s.a motorcu kardeşlerim arka lastiğim sanırım patlak akşam 32 basıyorum sabah bindiğimde kontrol ediyorum 15-19 civarı inmiş oluyor. lastik sütü tavsiye etti bir usta bunu nasıl kullanılacağını açıklayabilecek var mı ?
Lastik patlaksa tamir edilir veya değiştirilir.
Başlığa konu olan ürünün yolda lastik patlarsa hava kaybını engelleyeceği iddiası var. Kullananları gördüm, adam lastikçide inen lastiğini tamir ettirip bir yandan da içine koydurduğu o X maddeyi övüyordu. Dedim ki, "-Madem bu kadar övüyorsun neden buradasın?".
Bu ürünler lastiğinizin patlamasını engellemez, hava kaçırmasını da önleyemez, hatta hava kaçırmayı arttırabilir. Reklam kısmını geçersek psikolojik etkileri haricinde gerçek yararlarına neredeyse hiç rastlayamayız. Yaptığını iddia ettiği işlevi tubeless lastik zaten kendi yapısı gereği kusursuza yakın derecede yapmakta. Lastik tamir kitleri veya köpükleri bunlardan daha işlevseldir.
Yine de deneyip memnun kalan çok kişi var. Dediğim gibi, çoğunlukla psikolojik etki. Sonuçta o madde içinde olmasa lastiğini belki hiç kontrol etmeyecek. Sonrasında belki de iki ay önce batmış ve artık baş kısmı aşınarak erimiş vidayı çivi zannederek inmiş lastiğine bakıp "-Keşke Xsütünü lastiğe doldursaydım, o zaman böyle olmazdı" diyecek. Iphone kullanan adamın telefonunu yere göğe sığdıramaması, diğerlerini beğenmemesi gibi birşey bu:mrgreen: