Zalman STG-3 macun ile macun değişimini yapabilirsin.Bilgisayar yeni deme macun çok işe yarar. 20-25 TL ye al bu macundan.
ALt kapağı sökebilirsin, hiçbir zararı olmaz, hatta alt kapağı sök altına soğutucu koy. Eski laptopumda öyle yapardım. Soğutucuyu yine alimunyum Zalman öneririm.
Harddisk değiştirme işine gelirsek, ucuz yollu olsun dersen Seagate 7200 rpm 750gb yada 500 gb momentum harddsik kullanabilirsin. Ucuzdur ve ısınma yapmaz. SSd düşünürsen Xforce güç yönetim sistemi olan 500+- yazma okuma kapasiteli olan OCZ alabilirsin. Eski karddsikini CD'yi söktükten sonra oraya takabilirsin. Yada Direk usb girişinden kullanırsan hem pil uzun dayanır hemde gereksiz önyüklemeler yapmamış olursun.
Saydığım parçaları P170EM modeli laptopumda 2 yıldır kullanıyorum, hiç formatsız, harddiskler full dolu sıkıntısız ısınmasız kullanıyorum.
Bunların yanında pc marka modeline göre eğer bu işlerden anlıyorsan ve riskleri üstlenirim dersen Rootlanmış BIOS yükleyerek fanların rpm'lerini kendin kontrol edebilirsin. Mesela benim fanlar 90 dereceden sonra 100% çalışmaya ayarlıydı, ben 70 derece 120% olarak ayarladım, jet motoru gibi ses yapar ama en baba oyunda 75 dereceyi görmez.
Kısa vadede macun+soğutucu, uzun vadede SSd senın için karlı olacaktır.
Fotolar geç açıldı, şimdi gördüm. Grundig ne lan ? :mrgreen: daha önce bir arkadaşımda vardı altına a4 koyduğumuz zaman kağıdın rengi ısıdan dolayı sarıya dönüyordu. Saydığım herşeyi iptal et, yeni pc al.