lastik yada eğitim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Mt ailesi geçen günlerde iki defa yere yapmıştım ilki feti paşa korusunda kahvaltı(ailece) onlar eve araba ile dönerken bende şöyle bii beykoz riva yapayım dedim.fethi paşa korusundan Kuzguncuğa indim tam ışıklardan döndüm önüm bomboş hafif gaz verdim ki lavul-denyo-mal birden benim seride geçti yolun ortasinda durdu ve kitlenmis olarak bana bakiyor kaçış manevrasi yapayım derken hafif fren ve yerdeyim o gün dizliklerimi takmamıştım dizimden yaralandim şoför ise seni görmedim falan iyimisin derken motoru kaldirdim ve kenara çekerken lavul-denyo-mal kaçmış nasil hayiflandim kameram olmadina bir bilseniz...

o moral bozukluğu ile riva yolunda viraji alamdim yine yerdeyim... bir seyim yok ama motorun öncami kirildi koruma takozlarim olmasaydı grenaj falan kalmazdı gibi geliyor bana.

simdi sorum: bu iki düşüşten sonra egitim almaya karar verdim ve bir hoca ile konuştum. Daha sonra arastirma yaparken birsürü video izledim ve lastillerimin kötü (cordial cin mali motorla geldi) oldugun frena yaparken yola tutunma yeri kaymayi tercih ettiğini anladım.hem egitim hemde lastik alacağım fakat bütçe sınırlı ,ilk önce hangisini almalıyım aralarında iki ay fark olacak çünkü
Lastikler beni çok korkutuyor açıkça.

Son düzenleme:
eğitim-ekipman-motor

şeklinde giden silsileyi tersten takip ediyorsunuz anlaşılan

eğitim-ekipman-lastik-motor önem sırası bu şekilde gidiyor bence ... büyük geçmiş olsun onemli olan hatalardan ders cıkarabılmek

zaten motoru iyi kötü kullanıyorsun bence önce lastik sonra egitim.

Kuzguncuk beylerbeyi sahilindeki o yolda dün yarım saat kadar motor kullandım en sevmediğim yollardan biri her an önüne şöförü 'kadın' olan bir jip fırlayabiliyor

Bende önceliği lastiğe vermeni tavsiye ederim

Ne kadar kalitesiz de olsa yerler ıslak olmadığında lastiklerin doğru frenlemeyle yeteri kadar tutar sanıyorum... Önce eğitim şart! Bizim beğenmediğimiz Shinko lastikleri avrupada adamlar hayabusaya takıyor :) Yağmurlu havalarda çıkmazsanız eğer ilk olarak eğitime öncelik verin...

Sıralamada önce eğitimin olması gerektiğini 3.kaza ile anlamamanı öneririm. KAza sadece iyi tutan lastikler ile önlenmez... fren yapamadan ölenlerden olma ...

Eğitim önemli ama lastik diyorum.
Sonrasında bol bol slalom , dönüş ve fren çalış.

Bonkör görünmek isteyen herkes önce eğitim diyecektir. Mantığını kullanan ise önce lastik der. -10 derecede motorun artık çalışmakta zorlandığı sıcaklıkta Bajaj Pulsar kullanmış biri olarak heralde lastiklerimi değiştirmemiş olsam MRF lastiklerle evden dışarı adım bile atamazdım. Kuru yolda bile kayıyor, arka frene dokunduğun anda teker kilitleniyor yazın ortasında 30 derece sıcaklığında asfaltta. Hangi eğitim değiştirebilir bu rezalet lastiklerin durumunu ? TNT 250'de de CST lastikler var kazadan öte cinayet sebebi.

Motosikleti
Cbf 150
Geçmiş olsun.Lastik- eğitim derim ben de. Yalnız fren konusunda limon sıkma taktiğini uygulamadığınızı düşünüyorum. bence videoları tekrar gözden geçirin. ben de geçen karanlık+yağmurlu+cam gibi asfaltta önümdeki araba yüzünden göremediğim ve sollamadan sonra sağa geçtiğim şeridin sola doğru kıvrılıyor olması ve hızımın 50-60 dolaylarında olmasından dolayı asfaltta yuvarlanma fantazisini gerçekleştirmiş olup elbisemi bile yırtmadan kurtulmuş buluyorum. dolayısıyla hayat garip vapurlar filan..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
Karar verdim kendimi güvende hissetmek sürerken kasılmamak için önceliği lastiğe verdim inşallah iki ay sonra egitim diyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar