lastikler

scooter lastikeri kac bin kilometrede degisir, bilgisi olan cevaplarsa sevinirim

CBA

valla kullanıma bağlı ama en az 10 bin gider herhalde

İnanmıyacaksın ama benim motoru aldığım abi , 35000 km yapmış ve halada değiştirmemişti ön lastikleri :) Ön lastikte oyuk falan kalmamış düzleşmişti. Hafif virajlarda hemen yalpalıyordu hemen gidip değiştirdim..

Sanırım motora ve kullanıma göre değişmekle birlikte scooter'larda 15.000 km'de bir değiştirmek yararlı olur.

üzerinde nylon ibaresi var ise lastik çok serttir, yere tutunması çok zayıf fakat uzun km. yapar (20-25bin)bu uzun km.yapanlarda emniyet ikinci plandadır. birde az km. yapan kauçuk hamuru yüksek olanlar vardır. zaten bu markalarda 3-4 tanedir. bunlarda max. 15 bin km.dir. kauçuk oranı yüksek olduğu için yere daha fazla tutunmakta ve daha çabuk aşınmaktadır. kısaca kullanma zamanı lastiğin özellikleri ile paraleldir.

eğer motorunuz çin malıysa motor isterse sıfır olsun aldığınız gibi değiştiriniz kalitesizdir, sık sık kayar tavsiye etmem...

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Ben azmı çektim o kayma işinden.Allah korudu her seferinde.Hala da değiştirmedim.Bende Nylon yazısı var lastiklerde.

yatır motoru fırlatıyosa seni bi tuhaflık varsa değiştir ihmal etme dişlerine de dikkat et kabak olmasın

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Valla fırlatma yokta.Sadece ıslak ve ya hafif ıslak zeminde yatırmaya gelmiyor hemen atıyor kayrılıyor arka lastik.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar