Lastik kabakmı, patlayacakmı?

Dün her zamanki gibi motosikletimde kusur ararken bi lastiklere bakiyim dedim. Arka lastikte dişlerin olduğu yerde şişlikler gördüm, bütün lastik boyunca vardı. 11.000kmde daha lastikler, dişler bitmemiş gibiydi ama bu şişlere anlam veremedim. Değişmesi gerek sanırım
Şu an ki lastikler duro 110/70/12

1) Yolda giderken lastik patlarsa nolur, motor savrulurmu, teker kilitlenirmi (kötü şeyler olur kesin ama nası bişe olur:))

2) Değiştirmek istesem tavsiyeniz hangi markadır, birsürü başlık var, her kafadan bi ses çıkmış ama tam istediğim cevabı alamadım. Özellikle hem dandik marka hemde kaliteli marka lastik kullanmış olanlar bilgi verirse sevinirim.

3)Birde sadede arka lastiği değiştirmek istiyorum maddi sebepler yüzünden, motorda bi dengesizlik yaratırmı

Teşekkürler şimdiden

img7654.jpg

asdu.jpg

o motorun pisliği ne öyle bakiyim :)

evet lastiğin gitmiş..hemen bir çift duro lastik alıyorsun tanesi 45 TL den..arka lastiği de hiç çekinmeden ön lastik ebadında taktırıyor ve motorun amortisörlerini 4. kademeye getirerek kasislerde ve çukurlardaki orta sehpa sürtmesinden de kurtuluyorsun ve mutlu son :mrgreen:

tek arkayı değiştirmek dengesizlik yaratmaz,zamanı gelmişti bence değiştir,marka bilemiorum,yolda lastik patlarsa,patlayışına göre değişir...hiö düşünme git değiştir;)

o motorun pisliği ne öyle bakiyim :)

evet lastiğin gitmiş..hemen bir çift duro lastik alıyorsun tanesi 45 TL den..arka lastiği de hiç çekinmeden ön lastik ebadında taktırıyor ve motorun amortisörlerini 4. kademeye getirerek kasislerde ve çukurlardaki orta sehpa sürtmesinden de kurtuluyorsun ve mutlu son :mrgreen:

taşa toprağa girmiştim o gün:)

duro takmak istemiyorum, daha kaliteli bişe istiyorum ama ne marka işte

taşa toprağa girmiştim o gün:)

duro takmak istemiyorum, daha kaliteli bişe istiyorum ama ne marka işte

Abi ne alaka Duro gayet kaliteli..bizim zatlar için (daha doğrusu artık benim değil sizin :) ) en uygun lastik Duro..

Ben Durolarla 5000 km kullandım ve lastiklerden inanılmaz memnundum..bir kez bile virajda kayma vb. birşey yaşamadım..bak birkez bile yaşamadım diyorum hee..genede sen bilirsin tabii..

Abi ne alaka Duro gayet kaliteli..bizim zatlar için (daha doğrusu artık benim değil sizin :) ) en uygun lastik Duro..

Ben Durolarla 5000 km kullandım ve lastiklerden inanılmaz memnundum..bir kez bile virajda kayma vb. birşey yaşamadım..bak birkez bile yaşamadım diyorum hee..genede sen bilirsin tabii..

bende yaşamadım ama çok temkinli girdiğim içindir:)
asıl duronun dandik olduğunu düşündüren ön tekerin hemen kayması, gerçi başka lastik denemedim ama diğerleri daha iyi olmalı

bende yaşamadım ama çok temkinli girdiğim içindir:)
asıl duronun dandik olduğunu düşündüren ön tekerin hemen kayması, gerçi başka lastik denemedim ama diğerleri daha iyi olmalı

ön lastik duro mu orjinalinde de? ben hatırlamıyorum valla..
ama şöyle diyim sana;
fabrika çıkışlı lastiklerinde direk nylon yazar zatların..yani duro ise bile en dandiğidir..
yav sen şu sevpa ya bi uğrasana beni yollarda dikizleyeceğine iki adım içerenköye gidiver :mrgreen:

bende de jınlun 150-5 var üzerinde duro var aynı sorunla karsı karsıyayım lastıkte diş var ancak seninkisi gibi oralar şiş benimkinde ön lastık motor su an 9000 bin km de ama arastırdım onun km ile alakası yokmus km den kabak olma ihtimali varmış kullanmadan dolayı lastıkciye sordum bende bu tur lastıklerin 2 yıl ömrü oldugunu söledi sonra şişliklerden bi yerden patlıyomus yanı bize yeni lastik almak gözüküyo ebatlarına göre arastır internetten bütcen ii ise daha kaliteli bişi bakarsın ama ben bu sorun dısında durolardan memnunum :D

ön lastik duro mu orjinalinde de? ben hatırlamıyorum valla..
ama şöyle diyim sana;
fabrika çıkışlı lastiklerinde direk nylon yazar zatların..yani duro ise bile en dandiğidir..
yav sen şu sevpa ya bi uğrasana beni yollarda dikizleyeceğine iki adım içerenköye gidiver :mrgreen:

eheh:) yarın bi uğriyim aslında. kredi kartına 3500 taksit yapıyolarsa hemen taktırabilirim

telleri kırmış lastik hocam.. en kısa sürede değiştirmelisin.
scoter lastiğinde marka olarak fazla bir bilgim ve deneyimim yok. aldım scoteri sattım aynı lastikle

