yakmadan atıyor, haklısın, ama düz asfaltta fark var ve max hız için dip gaz gerekiyor. 500 de rodaj bitmez diye üretici firma söyler. ben genelde 500 den sonra tabiri caizse motoru sağır alıştırmamak adına yüklenmelere başlıyorum. ama şunu yapmıyorum mesela 1000 km ye kadar yokuşta zorlamıyorum ya da ardcı varsa vs. ama motorun rahat gidebildiği koşullarda 3-5 dk. dayanıyorum allah ne verdiyse.
murat 60 arkadaşım kazasız belasız sürüşler dilerim. cidden senin motor lifanın kalitesinin ispatı gibi. maşallah.
1000 km oldu. ilk bakıma gideceğiz garantiden musluk değisecek, daha önce yazmıştım sanırım. yedek ayarında benzin az geliyor. onun dışında motorda ilk baştaki egsoz vidası sorunu dışında hiçbir problem olmadı. frenlerden ve amortisörlerden gıcırdama geliyor ams sorun adletmiyorum bunu. tozlu ortamda kullanıyorum sonuçta. 3viteste deneiyajı bırakırken bazen balatadan kaçırma sesi geliyor, bakalım yağ değişimi sonrası kesilecekmi. plastik zincir muhafazası üzerindeki etiketler basınçlı suyla yıkarken ayrıldılar. ayeıca depo üstündeki etikette benzin damladıkça sarardı. bu biraz sinir bozucu. sonuçta cok makbul olmasada artık araclar basınclı suyla yıkanıyor, lifan etiket konusunda çalışmalı bence. düz yolda 110 a kadar rahat çıkıyor orj. lastiklerle. biraz yatınca rüzgarda çok ters esmiyorsa 120 yede kolay ulaşılıyor. üstelik bu hızda motor bağırmıyorda. tek silindirin avantajı, çiftler kadar devir çevirmiyor. bir başka sevdiğim özelliğide max. bg i en yüksek devirde vermesi. hani kimi motor 12 bin cevirir ama max gücü 10 binde verir o yüzden orda vites değiştieirsiniz, yok lifan da güzel bir güç cıkış grafiği var.
geçen motor tam ciftlik girişinde stop etti. çok uğraştım çalışmadı benzin hortumuna baktım benzin geliyor ama tık yok alette. sinirlerim bozuldu haliyle, yine çine övgüler saymaya başlamışken akan benzin miktarı az gibi geldi, weinmedim bir bidon alıp depoyu boşaltayım dedim. 30 sn sonra benzin bitti. anladımki benzin çok azalınca debisi karbüratöre gitmeye yetmiyor, hoetum sökükken boşa aksada takınca duruyor. jeneratörden 1lt benzin çektim, depoya koydum çalıştı. çinlilerden özür diledim yine.

. motoru çok beğeniyorum. geçenlerde marketin önünde duruyordu çalışan bayanlardan biri aynen şöyle dedi "10 numara motor" . ulan dedim o kadar büyük havalı motora bindik ilk kez bu tarz bir lakırdı oluyor. sen neymişsin be lifan. keh kuh. kıza dedimki yok o kadar pahalı bi motor değil, çin malı. kız "yok ben bilmem, motor güzel motor dedi" .

. gözümde devleşti bir anda lifan.