Dün itibariyle mini motoruma kavuştum. Noterdi, sigortaydı, trafik şubeydi küçücük şey uğraştırdı

Gelelim, kullanımı ile ilgili enteresan detaylara. Dün 50 km. kadar gezme fırsatım oldu. Sırf denemek için bir ara tapagaz yaptım, 4.viteste 110'u gördüm. Eşim arkadan yetişmeye çalışıyordu 150cc motorla

Henüz rodajda, rodaj süresi bitince eminim motor daha da açar. Boşu, en yukarıda, vitesler ( 1,2,3,4 ) aşağıya doğru büyüyor ve aralarda boş yok. Ayaktan marşlı bilindiği gibi, debriyaj sıkılıyken ayırdığı için çalışmıyor veya çalışmamasının diğer sebebi ateşleme düğmesi varmış (!) sağda, o kapalı olabilir, dikkat edin. Dün akşam motosiklet dernek toplantımız vardı ve arkadaşlar binmek için resmen sıraya girdi. İşin ilginç tarafı, deneyen 15-20 kişinin hepsi çok beğendi. Hatta büyük makine sahiplerinden kalıplı bir arkadaş, motorumun başından ayrılmadı ve "İnsan hiç 20 cm kısa olmak ister mi? Bunu gördükten sonra istiyorum." dedi. Dizleri direksiyona çarptığı için dönüşler sıkıntı oluyor haliyle. Binenlerin hepsine " Vitesler aşağı doğru" diye söyledim ama hepsi ilk vitesten sonra karıştırdı, nedense ben hiç garipsemedim. Çok çabuk alıştım.
Sadece korkum şu, hadi normal marşlı motorlarda trafikte seyir halindeyken stop etti diyelim, bir düğmeye basıp devam edebiliyorsunuz. Bundaki olay, öyle değil işte. Çek sağa. Muhtemelen viteste stop etti. Eeee, çalıştırmak için debriyaj sıkmıyor olmak gerek. Önce vitesi yukarı doğru boşa getir, debriyajı bırak, ayaktan yüklen. Tekrar vitese tak, devam et. Başıma gelmedi henüz ama dün akşam kullanan bi arkadaşa çok güldük. Sadece ayaktan marşlı olduğunu bilmiyordu, "Nereden çalışıyor bu?" diyerek elinde geri getiriyordu
On Numara özellikleri:
1. Arkada, ortada beşikli tek amortisör.
2. Ön de arka da Disk Fren.
3. Balansörlü.
4. Dijital ekran.
5. Su Soğutmalı, şişmezzz.
6. 1 depo benzinle 450 km. KESİN yapıyor. ( Denendi. ) Nasıl mı? Ben, ilk sahibinden 400 km'de aldım. Adam, bir kez benzin almış, daha ikinci kez benzinliğe gitmeden ben almış oldum motoru. Dün oradan oraya tüm işlemler bitmişti, tam ana yola çıkacaktım ki, benzin bitti

yedek de işlemedi. Yedek Yarım litre zaten. Ha bu arada benzin göstergesi yok, yedeğe geçtikçe ilave ister. Allah'tan karşımdaydı benzinlik.
Dün eşimin iş yerine uğramıştım, döndüğümde motorun başında 3 kişi vardı ve "Hah, biz de sizi bekliyorduk" dediler. Demiştim, soran çok olur diye. şehir içi idealin ötesinde hele benim için vazgeçilmez diyebilirim. Tepkileri çok güzel, kuvvetli ve bunu hissettiriyor, "gidicem ben, tutma beni, bırak" diyor sanki kafa atıyor

Sele gayet rahat. Gerçi ben 1.65 boy, 60 kg. bi hatunum. Övünmek gibi olmasın şimdiye dek üzerine bir tek beni yakıştırdılar
Arkadaşlar, bu arada Çin malı diğer motorlarla karıştırmayın. Çünkü, bu modelin fabrikası Tayvan' da ve kullanılan malzemeler çok daha sağlam ve kaliteli

Bu da ufak bi anektod olsun. Hepinize Çanakkale' den Sevgiler, Saygılar. Hepinizin Tekeri Düz Bassın. Görüşürüz

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:38 ----------
Üstelik VERGİSİZZZZZ