Lastik Ömrü Yardım Lütfen

Selamlar,

Lastikleri kac km' de değiştirmek lazım. Ben aşınana kadar beklemek istemiyorum. İdeali nedir?
Birde Dunlop çok iyi diyorlar. Paraya kıyıp ondan mı almak lazım? Çünkü tek temas noktamız o.

Lastiklerin durumunu diş derinliğini ölçerek öğrenebilirsin. Km hesabı kullanıma göre farklılık gösterir. Spor kullanan kişiler lastikleri çabuk aşındırıken soft sürüş tarzıyla uzun süre kullanabilirsin. Şu yada bu marka al diyemem ama kaliteli markalardan birini al elbette.

Ne kadar kullanıma göre fark etsede bir km sınırı vardır. Örn otomobil lastikleri 60,000km gibi. Ayrıca lastğin özelliğini kaybetme durumuda var geçen yıllar itibariyle. Diş derinliği uygun olsada lastik bozulmuşsa yol tutuş düşer.
KM sınırı için bilgisi olan???

20000 de eskimesede değiştirin derim ben. bide normal olarak 2 yıl. en fazla 3 yıl. hani taş çatlasa 4. yıl da binilir ama 5. yıl asla.. istersen 4 yılda 1000 kilometre binmiş ol. değiştir.

dostlar....lastiklerinizi dis derinliklerine gore oncelikle belirleyin derim..mesela dis yuksekligi 1.5 mm altina dustuyse degistirin derim..baska bir metoduvar..kendimden ornek vereyim;ben motorumu yilda en fazla 1 ay kullanirim..ole garajda durur..ve lastiklerimde herhalde enaz bi 8 yillik olmustur ama dis derinligi gayet iyi..ben genede bu lastikleri degistirecegim bu yill niye diye sorarsaniz..bu lastikler durdugu yerde bile ozelligini kaybederler..uzun yolda viraslarda yandan yirtilma bil egosterebilirler..bu yuzden uzun sure bekliyen lastikleride degistirmek gerekir...yolunuz ve fariniz acik olsun..

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Lastiğin diş derinliği 1,6 mm altına düşmediği ve yanaklarında çatlaklar oluşmadığı sürece kullanabilirsiniz. Yinede 5 yılı geçmemeli kullanım zamanı, hiç kullanmadan saklasanız bile 5 yıl sonra lastiğin verimi düşer. Zaten bu süreden sonra hamuru sertleşeceğinden dolayı yanaklarda bahsettiğimiz çatlaklar bir anda oluşmaya başlayacaktır.

Benim Hyasung (daha motor gelmedi ama benim demeye başladım bile) GT250R, az girintileri olan pist türü lastiklerle geliyormuş. Sonbaharda bir çift Pirelli alıp yağmurda kaymayan lastiklere geçmemi tavsiye ettiler.. -turgut

Bir de, lastik (Pirelli) için 190 euro çok değil mi allahaşkınıza?
Bu fiyatı duydum ben de, ve afalladım.
-t

Son düzenleme:
Benim honda beate pirelli takacaklar. 35 milyon. Sudan ucuz valla. her 10000 de değiştircem bundan sonra. Lastik bu. çok önemli...

Motosikleti
VFR1200X
Benim honda beate pirelli takacaklar. 35 milyon. Sudan ucuz valla. her 10000 de değiştircem bundan sonra. Lastik bu. çok önemli...
Benimde lastiğim 35 Tl olsaydı bende 10binde (iki haftada) değiştirirdim :queen: 140\70-17 michelin lastiğin 320 tl fiyatını görünce ağzım açık kaldı.

Haydaa 2006daki konuyu hortlattık :cyclopsan

michelin pilot sporty almak istiyorum bu arada motorum yamaha ybr 125 baslangıç için ideal bir motor neyse bu lastik yol tutusta cok iyi diyor bir cok kullanıcı siz ne dersiniz kullanan arkadaşlar yorum atabilirmi ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar