Ön Lastik: 2,50-17
Arka Lastik: 3.00-16
bu lastiklere kaç basayım arkadaşlar ?
Arka Lastik: 3.00-16
bu lastiklere kaç basayım arkadaşlar ?
valla bi motor ustasından öğrendim ben mesela ne kadr doğru bilmiyorum ama her lastiğin kendine has bi basıncı oluyo eğer lastik yanaklarını incelerseniz kullandığınız lastiğin ne kadar basınçla şişireleceğini yazıyo mesela bende hyosung gt 250 comet var dunlop quolifer lastik kullanıyorum lastik yanağında yazan değerler 42 psi ben böle şişriyorum.çok değilmi diyeceksiniz önceden bende 29-32 basıyodum fakat motor hep bitarafa çekiyodu ve tekerlekler sürekli kayıyordu şimdi 42 psi basıyorum ve yol tutuşu olarak ve gidiş olarak gayet güzel sizde lastik yanaklarını mutlaka kontrol edin mutlaka ne kadar basınç alacağı yazıyodur.biraz uzun oldu kusura bakmayın yardımcı olabildiysem ne mutlu:cat:

Yeni konu açmayı düşünüyordum konu varmış...
Sorum ise şöyle...
Şimdi cbr 250 orj irc lastik var kitapçıkta diyorki
tek kişi 29-29
Çift 29-33
Peki ben lastik değiştirirsem mesela rosso2 yada pilot activ, avon yada metzeller orjinal stock boyutlarında lastik alınca aynı basınçta mı devam etmem gerekir? Yoksa lastik marka ve modeline göre ps değişiyor mu?
Hep bu kadar eski bir konu hortlatmak istemiştim ..
Soğuk havalar sonrası lastik basınçlarınızı kontrol etmenizi tavsiye ederim .. malum soğuk havada ya da soğuk zeminde lastik basınçları ciddi derecede düşmekte ..
Karın yağdığı geçtiğimiz günlerde 8-9 gün kadar motosikletim garajdaydı, garajın zemini beton, içeriye de hafif dışarının havası giriyor .. Ön 36 Arka 42 bıraktığım lastik 18 psi değerine kadar düşmüştü ..
Gerçi gidonun manevra kabiliyetini yitirmesinden bir sıkıntı olduğunu anlıyorsunuz ancak bu durumu gözden kaçırmak ciddi sorunlara sebebiyet verebilir ..
Bilgi olarak bırakmak istedim, hadi selametle ..
Bizim kullandığımız 30/40 civarı PSI değerleri için, her 5,5C'de 1 PSI fark eder.
Sizin örnekte (ön lastik farzediyorum) 36 - 18 = 18 PSI farketmiş. Sıcaklık farkından olsa 18 x 5,5 = 99C fark olması lazım!? Yani lastikleri şişirdiğinizde sıcaklıkları ile son ölçüm yaptığınızdaki sıcaklıkları arasında 99C fark olmalı. Bu pek mümkün olmadığına göre sizin lastikler / jantlar veya supaplar ciddi oranda hava kaçırıyor diyebiliriz.
Benim lastiklere 1 ay dokunmuyorum, ilk şişirdiğim ile arasında 1-2 PSI ya oynuyor ya hiç oynamıyor. (İlk ve son ölçümler arasında hava sıcaklığında aşırı farklar olmadığı sürece...)
Muhtemelen haklısındır dostum, benim söylemek istediğim sürüş kaybı yaşanabileceği .. ancak her hafta hava basan biri olarak daha önce hiç 18 psi görmedim, hava kaçırdığını sanmıyorum zaten siboplarım dahi çelik l sibop ama şu olmuş olabilir ..
Sonuçta benzincide basıyorum havayı 18psi ile başlıyor bir saniye sonra 24, sonra 32, sonra 37 falan derken 36 da dengeliyor .. yani gerçek anlamda 18 psi olmamış olabilir tabii ya da soğukta makine şaşmış da olabilir, sağlıklı ölçemiyor da olabilir .. ama ben farkı frenden ya da gidon ağırlığından anlıyorum açıkçası ..
Bir de konu ile alakası yok ama madem karşılıklı diyalog kurduk sorayım Cyan nicki isminin Cihan olmasından mı geliyor ? ya da ne bileyim Çıyan demenin espirili bir şekli mi ? Ya da Siyan yani kara çamur, kötü kokulu çamur falan mı demek ? ( Böyle abuk subuk şeylere takılan biriyim de, aklıma takılıyor " acaba ne ? " diye, sonra uyuyamıyorum :cherry: )