lastiklerimdeki delik ve çatlak görünüm(resimli)

600 rr kullanıcısıyım bu gün bi kaza mahalinden geçerken lastiklere cam saplanmış durdum elimden geldigince temizledim bide ne göreyim lastigin çogu yerinde delikler var bu arka lastikteki deliklerden bir görüntü
http://i.hizliresim.com/JL2NBn.jpg
birde ön lastigi temizlerken çatlak gibi görünen bi yer var bu da o resim
http://i.hizliresim.com/qqBpDB.jpg
şimdi bu lastikleri degiştirmelimiyim yoksa boş yeremi endişleniyorum malüm bu iki teker üzerinde gidiyoruz araç km si 7000 de

İzmir İl Temsilcisi
Motosiklette lastiklerde araba gibi dis derinliğine bakip oo tamam bunun gideri var demekle olmuyor.

Lastiginiz kullanim omrune bakiniz genelde 2 ila 3 yil arasinda lastik kullanim omrunun bittigi soylenir.

Lastigin kmsinin onemi yoktur tarihi ve nasil kullanildigi onemli.

Sana 1000km yapmamis pist lastigi getiririm yada 6 yillik mumyalasmis ve hic kullanilmamis bi lastik getiririm cillop gibi gorunur.

Lastik isinsin yumusasinki asvalfta yapissin yolu tutsun frenlemende iyi olur virajinda kalkisinda her seyini etkiler.

Simdi eski lastik sertlesir sertlesincede aslvafti tutmaz catlaklar olusur sorun suki sadece yolu tutmamakla kalsa.

Arka lastigi giderken patlayan ve parcalanip dusen cok insan biliyorum.

Lastik tarihine bak ve o lastiklere canini emanet etme.

Yanlis anlama sakin ignelemek icin soylemiyorum ama forumdaki bilincli arkadaslar 600ccye gecene kadar tamirci konumuna geliyorlar yani diyecegim suki 600rr kullanipta lastiginin durumunu anlaman gerekirdi en azindan umarim sadece teknik bilgide yetersiz olup kullanim acisindan profosyonelsindir :)

Bilgi paylastikca cogalir bu sekilde her merak ettiğini foruma danis :)

Son düzenleme:
Motosiklette lastiklerde araba gibi dis derinliğine bakip oo tamam bunun gideri var demekle olmuyor.

Lastiginiz kullanim omrune bakiniz genelde 2 ila 3 yil arasinda lastik kullanim omrunun bittigi soylenir.

Lastigin kmsinin onemi yoktur tarihi ve nasil kullanildigi onemli.

Sana 1000km yapmamis pist lastigi getiririm yada 6 yillik mumyalasmis ve hic kullanilmamis bi lastik getiririm cillop gibi gorunur.

Lastik isinsin yumusasinki asvalfta yapissin yolu tutsun frenlemende iyi olur virajinda kalkisinda her seyini etkiler.

Simdi eski lastik sertlesir sertlesincede aslvafti tutmaz catlaklar olusur sorun suki sadece yolu tutmamakla kalsa.

Arka lastigi giderken patlayan ve parcalanip dusen cok insan biliyorum.

Lastik tarihine bak ve o lastiklere canini emanet etme.

Yanlis anlama sakin ignelemek icin soylemiyorum ama forumdaki bilincli arkadaslar 600ccye gecene kadar tamirci konumuna geliyorlar yani diyecegim suki 600rr kullanipta lastiginin durumunu anlaman gerekirdi en azindan umarim sadece teknik bilgide yetersiz olup kullanim acisindan profosyonelsindir :)

Bilgi paylastikca cogalir bu sekilde her merak ettiğini foruma danis :)

ilgine teşşekür ederim bana dogru olarak bildigim yanlışlar olabilir bu yüzden resimleri yükledim farklı bir düşüncesi olan varmı diye

Lastiklerin üretim tarihi bu delik ve çatlaklardan daha önemli. Tarih eskiyse biran önce değiştirmeye bak. Ama henüz yeni tarihliyse o delikler bana normal gibi geldi. Sonuçta lastiğin yüzeyi sadece tutunmayla alakalı. Yani orası yıpranmış diye lastik patlamaz. Çünkü uzun yol yapıp lastikler ısındıktan sonra taşlı bir alana girdiğinizde bile bu tür deliğimsi şeyler oluşabiliyor.

On lastikte kaucuk catlaklari da var. O lastik eskimis. Arka lastigin tarihi normalse gideri var.

erimekten çatlak kalmamış arkada
senin tekerlekler hem eski hem bitik

Acil degistir o lastigi. 600rr ima metzeler m5 takmistim. Tavsiye ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar