lastik hava basıncı

Motosikleti
Voge 250RR
Pilot power 2ct lastikler aldım lastikçi arkaya 35psi bastı normalde öne 32 arkaya 29 bastığımı söyleyince düşük dedi. 35 sana çok geliyorsa şuna bak dedi lastiğin üzerinde 38psi mi 40psi mı ne yazıyordu.

Lastik yeni değişti diye alışmam mı gerekiyor bilmiyorum ufak bi slalom denediğimde ön teker çok garip hissettirdi fazla bastığı için de olabilir alışmadığım için de ..

Siz kaç basıyorsunuz acaba bi danışşmak isterim, ben yine petrole ilk gidişimde 32-30 gibi bir şey basarım muhtemelen.

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Pilot power 2ct lastikler aldım lastikçi arkaya 35psi bastı normalde öne 32 arkaya 29 bastığımı söyleyince düşük dedi. 35 sana çok geliyorsa şuna bak dedi lastiğin üzerinde 38psi mi 40psi mı ne yazıyordu.

Lastik yeni değişti diye alışmam mı gerekiyor bilmiyorum ufak bi slalom denediğimde ön teker çok garip hissettirdi fazla bastığı için de olabilir alışmadığım için de ..

Siz kaç basıyorsunuz acaba bi danışşmak isterim, ben yine petrole ilk gidişimde 32-30 gibi bir şey basarım muhtemelen.

Motosikletin kullanım kılavuzundan çıkmıyorum ben. Hava basma konusunda, lastik motorun için uygunsa, marka/model çok fark etmez bence.

Motosikleti
Voge 250RR
Motosikletin kullanım kılavuzundan çıkmıyorum ben. Hava basma konusunda, lastik motorun için uygunsa, marka/model çok fark etmez bence.
evet kitapçıkta 32,6psi yazmışlar petrole gidince 32-30 basıcam yine eskisi gibi.Bakalım bu farklı hissetmemin sebebi basınçtan mıymış yoksa alışmam mı gerekiyormş

Motosikleti
Suzuki Inazuma
evet kitapçıkta 32,6psi yazmışlar petrole gidince 32-30 basıcam yine eskisi gibi.Bakalım bu farklı hissetmemin sebebi basınçtan mıymış yoksa alışmam mı gerekiyormş
Lastiğin rodaj sürecinden de olabilir, harbiden hissi de farklı olabilir ama aldığın lastik iyi bir lastik. Hayirli olsun. Güzel asfaltlarda kullan insallah

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yeni lastiklerin hayırlı olsun.
Basınç onusunda lastiğin üzerinde yazana değl kitapçığa bak her motorun farklı olabiliyor.
Benim motorlarda hep ön daha az basınç yazıyordu tuhaf geldi.
Mesela 225 kiloluk vstrom 650 için ön 33 arka 39 basıyorum.

Motosikleti
Voge 250RR
Lastiğin rodaj sürecinden de olabilir, harbiden hissi de farklı olabilir ama aldığın lastik iyi bir lastik. Hayirli olsun. Güzel asfaltlarda kullan insallah
Olabilir lastikçi 40km dikkat et dedi ben garanti olsun 200km çok dikkatli kullanıcam ve alışa alışa sürüşümü agresifleştireceğim ama gerçekten ekstra bi garip geldi sanki slalom yaparken düşecekmişim gibi hissettim. Ama dediğiniz gibi lastik iyi taksitle rosso 3 bulamadığımız için bunu aldık bugün daha mumları üstünde fren mesafemin kısaldığını fark ettim üstelik yerler ıslakken.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yeni lastiklerin hayırlı olsun.
Basınç onusunda lastiğin üzerinde yazana değl kitapçığa bak her motorun farklı olabiliyor.
Benim motorlarda hep ön daha az basınç yazıyordu tuhaf geldi.
Mesela 225 kiloluk vstrom 650 için ön 33 arka 39 basıyorum.
teşekkür eederim, benim motorum 140kg ben de 70 kiloyum o yüzden ön 29 arka 32 basıyorum eğer öne de 35 bastıysa bu sebepten garip gelmiş de olabilir.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Olabilir lastikçi 40km dikkat et dedi ben garanti olsun 200km çok dikkatli kullanıcam ve alışa alışa sürüşümü agresifleştireceğim ama gerçekten ekstra bi garip geldi sanki slalom yaparken düşecekmişim gibi hissettim. Ama dediğiniz gibi lastik iyi taksitle rosso 3 bulamadığımız için bunu aldık bugün daha mumları üstünde fren mesafemin kısaldığını fark ettim üstelik yerler ıslakken.

teşekkür eederim, benim motorum 140kg ben de 70 kiloyum o yüzden ön 29 arka 32 basıyorum eğer öne de 35 bastıysa bu sebepten garip gelmiş de olabilir.
Motor nedir ?

Motosikleti
Internette net bir sonuca ulasamadim maalesef. En dogru basinc motorunuzun üzerinde yazan basinctir. Ölcü degismedigi sürece her marka lastik icin bu basinc uygulanir. Öne 32 arkaya 29 bastiginizi söylemissiniz ki eger piste cikmayacaksaniz bu lastik basinci dogru degildir. Pist disindaki her ortamda arka lastiginizin basincinin 34 ün altinda olmamasi gerekir diye düsünüyorum. Lastikcinizin uyguladigi basinclar ve lastikleriniz yeni olup henuz hicbir düzlesme olmadigi icin motorunuzu yönlendirdiginizde sanki aniden düsüyormus gibi hissettirmesi gayet dogaldir. Alisacaksiniz.

