Lastik şişirmeyi unutmak

Motosikleti
Triumph Trident 660
Aynı güzergahı kullanmama rağmen litre bazında kilometrem düşüyor, iklim etkiside var da yazın mı artıyor kışın mı artıyor anlamadım,basınç düşünce etkisinide hissedemiyorum yani ,ivmesi bir tık daha iyi oluyor gibi sadece. Zaten üşendiğim için şayominin pompasından aldım sukuterin torpidosunda taşımama rağmen ayda bir belki şişiriyorum hem üşenip hep unutuyorum diş fırcalamak gibi sıkıcı bir iş ama ikisinide yapmazsak cebe zarar neyse ben bugün işe giderken şu lastikleri bi şişiriyim 😮‍💨

Aynı güzergahı kullanmama rağmen litre bazında kilometrem düşüyor, iklim etkiside var da yazın mı artıyor kışın mı artıyor anlamadım,basınç düşünce etkisinide hissedemiyorum yani ,ivmesi bir tık daha iyi oluyor gibi sadece. Zaten üşendiğim için şayominin pompasından aldım sukuterin torpidosunda taşımama rağmen ayda bir belki şişiriyorum hem üşenip hep unutuyorum diş fırcalamak gibi sıkıcı bir iş ama ikisinide yapmazsak cebe zarar neyse ben bugün işe giderken şu lastikleri bi şişiriyim 😮‍💨
Kışın daha çok yakar . Lastikte kaçak yoksa 1ayda benzine etki edicek kadar düşmez diye düşünüyorum ben her zincir yağlamamda lastikleri de kontrol ediyorum bu da 2 3 haftaya denk geldiği için 2 3 haftada max 2 3PSİ düştüğünü gördüm .

Motosikleti
D400

kendine rutin bir gün belirle; o gün sürerken anlayamacagın herşeyi kontrol et.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Özellikle nispeten kısa mesafe gidiyorsan kışın tüketimin motorun ısınması daha uzun sürdüğü için anlamlı ölçüde artması normal. Mesela benim CB500F'te 20km'lik bir işe gitme (veya işten dönme) güzergâhında yazın 3,6 yakarken kışın 3,9 yakıyordum. Lastik havalarını her anlamlı hava sıcaklığı değişiminden sonra veya en azından haftada bir mutlaka kontrol etmek lazım.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Ayda iki kere basmak yeter zaten, benim dash 125'te de iki haftada 3-5 PSI azalıyor.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Bende tam tersi her hafta ya da max. 2 hafta bir kontrol ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar