Bir birimizi anlayamadık diyelim. Motorseverler gezmeyi seven, doğayı seven, insanı seven insanlardır. İnsanı seven incitmekten ve kırmaktan ZİNHAR

kaçınırlar. Sizi azat ediyorum Lakin; na-mafi PAŞAnın karşısına çıkmayın :cherry:
Neyse gönlünüzü alayım derken konuyu iyice saptırdım :sunny:
Bu Arada ERZİNCAN da gezilecek harika yerler mevcut inanılmaz keyif veren motorsiklet yolları inanılmaz manzaralı ve kültürel kıymetli yerlere ve mekanlara çıkıyor. Kısmet ise bunlardanda bahsetmeye çalışacağım.
Şimdilik sadece yer ismi yazacağım:
-Erzincan çayırlı istikametinde AYGIR GÖLÜ (kamp alanıdır aktiftir)
-Çağlayan şelalesi ( Mesire alanı aktiftir)
-Kemah Sultan Melik türbesi, Kemah geçiti , Acem oğlu şehitlik ve kanyon geçiti, Kemah gizli bahçe ( aktiftir)
-Kemaliye Rafting-Paraşüt atlama-bambi jumping-Mükemmel fırat menderesi-Lök hane(dutpekmezi ile ceviz vb. karışımı osmanlı evlerinin birinde sizinle birlikte değirmende yapılıp veriliyor herşey tüm doğallığı ile sizlere sunuluyor.)-ormanların içindeki kahvaltı balık restaurantları- zirve noktalarda mükemmel manzaralı mangal restaurantları- DÜĞÜN DERNEK FİLMİ KEMALİYEDE ÇEKİLMİŞTİR , kayalar üstüne oturtulmuş ünlü ev (inanın ciddi anlamda yerli turist ağırlayan turizm ilçesidir.)
-Ekşi su kaynak alanı ve kaplıcaları ( Tadı sodaya cok benzer kaynak sudur)
-ERGAN DAĞI KAYAK TESİSLERİ ( Avrupanın en büyük kayak merkezidir. Binali yıldırım yaptırdı hatırlarsınız)
-Mercan Yaylası ( Özellikle ENDUROCULAR bu yolun mükemmel hazzını yaşamalı yanyon ve tamamen toprak uçurumlu falan bir yol ama tehlikeli sayılmaz)
-Fırat Nehri (Erzincandan geçer kemah , ılıç,kemaliye ,başpınar Elazığ keban barajı güzergahında harika virajlı motorsikletlik

yollar eşliğinde her karışında uğrak müzelerin evlerin, kültürel kıymette osmanlı köylerinin hatta MÖ. si el ile oyulmuş dağ yollarının içinden geçerek seyehat edebilirsiniz.)
-Kemaliye evlerini unutmuşum altından akarsuların geçtiği ahşap evler ayrıca iklimide Karasal iklim içinde olmasına rağmen termo klimal iklim çeşitidir karadeniz iklimi vardır keban barajından etkilenir ve vadi içinde yemyeşil bir doğa harikasıdır.
-Ezincan merkezde ünlü TERZİ BABA türbesi mevcuttur ( Rivayete göre Erzincandan yolu gecen ama terzi babaya uğramayan kişi mutlaka tekrar erzincana döner.)
-Erzincan Çağlayan yolu üstünde hala çok aktif bir şekilde çirit oyunu oynanır çok eğlenceli bir spor atları görseniz çok özel ve heybetliler maşallah)
-Aklıma gelmeyen daha neler neler var erzincanda
SON OLARAK ERZİNCAN 2011 AVRUPAnın EN DÜZENLİ KENT ÖDÜLÜNÜ ALMIŞTIR. Sokakları baklava dilimi gibidir yollar cok geniştir , ve 3 katlıdan fazla eve izin verilmez.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:48 ----------
Bu arda bu hafta çok yoğunum milli eğitimin düzenlediği bir projede sorumluyum bu demek oluyorki pek gezemeyeceğim
Bu hafta içi Erzincana yolu düşen olursa Beni ve paşayı Erzincan merkezde bulunan millieğitim binasında düzenlenen '7 GÜN 7 HÜNER' isimli şenliklerde bulabilir. Orada hangi hocaya sorarsanız beni gösterirler (Emrah hoca)