Lifan M 150 L rodaj

SELAM ARKADAŞLAR 2 AY ÖNCE EM 150 L ALDIM. RODAJA KAFAM TAKILDI. İLK 100 KM BOYUNCA 80 İ GEÇMEDİM SONRA. ALLAH NE VERDİYSE BASABİLDİĞİM KADAR BASTIM UZUN YOLA ÇIKTIM. MOTOR ŞU AN 1500 KM Yİ GEÇTİ. 120 KM YAPIYOR. RAMPA AŞAĞI 130 KM VALLA DOĞRU MU YAPTIM ANLAMADIM. DAHA AÇILIR MI. YOKSA 1500 KM YETERLİ Mİ. BAZI MOTORCULAR 2000 KM DEN SONRA AZ DAHA HIZI FARKDER FALAN DİYOLAR. DURUM BÖYLE... YANLIZ ŞUNU SÖLİM BU MOTORDAN 3 TANE ALDIK 3 ÜDE AYNI ŞEKİLDE UZUN YOLDA AÇTIK HEPSİ AŞAĞI YUKARI AYNI HIZI YAPIYOR. ABİM BEN VE KUZENIM.. MOTORDA TİTREŞİM YOK VİRAJLARDA KAYMA YOK DENGELİ BİR MOTOR BEN 3000 TL YE ALDIM HERKESE TAVSİYE EDERİM. SORUSU OLAN VARSA DA YARDIMCI OLABILIRIM. SELAMLAR

130 bastığınız gps ile falan mı ölçtünüz ?
Motorun kadranında max hız 120 km/h.
Bizim burlarda bir abidede vardı o 110 gidiyor max diyordu.Motor gerçekten çok güzel tekeriniz düz bassın

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hangi akıllı söyledi size 100 km den sonra son sürat bas diye ? kaldır at çöpe o motoru.

Rodajı kullanma klavuzuna göre yapmamışsın büyük ihtimal. Genelde ilk 500 km 50-60 km geçilmemesi tavsiye edilir, parçaların yeni olmasından dolayı metal parçacıkları aşınarak yağa karışır. İlk yağ değişiminden sonra ufak ufak basılabilir. Ama 1000km ye kadar Allah ne verdiyse basılmaz. "Motor Açma" olayını yanlış anlamışsın, canını çıkarıp sınırları zorlamaktan çok, parçaların birbirine alışma sürecidir. 100km den sonra abandıysan yağ değişene kadar o metal parçacıklarıyla birlikte yüksek devirde silindirde muhtemel çizikler oluşmuş olabilir. Bu da motorun yağ yakmasına ve performans kaybına yol açar.

ben de apaçiye rodaj yaptım hacım.... ilk 300 km 5bin deviri geçmedim bile... yarın ilk bakıma gidecem 570 km şu an bakımda 650 olur... daha 8 9 bin devir görmedim... sadece birkaç kez trafikten ötürü birkaç saniye yüksek devirlere çıkmışımdır o kadar... sabırla bekliyorum bakalım... sana o aklı kim verdiyse ona doğrusunun kullanma kılavuzunda yazdığını söyle bi daha kimseye akıl vermesin bilip bilmeden...

bizim bir abi var altında cbr250r var 165 görüyor diyor şimdi bu adam sal*k mı ki 10 bin tl motora para veriyor

bizim bir abi var altında cbr250r var 165 görüyor diyor şimdi bu adam sal*k mı ki 10 bin tl motora para veriyor

adamlar 100 cc motorla 140 km yapıyorum diyor... o abin de onun iki dişlisini değiştirsin... sonra gitsin bilmem neresindeki vidanın ayarıyla oynasın 180 görsün... töbe töbe... adamlar fabrika verilerine tavsiye edilen maksimum hızı yazmışlar 95 km/saat diye... :pr:

sen ne dersen de aynı kafa giderler biri gelir 140 görmen gerekir yoksa motor sağır olur kulaktan dolma fikirlerle gidiyor bu sağırlaşma olayını burada sordum hatta tanıdığım tornacı var onlara da sordum o sistem eskidi diyor millet bilmiyor bunu biliyor gibi geçinirler hatta sanayide tamircim var o da diyor adam gelmiş ibrenin kalibresi zaten bozuk yok 130 yaptım diyormuş falan ne oldu piston segman istiyor motor bitmiş sayılır 5 bin km sonra bir daha gelir dedi piston segman atsakta bir işe yaramıyor diyordu motorun canını okuyorlar ne olcak
adamlar 100 cc motorla 140 km yapıyorum diyor... o abin de onun iki dişlisini değiştirsin... sonra gitsin bilmem neresindeki vidanın ayarıyla oynasın 180 görsün... töbe töbe... adamlar fabrika verilerine tavsiye edilen maksimum hızı yazmışlar 95 km/saat diye... :pr:

Niye 100 km düzgün kullanıp sonra abandın onu anlamadım ? Ne gerek vardı böyle bir şeye ? Motorunun yaptığı hız normal (yokuş aşağısını zaten saymıyorum), daha fazla yapması mümkün değil zaten. Ayrıca motor devrini kırmızı bölgeye sokmaya devam edersen kısa süre sonra motor biter. Zaten rodajı düzgün yapmamışsın, hiç değilse bundan sonra kaliteli yağ ile düzgün kullan.

Sıkıştırarak motor kullanan arkadaşlara yazıyorum. Motorun devri çok yükseldiğinde (orası kırmızı devir bölgesi oluyor) motor yağı o hızda pistonu yağlamaya yetişemez. Motor o süratte ve o sıcaklıkta yağsız çalışıyormuş gibi olur. Yokuş aşağı basmalarda durum daha da vahimleşir. Siz kendinizi son sürat nefes nefese koşarken birinin de sizi arkanızdan ittiğini düşünün. Nasıl bacaklarınız bu işe yetişemezse, motor da o zorlanmayı kaldıramayabilir. Ayrıca motorun içine hava giriş çıkışının da bir sınırı vardır. 9 bin devirde saniyede 150 kere dolup boşalan bir hacimden bahsediyoruz. Bu işlemi belirli bir hızdan daha hızlı yapamazsınız. Sübap deliklerinden geçebilen hava akışı sınırlıdır. Elinize büyük boy bir enjektör alıp çekin ve sonra bütün gücünüzle basarak boşaltmaya çalışın bakalım ne olacak ? Bir yerden sonra hızlanmaz. Motorda da istediğiniz kadar basın son sürat daha fazla artmaz, artmayacağı gibi motoru da kırarsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar