Lifan Tay 100 karbüratör hava ve rölanti ayarı nasıl yapılır?

Arkadaşlar lifan tay 100 motorumun karbüratör hava ve rölanti ayarını nasıl yapabilirim ayar bozuldu ustaya götürmek istemiyorum uzak olduğu için forumda okudum konuları ama herkes farklı bişey söylemiş konuyu açma gereksinimi duydum bilenler yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler. :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:02 ----------

Bilen yok galiba :)

Motoru iyice ısıt.

Hava ayar vidasini tamamen sık.
Rolantiyide yukselt..

Sonra sirayla,

Hava ayarini 2.5 tur sola dogru çevir...

Sonra rolantiyi motor ne devirli nede baygin calisacak hafif devirli olacak sekilde vidayi tersine cevir.

motor sıcakken rolantisini 3 bin devire ayarla daha sonra karbüratör hava ayar vidasını sağa ve sola çevirerek en yüksek deviri bul ve orada bırak sonra rolanti ayarını 1600 devire ayarla tamamdır

Motoru iyice ısıt.

Hava ayar vidasini tamamen sık.
Rolantiyide yukselt..

Sonra sirayla,

Hava ayarini 2.5 tur sola dogru çevir...

Sonra rolantiyi motor ne devirli nede baygin calisacak hafif devirli olacak sekilde vidayi tersine cevir.

Teşekkürler. Bazıları da o 2.5 tur ayarından sonra farklı aşamalar söylemiş gazdan düşecek vs. ona göre 6 tur çevirdiysen 3 tur çevirecen felan.

motor sıcakken rolantisini 3 bin devire ayarla daha sonra karbüratör hava ayar vidasını sağa ve sola çevirerek en yüksek deviri bul ve orada bırak sonra rolanti ayarını 1600 devire ayarla tamamdır

Devir göstergesi yok maalesef :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
rölantiyi hava ayarı tepkisini fark edebileceğin kadar artır
hava ayarı vidasını, motorun tepkisini fark edebileceğin kadar yavaş çevir. devirin en yüksek olduğu yerde bırak
rölantiyi istediğin seviyeye düşür

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar