lifan em150l 5 bin bakımı için yardım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
25 Tem 2014
Mesajlar
154
merhaba arkadaşlar motorumu 2015 de aldım bakımlarını genelde kendim yapıyordum veya dışarda motorcuya yaptrıyordum. kendi servisleri 2 vida sıkmaya 100 150 tl alınca bütün motorları kendim yapmaya başladım.
şimdi lifan motorum için 5000 bin km de ne tür bakım yapılması gerekiyor biliyormusunuz motorcuma sordum birşey yapmaya gerek yok dedi ama ben emin olmak istedim.
daha yeni castrol 15 50 yağ kullandım. zincirimi 300 km de bir yağlıyorum sıvı gres yağı ile. 1000 km de bir temizliyorum o şekilde yağlıyorum.

motorum ortalama 20 kuruş yakıyor karbüratör de arıza mı var çin malı diye iyi mi çalışmıyor hava karışımı vs anlamadım gitti.
motorcuya sordum japon malı 90 tl ye takalım dedi emin olamadım orjinal japon mu dışarda 30 tl lik karbüratör mü bilmiyorum markası kely diye bir markaydı.

bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var fikir önerilerinize açığım.
 
Katılım
5 Eyl 2014
Mesajlar
700
o zaman doğrudan kitapçığındaki bakım aralıklarını göndereyim, hem ileride belki başkasının da işine yarar;

0nP6aL.jpg


20 kuruş biraz fazla. hava filtresini temizleyip hava ayarını biraz kısarsan azalacaktır diye tahmin ediyorum.
 
Katılım
20 Ağu 2005
Mesajlar
7,460
20 kuruş 4 litreden fazla yapıyor. 250'lik motorlar blle en fazla o kadar yakar. Bence inat etmeyi bırak, servise git çünkü servis parasını benzine veriyorsun. Koyduğun 15W50 yağ motosiklet için olan yağlardan değil mi ?
 
Katılım
12 Eyl 2014
Mesajlar
765
karbiratore sakin dokunma degistirme gaz yemiyor sonra motor basima geldi.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
25 Tem 2014
Mesajlar
154
20 kuruş 4 litreden fazla yapıyor. 250'lik motorlar blle en fazla o kadar yakar. Bence inat etmeyi bırak, servise git çünkü servis parasını benzine veriyorsun. Koyduğun 15W50 yağ motosiklet için olan yağlardan değil mi ?

olmazsa servise gidicemde kullandıgım yağ motor yağı castrol yani demek istediğim 10 liralık yağ bile kullanmıyorum ama çok yakmasına uyuz oldum.
kuba motorum vardı o bile km de 12 kuruş yakıyordu. hava filtresini değiştirdim karburatör ayarı vs sübaba ayarı yapılmadı. gerekiyor mu dedim tamircime gerekmiyor dedi. uzun yolda giderken şöyle bir sorun oluyor 20 km sonra motor hır hır diye yolda 2 3 defa hırlıyor gazı kesince düzeliyor bu nedir onuda anlamadım bazen de yanık kokusu geliyor arada yapıyor bunu bu sorunlar nedir peki ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:02 ----------

bursa daki servisi aradım 20 kuruş yakması normal bu motorun diyor. yahu 20 kuruş 150 cc ne yakıyor bu böyle ya motoru satsam bundan karlı olur ya.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
25 Tem 2014
Mesajlar
154
Karburator degistirerek de cozum olmuyorsa baska turlu cozemezmiyiz bunu ? Birde zincir gevsemis zinciri degistiricem de hangi marka alayim zincir disli seti ile birlikte mi degistireyim toplam km 5500 km oldu daha motor zincir gevsemis.
 
Katılım
12 Eyl 2014
Mesajlar
765
benim emisolda 35tl depoyu doldurur 270km yapar idim, sonradan 200km ye düşdü, 175krş yani,
ama bu düşme durumu başlatığında artık tapa gaz yüksek devirle sürüyordum, senin gibi götürdüm servise

değiştirdiler ayarlarıyla oynadılar düzelmedi, en son karbirator değişti bu sefer gaz yemeye başladı,
bu sefer dedimki orjinal takın, hemen yanımda 0 siyah emisoldan çıkarıp takdılar, gaz yeme sorunu düzeldi,

ama benzin kullanımı yine düşmedi,
1. aldığımdam beri benim kullanım şeklim değişti,
2. benzine gelen zamlar.. daha yeni 11krş zam geldi.

bence senin üst motora geçme vaktin geldi.

benim otorumla ilgili adımı verirsen, samsun gebeşoğlu servisi sana anlatacakdır bu yukarıda yazdıklarımı.

bak burada; -> http://lifan.com.tr/samsun-bayilerimiz.html

GEBEŞOĞLU TİCARET-F.GEBEŞOĞLU
Tel: 0362 4356487 Fax: 0362 435 61 97
Adres: ATATÜRK BULVARI HANCERLİ MAHALLESİ 114/C MERKEZ
Yetkili: FARUK GEBEŞOĞLU
 
Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
25 Tem 2014
Mesajlar
154
Ust motora gecicem de motor bulamiyorum inazuma zor yetiyor nc 750x baktim oda yuksek var mi boyuma gore japon mali 250 cc en dusuk olcak 600 bile olur uzun yol motoru olcak inazima gibi rahat olsun yeterli ben bulamadim siz bulursaniz memnun olurum 50 bine kadar nakitim var. Ama motor yok. Boy 1.60 kilo 68
 
Katılım
12 Eyl 2014
Mesajlar
765
kawazaki er6n ve f olabilir sana.

kawasaki-er6n-8.jpg


boydan olur, emisolu kullaniosan bunuda rahatça kullanırsın, yakıt olarak en düşüklerinden,
son hız 220, çift silindir, pulsar son hız 145, %80 pulsardan sonra buna geçeceğim.
 
Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
25 Tem 2014
Mesajlar
154
Bunlara yarın bakayım peki başka hangi modeller var tnt 250 ler japonlar gibi kaliteli mi yoksa daha kalitesi belli değil mi
 
Katılım
3 Eyl 2015
Mesajlar
343
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tnt 250 malzeme kalitesi yüksek , motor torklu ve şık (bana göre) ama servis durumu soru işaretli
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
25 Tem 2014
Mesajlar
154
Kullanan var mi memnun mu tnt 250 leri yeni cikmis motor da kawasakilere de bakiyorum
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst