Burada bir yanlışı düzeltelim gtx deki x in anlamı mxm slotu değildir.anlamı daha çok render ve oyun için tasarlanıdğını anlatır. Örneğim benim laptopumdaki maxvell mimarili gtx860m mxm slotu bulunmuyor. Başka bir mesajdaki yanlışta nvidia kartlarda 2. Rakam 9 olmaz 1-8 arası değişir arttıkça kart yükselir.serinin en üst kartlar ise şuan ki seri için gtx880m sli dır. Sli anlamı 2 adet 880m in birleştirilip kullanıldığıdır.mertcan,
senın ekran kartın değişmez. Gt635m olan ekran kartı değişebilen bir ekran kartı değil zaten.
Nvidia'nın değişebilen ekran kartlarında X ibareesi olur. Örnek olarak GTX 460M, GTX560M, GTX670M, GTX .....
Üzerinde X ibaresi olan bu kartlar oldukça pahalıdır, üzerinde woldkey marka RAM takılı olan laptoplarda kullanılmazlar.
Benim 2,5 sene önce aldığım GTX580M olan kart o zaman 1500 TL idi, şu an ise ebay'da 500-600 dolar.
600 dolar zaten 1200 lira, sen bu laptopu sıfır 1500 liraya almışssındır. VElhasılı, bu tip ekonomik laptoplarda değişim olmaz.
Ama 5 bin liralık bir laptop alıp ekran kartını değiştirmek de çok büyük maaliyet, aslında en iyisi 1500 liralık bir laptop alıp 18-24 ay sonra yeğenlere hediye edip yeniden aynı ayarda bir laptop almak lazım.![]()
Burada bir yanlışı düzeltelim gtx deki x in anlamı mxm slotu değildir.anlamı daha çok render ve oyun için tasarlanıdğını anlatır. Örneğim benim laptopumdaki maxvell mimarili gtx860m mxm slotu bulunmuyor. Başka bir mesajdaki yanlışta nvidia kartlarda 2. Rakam 9 olmaz 1-8 arası değişir arttıkça kart yükselir.serinin en üst kartlar ise şuan ki seri için gtx880m sli dır. Sli anlamı 2 adet 880m in birleştirilip kullanıldığıdır.
Ben o X ibaresinin MXM olduğunu söylemedimki, muhtemelen Extreme gibi bir anlamı vardır. Bu kartlar yüksek grafik işleme kabiliyetine ve hızına sahiptir. Bu yüzden X ibaresi vardır. Ama değişebilen ekran kartlarının 99,99% 'u GTX serisidir, diğer kartlar gt555m yada gt 635m gibi kartlar onboard oalrak anakart üzerinde sabittir, bu tip kartların bırak değişimini onarımını dahi ülkemizde 2 tane bilgisayarcı yapabılmekte.
Son zamanlarda Nvidia kelime oyunlarına yöneldi. GTX4.. serisinden bu yana üzerinde X ibaresi bulunan kartlar MxM slotuna sahip ve en azından 192 bit'ti. Son dönemde adam GTX850m diye bir kart yapmış. Oysa bu kart bizim bildiğimiz GT555m ile hemen hemen aynı kapasitelere sahip sadece satabilmek için üzerine X yazdılar.
Son olarak Nvidia'da 2. basamak 9 olabilir, bakınız: GTX590
kelime oyunu olarak haklısınız ama 9 konusunda ben mobil platformda bahsetmiştim.Masa üstü sisteme geçersek iş değişyor.Mobil platformda sıralama 1-8 arası