Orijinal Flaşör rölesini Zaman ayarlı flaşör rölesi ile değiştirmen lazım.Motorum hero xpulse 200 4v pro halojen sinyali led kayar sinyal yaptım ama çok hızlı ve yarım yanıyor nasıl düzeltebilirim
Flaşör yok bulamadımOrijinal Flaşör rölesini Zaman ayarlı flaşör rölesi ile değiştirmen lazım.
Genelde bir röle bu yanıp sönme işini düzenler, işi bilen birine baktır ya da bir ustaya götür.Flaşör yok bulamadım
Eyw 50 w direnç işimi görürmüGenelde bir röle bu yanıp sönme işini düzenler işi bilen birine baktır ya da bir ustaya götür.
Kayar ledlerin kendi içinde zamanlayıcısı var ama tesisattaki role ise normal lamba için tasarlandığından senin kayar ledinden zamanlaması daha kısa olduğundan kayma işlemi tamamlanmadan role kapatıp açıyor, çözüm role iptali. Ekstra role falan almana gerek yok dediğim gibi onların içinde kendi zamanlayıcısı var direk 12v vererek bakabilirsin.Motorum hero xpulse 200 4v pro halojen sinyali led kayar sinyal yaptım ama çok hızlı ve yarım yanıyor nasıl düzeltebilirim
Zaten role yok bulamadım yaniKayar ledlerin kendi içinde zamanlayıcısı var ama tesisattaki role ise normal lamba için tasarlandığından senin kayar ledinden zamanlaması daha kısa olduğundan kayma işlemi tamamlanmadan role kapatıp açıyor, çözüm role iptali. Ekstra role falan almana gerek yok dediğim gibi onların içinde kendi zamanlayıcısı var direk 12v vererek bakabilirsin.
Eyw sağolasın deneyecem inşallah iyi bir sonuç alırımRöle ile analog zamanlamada formül son derece basit; T = R.C
T zaman, R direnc ve C kondansatör.
Eğer direncin değerini arttırsan doğal olarak zaman da artacaktır. Mevcut direnç değeri hakkında bilgi vermelisin. Eğer bu bilgiye ya da direncin kendine ulaşamayacaksan, daha kapasiteli kontandasatör kullanman gerekecek.
Direnç değerini arttırdığın oranda zaman da artacaktır. Örneğin iki katına çıkarırsan süre de iki katına çıkar.
Arkadaşlar rölenin sadece anahtarlama görevi olduğunu söylemişler. Doğrudur, röleler led sürücü ile gelen sinyali anahtarlar. Yukarıdaki çözüm led sürücü üzerindeki direnç için söylenmiştir. Eğer led sürücü üzerinde basit bir şekilde dirence veya kondansatöre erişemiyorsan, monostable multivibratör kurman gerekir, ama bu senin teknik bilgini aşacak.
Bir diğer çözüm flaşör kullanman.
Flaşör (röle) olmadan normal lambaların aç kapa yapamaz, önceden sökmediyseniz olmama ihtimali yok.Zaten role yok bulamadım yani
Flaşör (röle) olmadan normal lambaların aç kapa yapamaz, önceden sökmediyseniz olmama ihtimali yok.
Hocam üretici kataloğunda sinyal lambalarının orjinal güç değerlerinin 10W olduğunu görüyorum. Acaba firma OEM bileşenlerin düşük maliyetli olmasından dolayı röle yerine çıkış gücü yüksek rölesiz (elektronik) flashör kullanmayı tercih etmiş olabilir mi? Bildiğimiz üzere elektronik flashörler, flip-flop ların endüstriyel hali.
Bu arada @bahattin kardeşimiz sinyali açtığında click sesini duyup duymadığını belirtirse daha iyi cl
Motorla ilgili tam kaynak bulamadım, tahminen normal flaşör vardır.Hocam üretici kataloğunda sinyal lambalarının orjinal güç değerlerinin 10W olduğunu görüyorum. Acaba firma OEM bileşenlerin düşük maliyetli olmasından dolayı röle yerine çıkış gücü yüksek rölesiz (elektronik) flashör kullanmayı tercih etmiş olabilir mi? Bildiğimiz üzere elektronik flashörler, flip-flop ların endüstriyel hali.
Bu arada @bahattin kardeşimiz sinyali açtığında click sesini duyup duymadığını belirtirse daha iyi anlayabiliriz.