GKN

lastiğin oldukça dandik bir üretim, hele ön frene yüklendiğinde nasıl kaydığını sen daha iyi bilirsin..
piyasa lastiklerini aldığında çok ta farklı bir sonuca ulaşmayacağın için bostancu buz motora gidip, 160-170 tl ye in arka takım michelin pilot lastik almanı aynı fiyata orda monte ettirmeni öneririm.
piyasadaki duroların bile tanesi 50 tl iken emin ol ki hiç pişman olmassın, motora bindiğini motorun yattığını ve durduğunu hissedersin..

bugün gittim sevpaya, dunlop 110/90/12 taktırdım ön ve arkaya. lastiğinde rodajı olduğundan fazla zorlamadım lastikleri ama diğerlerinden iyi gibi. en azından şunu farkettimki bozuk yola girince takır tukur sesler çıkıyodu motordan, şimdi lastik sesi geliyo arabadaki gibi:)
birde arkası yükseldi motorun, oturur oturmaz farkettim

bugün gittim sevpaya, dunlop 110/90/12 taktırdım ön ve arkaya. lastiğinde rodajı olduğundan fazla zorlamadım lastikleri ama diğerlerinden iyi gibi. en azından şunu farkettimki bozuk yola girince takır tukur sesler çıkıyodu motordan, şimdi lastik sesi geliyo arabadaki gibi:)
birde arkası yükseldi motorun, oturur oturmaz farkettim

Hayırlı olsun yeni lastiklerin..
Evet lastik rodajına dikkat et..şu sıralar kaymaya biraz meyillidirler ama 500-600 km sonra max. randıman alırsın..

ya ben birşey fark ettim..duro duro diye sana taktır taktır dediğim lastik aslında Dunlop muş :mrgreen::mrgreen: sen yazınca fark ettim valla..

Neyse doğrusunu takmışsın neticede..Artık kasislere ve ufak çukurlara güvenle girebileceksin ve yol tutuşu ile hızlanmasında fark edilir değişim gözleyeceksin..

Sevpa'ya İsmet usta gelmişmiydi? İzindeydi en son..
Benim selamım işe yaradı mı? :p
Kaça taktırdın lastikleri bu arada?

Hayırlı olsun yeni lastiklerin..
Evet lastik rodajına dikkat et..şu sıralar kaymaya biraz meyillidirler ama 500-600 km sonra max. randıman alırsın..

ya ben birşey fark ettim..duro duro diye sana taktır taktır dediğim lastik aslında Dunlop muş :mrgreen::mrgreen: sen yazınca fark ettim valla..

Neyse doğrusunu takmışsın neticede..Artık kasislere ve ufak çukurlara güvenle girebileceksin ve yol tutuşu ile hızlanmasında fark edilir değişim gözleyeceksin..

Sevpa'ya İsmet usta gelmişmiydi? İzindeydi en son..
Benim selamım işe yaradı mı? :p
Kaça taktırdın lastikleri bu arada?

evet bende en son sordum engin hoca diye, o da alır almaz lastikleri değiştirdi dunlop taktırdı dedi, içimden düşündüm madem dunlop taktı bana niye duro dedi diye:)
yol tutuşu henüz tam test edemedim ama hızlanmada düşüklük var, malum daha büyük lastik taktık, olsun ama fazla sorun değil.
2 usta vardı, isimlerini sormadım ama
fiyat olarak ta 150tlye taktırdım, inş kazık yememişimdir:) gerçi sevpayı herkes övdü, motorumun önceki sahibide sevpa diyodu başka bişe demiyodu:) o yüzden yapmazlar öyle şey. ama yinede soriyim siz kaça taktırmıştınız

evet bende en son sordum engin hoca diye, o da alır almaz lastikleri değiştirdi dunlop taktırdı dedi, içimden düşündüm madem dunlop taktı bana niye duro dedi diye:)
yol tutuşu henüz tam test edemedim ama hızlanmada düşüklük var, malum daha büyük lastik taktık, olsun ama fazla sorun değil.
2 usta vardı, isimlerini sormadım ama
fiyat olarak ta 150tlye taktırdım, inş kazık yememişimdir:) gerçi sevpayı herkes övdü, motorumun önceki sahibide sevpa diyodu başka bişe demiyodu:) o yüzden yapmazlar öyle şey. ama yinede soriyim siz kaça taktırmıştınız

ben tanesini ya 60 a ya da 45 e taktırmıştım..tam anımsayamadım şimdi..ama hem alır almaz orada taktırdığım için hem de motosikleti oradan satın aldığım için montaj sırasında takmışlardı lastikleri dolayısı ile işçilik almamışlardı..senden işçilik te almışlardır haliyle..özellikle arka lastik için işçilik alıyorlar epey..

bu arada keşke soraydın tanesi kaça diye ama fahiş fiyat almamışlardır emin ol..

Hızlanması için bence biraz deneme yap..ben başka zat a da bindim ve bendeki yüksek lastiklerle epey daha hızlı bulmuştum motoru..Amortisörleri yükseltmiştin değil mi?

Şu 2 usta var demiştin..acaba birisi ismet ustamıydı?böyle kısa boylu ve beyaz tenli gibi..yav adamı araya araya bir hal oldum artık utanıyorum ne zaman geleceksin diye sormaya :)
1.000 km bakımına sokacağım motoru da..

tanesi 80, iki tanesi 150, zaten baya detaylı sordum teki kaça, önü arkaya taksak, yenisini öne taksak vsvs:)
amortisörler en yüksekte
o dediğin tarifteki vardı sanırım:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar