Birşey farkettim. Benim mesaj yanlış bir olaya atfedilmiş, hokahey'in mesajından sonra farkettim. Sindiriyor lafı nereden geliyor? Thracian demiş ki, "Özellikle Rabia Naz Vatan olayını ben şahsen hala içime sindiremedim.". Burada sadece istismarı değil, devletin katili aramaya tenezzül etmemesi ve adalet isteyen babanın gözaltına alınmasını da kastediyor. İşte, milletin yarısı sindiriyorundan kastım, istismar kısmı değil, tüm bu olayların bütünüdür.
Sonuçta, insanlar ne yapabilir? Rabia Naz Vatan olayı, babasının başına gelenler basına yansıdı mı? Yansıdı. 5-10 kişinin takip ettiği twitter hesaplarındaki eleştirileri arayıp bulan hükümetin bu olaylardan habersiz olması mümkün mü? Değil. Hükümet bir şey yaptı mı? Yapmadı. "Ey savcılar, bu katili bulmak boynunuzun borcudur" vs dendi mi? Denmedi. İşte, devleti yönetenlere bu konuda baskı, eleştiri yapmayanlar babanın başına gelenleri sindiriyordur benim gözümde. Bu millet cam film yasağına daha fazla tepki gösterdi, unutmayalım.
Sonuçta, kimsenin sapığı desteklemediğine eminim. Ama ses çıkarmıyorlarsa, en azından babanın başına geleni destekleyip sindiriyorlar demektir.
2012'den: "Başbakan Erdoğan, Suriyeli diplomatların sınır dışı edilmesi kararı için şu yorumu yaptı: 'Zulme sessiz kalmak, rıza göstermek zulümdür. Zalimlerin yanında yer almak da aynen onlar gibi zalim olmaktır. Bunlara sessiz kalamazdık. Bundan sonraki süreçte de daha önce başlattığımız yaptırımlar daha farklı şekilde gelişebilir."
Darısı da Uygur Türklerinin başına.