Hayırlı bayramlar genç kardeşim.
Xtreme max 200 kısa mesafe sürdüm. Arazide gerçekten çok keyifli bir alet ve Lifandan aldığın keyfin benzerini alırsın.
Ancak gelelim sorunsuzluk kısmına, çinli motor alıyorsan "sorunsuzluk" kelimesini unutacaksın. Ufak tefek illa sorunlar çıkacak. Önemli olan yedek parçası var mı yok mu, sen buna bakmalısın.
Yedek parça olarak Mondial çok daha önde, sırf bu sebepten bile mondial Xtreme max200 tercih edilir. Genel olarak parça fiyatları da uygun ama bazı spesifik parçaları baya baya pahalı bunu da unutma. Mesela ben araştırdığımda ön amortisörlerin çinli motordan beklenmeyecek şekilde pahalıydı. Önden bir kaza yaparsan ve amortisörlere zarar gelirse sağlam masraf çıkar haberin olsun.
Ne gibi sorunlar çıkabilir dersen arazi kullanımında biraz zorlayınca jant tellerinde kırılma, teker rulmanı bozulması, arka teker göbeği dağıtma, arka fren merkezi bozulması, arka plakalık demirinin kırılması gibi gibi bazı sorunları var.
Ama alınmaz mı? Bütçe meselesi, illa cross tip motor istiyorum dersen alınır. Yeter ki ne aldığını bil, 3 kuruşluk maldan 10 kuruşluk kalite beklentin olmasın.
Bu fiyatlara alternatif çok sağlam ve sorunsuz arazi motoru zaten yok. Sana parçası bol ve ucuz olan motor lazım oda mondial oluyor.
Alışma konusuna gelince, klasik naked veya commuter sürmekten elbet zor olacak ilk başta çünkü Xtreme max selesi baya baya yüksek bir motosiklet. Ama senin boy yeterli, çok zorluk çekeceğini düşünmüyorum.
Şimdiden hayırlısı olsun.