lastik sola direksiyon sağa bakıyor

merhaba arkadaşlar bende kanuni cross 250 var en son geçen araziye gittiğimde ufak bi kaza oldu motor direksiyonun üstüne düştü şimdi lastik sola bakıyor direksiyon sağa çok zor kullanılıyor düz giderken farlar sağı aydınlatıyor falan... bunu nasıl çözebiliriz acaba yardım edebilecek var mı

gidon göbek kısmından(mesnet'e bağlı kısımdan) yamuldu ise yamuk olduğu tarafın tersine gidonu çevir sona dayansın. motorun önüne geç ve çok fazla güç uygulamadan kendine doğru asıl. bir tur at eğer düzelmedi ise aynı işlemi biraz daha güç uygulayarak tekrarla.
yok eğer göbek kısmından yamulmadı diyorsan, yani gidonun sağı yada solu yamuldu ise elcik ve maneti söküp uzun bir demir boruyu gidona geçirip yüklenerek gidonu düzeltmen mümkün.
eğer yamukluk çok aşırı derecede ve bu 2şekildede düzelmeyecek durumda ise yeni gidon alman şart, çok pahallı olduğunu sanmıyorum tahminimce 20-30tl gibidir fiyatı
kolay gelsin

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:52 ----------

mesnet yamulmuştur
ufak bir düşmeyle mesnet yamulmaz, mesnetin yamuk sökülüp düzelmesi gerek diyen ustanın yanından kaçın bence.
ha çok büyük bir kaza geçirmişsinizdir belki yamulabilir ama böyle büyük bir kazadada bu sefer mesnet kırılır
yani ısıl işlemle düzeltilebilen mesnet, küçük bir düşmeyle yamulmaz.

Moderatör
Mesnetsiz aciklamalar bunlar :p
Gidon yamulsa iki tarafinin birden yamulmasi zor degilmi? Gobek gevsemis olabilir mi?

bence de sorun mesnette değilde, mesnetin direksiyona bağlanan göbek kısmındadır, 35emre35 in dediklerini uygularsanız çözüme kavuşursunuz diye düşünüyorum.

Süper Moderatör (BBRR)
Sevgili kardeşim götür bi tamirciye 5-10 tl ye düzeltir. yok sorun büyükse zaten sen ne yaparsan yap düzelmez.. ciddi işler bunlar can taşıyosun .. öle sağa daya zorla sola daya ittirle olmaz ..

Hocam geçen motorla yavaş yavaş seyir halindeyken aynı bu olayı düşünyordum direksiyon sola dönce tekerlek sağa dönse amma garip olurdu diye oluyormuş demekki :) :D

Git düzeltir. sıfır gidon 30 TL kardeşim. hiç kendini zora sokma. :cat:

cevaplar icin herkese tesekkurler arkadaslar gidonun yamuklugunu elcikten bi demir sokarak hallettim bu mesnet yamuklugu gibi cunku gidon duz durunca lastik sola bakiyor lastigi duzeltince camurluk farlar falan sag bakiyor aksam bi tamirciye gidecegim cekmeyle falan duzelir insallah... mesnet yamuklugu cekmeyle duzelmiyor diye biliyorum cunku yeniside pahali diye duydum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar