LIFAN KPR 200

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Bu marka Türkiye de öldü sanırım

Lifan Türkiye'ye distribütör aracılığıyla değil, doğrudan kendi geldi. Aslında yabana atılacak bir marka değil. Fakat tahminen Düzce-merkez kadrosuna Çin'den sürgün edilen tescilli tembel kişileri göndermişler. Pazar çalışması yapmak bir yana web sitelerini bile düzeltmek ve güncellemekten acizler. Euro4 normuna uygunluk konusunda bir çalışmaları yoksa zaten motosiklet getiremezler. Gelenler bitince dükkanı kapatırlar.
Uyusun da büyüsün Lifan :)

Lifan xplore 200m var elimde yanlış bilmiyorsam 2012 model k166fml kodlu motor var üstünde alındığından beri 1 kere bile yağı değişmemiş bakım yapılmamış çok hor kullanılmış motor ama hala canavar gibi. binmekten o kadar zevk alıyorum ki gidip cbf250 motoru sattım fazlalık niyetine

lifan sitesini takip ederim çok güzel modelleri var mesela rx3i evo tarzında kpt200 modeli veya honda cb250r gibi retro tasarıma sahip kpm200 master modeli var keşke türkiyeye gelse maalesef gelmiyor. Rusya ve avrupa da çokça gözüme çarpıyor enduro modeli ilk baktığımda honda nc serisi sanıyorum

150lik motora su soğutma, fabrika çıkışı çanta rüzgarlık koruma demiri takacak kadar gönlü zengin firma lifan. (lifan 150-10b)

Haha ben de benzer bir durumdan muzdaribim. Sahibi olduğum Kp150'yi almadan önce daha da muzdariptim. Hala da arada açarım " http://www.lifanmotos.net/ "i. Site güzel, motorlar şık. Lakin Ah! Bir gelseler ve alacak imkan olsa. Bayağı süre aklımda Kpr200 vardı. Yurtdışında KPR Club diye motosiklet grupları bile var. Sanırım Peru, Bangladesh ve Pakistan'da iyi tutmuş KPR modeli lakin 150'liği daha çok tutmuş gibi pakistan ve Bangladeş'te. Ayrıca FB'de bayağı çok üyesi olan bir grupta(sayfa da olabilir) var KPR için.

Sitedeki Street modellerine bakarsanız Lifan'ın ana serisinin KP serisi olduğunu anlayabilirsiniz. KP'nin açılımı King Power(Kral gücü diye çevirebiliriz sanırsam). Kp 250 çıkmış lakin onun motor bloğu "NBF engine" diye değil "NRF engine" diye gördüm sanki. Yani 200'lük ve 150'lik modeller kadar titreşimsiz olur mu bilemiyorum ama Güç değeri göz dolduruyor. 19 kw yani 25.5 beygir. 200'lük KP'lerdeki gücün 13.5 kw olduğu düşünülürse ciddi bir fark. Aynı motor bloğu belki diğer KP'lere de monte edilir.
Adamların Düzce'de kocaman fabrikası var. Herhalde kocaman fabrikaya yapılan yatırımları çöpe atmazlar. Türkiye'ye yeni modeller sunarlar belki. Hayırlısı diyip bekleyelim.

Son düzenleme:
Malum sitede 50 bin km'de bir KP150 gördüm bugün. Az mesajlaştım kendisiyle, bakımlarını zamanında yaptırdığını söyledi, canavar gibi dedi. Yani motoruna bakıcan aga, hem de zamanında. Benimki daha 23 bin'de, maşallah motor baktın mı yapıyor 50 bini. Benim şimdiye kadar okuduğum, duydukarımdan anladığım hangi motor olursa olsun bakıcan motora, böylece o da seni üzmeyecek. Ben pek tecrübeli değilim lakin anladığım bu.

bu motor çok iyi bir motor yurtdışında zxmco cruise 200 ismiyle satılıyor bore kit ile 250cc yapılabiliniyor.. su soğutma,enjeksiyon falan var..

bu motor çok iyi bir motor yurtdışında zxmco cruise 200 ismiyle satılıyor bore kit ile 250cc yapılabiliniyor.. su soğutma,enjeksiyon falan var..

Abi,bu motoru yakindan incelemiştim cidden saglam ve kaliteli,hatta yedek parça olayini bile araştirmiştim..sonuç olarak tvs 180 aldim..bilmem anlatabildim mi..zira ikiside 17hp..

Sen yaşli kurtsun anlarsin,karaduzen,mekanik basit..

Son düzenleme:
lifan çinin en iyilerinden biri çok sağlam ürünleri var şu anda çin malı piyasada 10 yaşına gelmiş hala dimdik ayakta duran kaç model varsa başka markalarda bilki lifandan almışlar kendi markalarını basmışlardır .. mesela bisan roadstar aklıma gelen..

lifanın iyi yanı kendi geldi türkiyeye honda gibi yani başkasıyla anlaşıp gelmediler haliyle parça servis distirübütör sorunu yok tek anlamadığım ben çok ümitliydim bu lifandan sağlam girer piyasaya bol reklamla falan piyasayı siler süpürür diye ama öyle olmadı aslında çok iyi modelleride var getirse hatta bir ara fabrikayı burda kurucaklardı sonra vazgeçdiler galiba..

Bu marka modeli kullanan var mı aramızda?

altuner57 adlı kullanıcı arkadaşımız kullanıyor. Ayrıca Facebook'ta "Lifan KP150 Türkiye" grubuna dahil olup oradaki kullanıcı arkadaşlara da erişebilirsin. KPR200 kullanıcılarının bir kısmı sözünü ettiğim grupta.
Ayrıca şunu da bildirmek isterim, Lifan'ın Türkiye'de fabrikası var ve Lifan'ın kendi enjeksiyon sistemi gibi teknolojiler üreten firması var(bunu direk Facebook üzerinden Lifan Motorcycles'a sorarak öğrendim). Muhtemelen Türkiye'deki KPR200'lerdede kendi enjeksiyonunu kullanıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar