Lastiklerimi Değiştirdim

Motosikleti
Bajaj Dominar 400ug
Herkese selamlar.Bügun motosikletimin lastiklerini değiştirdim.Üzerinde fabrika çıkışı mrf lastikler vardı bir kaç kere sorun yarattığı için sürüş yaparken sürekli kendimi sıkarak temkinli bir şekilde gidiyordum.Tavsiye üzerine mishelin pilotlara geçtim.Motorsiklet tamamiyle farklı bir motor gibi oldu bu kadar mı fark eder.Gerçekten lastiğin önemi çok büyük.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hayırlı olsun. Yine de ilk 150-200 km dikkatli sür. Her ne kadar lastiğin de rodajı vardır deseler de bazı bilgili forum üyelerimiz bunun safsata olduğunu söylüyor. Kim doğru kim yanlış söylüyor diye test etmek bence riskli, bu nedenle en kötüyü düşünüp 150-200 k km ani frenlemeden ve motoru haşır huşur yatırmaktan kaçınalım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bayansı gay, şorolo, lubunya Michelin benim yeni motorun minnak lastik ebatlarına uygun Road 4 üretse üç otuz paraya hemen alacağım da maalesef yok. El mecbur Metzeler Roadtec 01'e daha fazla para ödeyeceğim.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Lastik takılırken Arap sabunu sürdükleri için ani hızlanma ve ani yavaşlamadan kaçınmak gerekiyor. Balansı bozulabilir. Jant lastiğin içinde dönebilir. Lastik rodajı denilen hadisenin bir kısmını oluşturan durum budur. Mumunu atması için 100km kadar dikkat edilse yetiyor.

Roadtec 01'i satın aldıktan sonra bir daha metzeler'den başka lastik kullanmak istemeyebilirsin abi. Ben metzeler alıp pişman olduğumu hiç hatırlamıyorum. Şimdi ölçü bulamadığımdan scooter'a Diablo Rosso scooter taktım. Yoksa yine Roadtec scooter alacaktım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Lastik takılırken Arap sabunu sürdükleri için ani hızlanma ve ani yavaşlamadan kaçınmak gerekiyor. Balansı bozulabilir. Jant lastiğin içinde dönebilir. Lastik rodajı denilen hadisenin bir kısmını oluşturan durum budur. Mumunu atması için 100km kadar dikkat edilse yetiyor.

Roadtec 01'i satın aldıktan sonra bir daha metzeler'den başka lastik kullanmak istemeyebilirsin abi. Ben metzeler alıp pişman olduğumu hiç hatırlamıyorum. Şimdi ölçü bulamadığımdan scooter'a Diablo Rosso scooter taktım. Yoksa yine Roadtec scooter alacaktım.
Ben de epey methini duydum, benim ebatta alabileceğim (110-70-17 / 140-70-17) sanırım en işime yarayacak lastik Roadtec 01.

Şu an Tournee Sport var, radyal bir lastiktir, hava güzelken süper ama soğukta ve yağmurda bana güven vermeyecek.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV

Metzeller alacak iken Scorpion Trail 3 (2 den memnundum fakat çok çabuk düzleşiyordu) aldım. Keşke metzeller alsaymışım dedirttirdi bana bir iki yerde.
Bana yatarken kalkarken sorun çıkarmayacak, sakız gibi yapışacak lastik lazım. Eğitimlerde baya zorluyorum. Lastik kayacak mı endişesi ile eğitim de olmaz sürüş de olmaz. Trail 3 biraz şaşırttı beni açıkçası..

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Metzeller alacak iken Scorpion Trail 3 (2 den memnundum fakat çok çabuk düzleşiyordu) aldım. Keşke metzeller alsaymışım dedirttirdi bana bir iki yerde.
Bana yatarken kalkarken sorun çıkarmayacak, sakız gibi yapışacak lastik lazım. Eğitimlerde baya zorluyorum. Lastik kayacak mı endişesi ile eğitim de olmaz sürüş de olmaz. Trail 3 biraz şaşırttı beni açıkçası..
Bir önceki lastiğimdi trail 3. (Motorumla geldi) 10binde söktüm. Tourence next 2 var şuan 10 bin oldu bi 5bin daha giderim sanırım güvenli bir şekilde. Scootera ise city grip takmak istemedim. Roadtec scooter zaten bulamdım. City gripler dümdüz giden adama çok iyi olabilir. Ama ben scooterı bile akıcı ve sistemli sürüyorum. Bana hitap etmiyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bir önceki lastiğimdi trail 3. (Motorumla geldi) 10binde söktüm. Tourence next 2 var şuan 10 bin oldu bi 5bin daha giderim sanırım güvenli bir şekilde. Scootera ise city grip takmak istemedim. Roadtec scooter zaten bulamdım. City gripler dümdüz giden adama çok iyi olabilir. Ama ben scooterı bile akıcı ve sistemli sürüyorum. Bana hitap etmiyor.
Ben de lastik araştırırken GS süren arkadaşlar metzeler tourance next 2 al özellikle yağmurda falan süper tutuşu var demişlerdi, ben dişli lastik hevesim olduğu için ve buralarda mıcırlı köy yollarında gezerim diye karoo street aldım, bozuk yolda çok iyi tutuşu, asfaltta da çok iyi ama ötüyor işte o kadar olur. ama bir sezon daha kullanır sonra tourance next 2 alırım kesin.

Scooterda city grip 2 almıştım, xmax ile döndüğüm virajları vstrom ile dönemiyorum daha öyle güven veriyor city grip 2'leri sevmiştim. 3 yıl oldu takalı daha 7-8 bin km yapmışımdır ama hala iyiler.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Abi yatırıp kaldırıyorsan çok dalma yapıyor city grip. Güven vermiyordu bana hiç. Diablo Rosso Scooter öyle değil. Tepkiler net. Depoyu bacağımla tuttuğum herhangi bir motosiklet gibi gidiyor. Belkahve rampasındaki virajları 140-150 civarı dönebiliyorum mesela. Düşününce bunu yaptığım motor scooter. İnanılmaz bir performans. Tabii aşınması ne şekilde olacak göreceğiz.
Bu arada city gripleri atıp yeni lastiklere geçince tüm beverly'lerde olan gidon çırpması tamamen geçti. Yüksek hızda da aynı şekilde daha stabil gidiyor. Korkutmuyor. Bugün ve daha önce bir kez sağanak yağmurda kullandım bir problem yaşamadım. Sürüş performansı açısından çok mutluyum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi yatırıp kaldırıyorsan çok dalma yapıyor city grip. Güven vermiyordu bana hiç. Diablo Rosso Scooter öyle değil. Tepkiler net. Depoyu bacağımla tuttuğum herhangi bir motosiklet gibi gidiyor. Belkahve rampasındaki virajları 140-150 civarı dönebiliyorum mesela. Düşününce bunu yaptığım motor scooter. İnanılmaz bir performans. Tabii aşınması ne şekilde olacak göreceğiz.
Bu arada city gripleri atıp yeni lastiklere geçince tüm beverly'lerde olan gidon çırpması tamamen geçti. Yüksek hızda da aynı şekilde daha stabil gidiyor. Korkutmuyor. Bugün ve daha önce bir kez sağanak yağmurda kullandım bir problem yaşamadım. Sürüş performansı açısından çok mutluyum.
belki scooterlar farklı olduğundandır.
Ben xmax 250 ile city gripleri kullanma klauzunda geçen değerden 1PSI daha yüksek olacak şekilde hava basında güzel asfaltta virajlarda çok güzel yatıp kalkıyordu. Tabi kendi performansıma göre oluyor bu ama aynı virajları vstrom ile daha yavaş dönebiliyorum hala motor ağır geldiği için.

Motosikleti
Voge 250RR
Gerçekten o kadar fark ediyor mu mesela neler fark ediyor çok merak ediyorum. Çünkü düşünüyorum da benim lastiklerim cst ve yeri geliyor yağışlı havada ani fren yapıyorum gayet kısa mesafede durabiliyorum virajlarda da rahat rahat yatabiliyorum.

Sadece şey var özellikle düşük hızlarda motor yere basmıyor gibi hissediyorum ön teker çok hafif sağ sol yapıyor zaten anlamadığım şekilde

Motosikleti
Ns200 15"
Gerçekten o kadar fark ediyor mu mesela neler fark ediyor çok merak ediyorum. Çünkü düşünüyorum da benim lastiklerim cst ve yeri geliyor yağışlı havada ani fren yapıyorum gayet kısa mesafede durabiliyorum virajlarda da rahat rahat yatabiliyorum.

Sadece şey var özellikle düşük hızlarda motor yere basmıyor gibi hissediyorum ön teker çok hafif sağ sol yapıyor zaten anlamadığım şekilde
Lastiğinizi kaliteli bir set ile değiştiğinizde ne olduğunu anlıyorsunuz, tarif edilebilecek bir şey değil.

Cst'den kurtulduğunuzda freni ve virajlamayı daha önce yapmadığınızı anlarsınız.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Hazır konu lastikken ve burada bu kadar bilgili abi varken ben şunu sormak istiyorum;

3.50/10 lastik ile 100/90/10 lastik arasında ne fark var. Yani boyut olarak ne fark var. 3.50/10 ne demek? Lastik seçicide hero dash için bu iki ölçü gözüküyor. Hangisi daha sağlıklı olur, hangisi daha mantıklı olur?

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F

Şöyle söyleyeyim, hint lastiğinden ucuz bir anlas modeline geçtim. Motorun üstüne yeniden bindiğimde tuhaf bir his vardı, meğer lastik yeri tuttuğu için gidonu zor çeviriyormuşum.

Bunca zaman kullandığım lastik yola sadece dokunuyorken şimdiki lastik yolu gerçekten tutuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar