Ledli stop lambası nasıl yapılır?

Forumda çeşitli başlıklarda kullanıcılar ledli stop lambası nasıl yapılır merak etmişler.yapan bazı kişilerin açtığı başlıklarda ise nasıl yapıldığını sormuşlar.biraz elektronik bilgisi olanlar için şöyle anlatabilirim:

örnek olarak 18 ledli:
1-)18 adet kırmızı led alınır,3 tanesi seri bağlanır.bir ucuna 150 ohmluk direnç bağlanır.(direnç artı tarafa bağlanır.)
2-)Bunun gibi 6 grup yapılıp gruplar paralel bağlanır.yani artı verildiğinde her 3lü grubun başındaki dirence gidecek,eksi de her grubun sonuna gidecek şekilde.
3-)her grubun başına artı,sonuna eksi verildiğinde hepsi yanmış olur.ancak park ayrı stop ayrı olması için grup ikiye bölünür ve 3*3=9 led park için 3*3=9 led de stop için yanar.bu uçları gerekli yerlere bağlamalısınız.(motosiklette zaten mevcut olan ampullere gelen kablolara)

NOT: O ampullere 12 AC gelir.Bunu bir köprü diyotla 12 DC'ye çevirdikten sonra ledlere vermelisiniz.

arkadaşımın bana yaptığı ledli sto lambası hakkındada arkadaşlar sorular sormuştu ama ben yapmadığımdan cvp veremedim bilgi için teşeküürler ;)

abi bi fotolu örneğini yapılışını parçalarını flan göstersen çok iyi olur şimdiden teşekkürler kolay gelsin:bounce:

yapılmışı elimde yok ancak yapılışı bu şekilde.yapmak isteyen olursa yapamazsa tekrar yardım edebilirim.

Arkadaşlar ledli dekoratif aydınlatma işini yapıyorum herhangi yardım isterseniz profilimden msn ekleyebilirsiniz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar