- Konu Yazar
Lifan Tay 100 Cub motosiklet kullanıcısıyım. Motosiklet alacak arkadaşlara bu markadan uzak durmalarını öneririm. Motosikletim 1000 kmde özen göstererek kullanmama rağman parça kalitesizliğinden olsa gerek disk frenden cik cik cik ses geliyor (diskte herhangi bir yamukluk yok). Sprey alıp temizledim sorun hala devam ediyor, büyük ihtimal balataların kalitesizliğindendir. Aldığım yere gittim çünkü teknik servisi de orasıydı, ama oradaki usta işi bırakmış artık servis hizmeti vermiyorlarmış. Bayinin sahibine dinlettim ses gelmediğini söyledi dalga geçer gibi! Garanti kapsamında mı diye sordum, yağ değişimini(500 bakımı) burda mı yaptın dedi, evet dedim, git bi sanayideki servisine göster hallederiz falan deyip geçiştirdi. Servise gittim usta sesi duydu çünkü duyulmayacak gibi değil! Balata tozundandır iyice temizle deyip o da salladı. 2. sorun subap vurması! 2 kere teknik servise gittim 1 kere de aldığım yere gittim sonuç hep hüsran. İlgilenmiyorlar. Lifanın motorlarında subap vurması normaldir deyip yolluyorlar fazla hararet yapıyormuş ondan oluyormuş. Subap ayarını yaptırmak istememe rağmen sanırım garantiden işi bedavaya getireceğimden korkuyorlar ama halbuki parasını verip yaptırıcam ama yok yine yok uğraşmak istemiyolar. Öyle şık şık şık cik cik cik geziyorum. Rölanti ayarını yapmama rağmen lambalarda durunca stop ediyor.Bir usta buldum ona da subap sorununu söyledim ve normal olduğunu söylüyorlar dedim o da normal değil, yarın gel yaparım dedi oraya götürücem bakalım. Bu motosikletten çok şey beklemiyorum sonuçta ucuz kalitesi düşük ama bu kadar da olmaz ya sonuçta para veriyoruz zamanla daha fazla sorun çıkarmaz umarım. Sizlere tavsiyem bütçeniz yeterliyse imkanlarınız varsa eğer bir şekilde japon motosikletlerine yönelin. Şuan imkanım olsa anında değiştiririm çok can sıkıcı bir durum. Şık şık şık cik cik cik
Ha bide arada bir fıııırrr fııırrr diye bir ses geliyor o nereden bilemedim. (Lifan şirketine de 2 tane mail attım sorunla ilgili hala dönüş yapılmadı.)