Bu kadar da kağıt üstündeki şeylere bağlı kalmamak lazım...
Kafamın içinde en rahat ettiği kasklarımdan biri Lazer'di, hala önerir, hala tekrar tekrar olsa kullanırım; ama kafasına bir kez bir Arai (adında 2. "r" olmayanından

), bir Shoei takan kimse de kask hakkında fikir edinip, Lazer'den bir değil birkaç gömlek üstün olduğunu anlayacaktır.
Bu arada yorumumun konunun açılış amacı soruya cevap değil, oluşan Shoei'nin Safebet'ten biraz daha kötü bir kask olduğu imajına benim düşüncemi belirtmek için yazıldığını söylemek isterim.
Karbon konusu apayrıdır, bu yüzden bu kıyasta karar vermek oldukça zordur bence.
Sharp hakkında çok şey yazıldı, çizildi; ama hala samimiyetine, doğruluğuna gözü kapalı inanamayanlardanım.
Test koşullarının sadece kaskın aldığı darbeleri ölçtüğünü hatırlıyorum. En basit olarak yapıdaki en ufak değişiklik bile kaskın zarar görmeden içeriye darbeyi aktarmasını veya kaskın paramparça olup içeriye darbeyi zerre geçirmemesi gibi etkenleri değiştirebilir. Bu şartlar Sharp testlerinde göz önüne alınıyor mu?
Sorular, sorgular daha da artar ama, bin bir türlü güvenlik onayından geçtikten sonra satılan kaskları da bu kadar bir kalemde silip atmak haksızlık oluyor.
Sharp testlerine tabii ki güvenelim, elimizde bir veri, bir kaynak olsun; ama herkes gibi siz de ben de, Sharp puanı yüksek diye Shoei yerine LS2 tercih ettiğini söyleyen birine neremizle güleceğimizi şaşıracağızdır sonunda...