Motosikleti
Voge 250RR
Internette net bir sonuca ulasamadim maalesef. En dogru basinc motorunuzun üzerinde yazan basinctir. Ölcü degismedigi sürece her marka lastik icin bu basinc uygulanir. Öne 32 arkaya 29 bastiginizi söylemissiniz ki eger piste cikmayacaksaniz bu lastik basinci dogru degildir. Pist disindaki her ortamda arka lastiginizin basincinin 34 ün altinda olmamasi gerekir diye düsünüyorum. Lastikcinizin uyguladigi basinclar ve lastikleriniz yeni olup henuz hicbir düzlesme olmadigi icin motorunuzu yönlendirdiginizde sanki aniden düsüyormus gibi hissettirmesi gayet dogaldir. Alisacaksiniz.
Kitapçığında 32,6 psi eşdeğer olan 225kpa yazıyor ön arka için. Fakat ben de öne arkadan daha az basmak için arkaya 32 basarken öne ya 30 ya da 29 basıyordum. Nedenini bilmiyorum ama düşük basınçlı lastikle sürmek daha güvenli hissettiriyor öne 32 bastığımda kıvraklığı gitmiş gibi hissetmiştim.

Bu arada ön 32 arka 29 için neden pist örneğini verdiniz merak ettim.

Motosikleti
Kitapçığında 32,6 psi eşdeğer olan 225kpa yazıyor ön arka için. Fakat ben de öne arkadan daha az basmak için arkaya 32 basarken öne ya 30 ya da 29 basıyordum. Nedenini bilmiyorum ama düşük basınçlı lastikle sürmek daha güvenli hissettiriyor öne 32 bastığımda kıvraklığı gitmiş gibi hissetmiştim.

Bu arada ön 32 arka 29 için neden pist örneğini verdiniz merak ettim.
Kitapciginda yaklasik 33 yaziyorsa en dogru basinc odur.

Pistte uygulanan basinclar yolda kullanilmaz. Burada tartismak gereksizdir.

Aynı lastik ölçülerini cf 250sr da kullanıyor. Onun tavsiye edilen lastik basıncı ön 32, arka 36 psi. Aynu lastik ölçülerini mt 25 varken kullanıyordum ve 32-36 bastım hep. Ön lastiğe arka lastikten daha fazla hava basıldığını ilk defa duyuyorum, sen ters şekilde yapmışsın. Ön 32 arka 36 olacak.

lastikçi 35 sana çok geliyorsa şuna bak dedi lastiğin üzerinde 38psi mi 40psi mı ne yazıyordu.
o davar stepnecidir ))

lastiğin kesitinde yazan basınç değerleri o lastiğin güvenli bir şekilde taşıyabileceği en yüksek hava basıncı sınırını belirtir. Günlük kullanımda lastiğinizi asla bu maksimum değere kadar şişirmemelisiniz.

Motosikleti
Voge 250RR
Ön lastiğe arka lastikten daha fazla hava basıldığını ilk defa duyuyorum, sen ters şekilde yapmışsın. Ön 32 arka 36 olacak.
Ben ön 29 arka 32 bastigimi söyledim. Artçısız 70 kilo birinin bindiği motora bence 36 biraz fazla olur dediğim gibi öne 32 basınca bile çok garip hissetmiştim o yüzden 29 basiyordum. Ama yeni lastiklerimle 36-32 gibi daha yuksek basınç da deneyeceğim .

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx

Motosikletin kullanım kitapçığı ya da genelde arka maşa üzerinde yazar basınç değerleri ve bu değerler lastik soğuk iken basılması gereken değerlerdir. Fakat 250 cc ve ortalama 150-180 kg arası bir ağırlıktaki motosiklette lastik ölçülerinin de 110-70-17, 140 ya da 150-70-17 olduğunu düşünürsek 70 kg bir adam için ön 28-30 psi arka da 30-32 psi arası sıkıntı yaratmadan keyifli yol kullanımı sağlayacaktır diye düşünüyorum.

Lastik konusunda bakkal çırağının diyeceklerini dinlerim, camideki hocayı dinlerim, Aile Sağlık Merkezi'nde masaları falan silen bir abla vardı, onu da dinlerim. Lastikçiyi dinlemem.

Düz bir şekilde evden işe işten eve gidiyorsan motosiklet üreticisinin ve lastik üreticisinin söylediği basınçlara bak. Sportif sürüyorsan kendin belirleyeceksin zaten. Ben senin yerinde olsam ne yaparım? (Evden işe sürüş değilse) 32-32 çıkar denerim, sonra burdaki hissiyata göre gerekiyorsa değiştiririm. Hissiyattan ne anlayacağımı bilmiyorsam fabrikanın söylediğini basar geçerim.

Motosikleti
Voge 250RR
Motosikletin kullanım kitapçığı ya da genelde arka maşa üzerinde yazar basınç değerleri ve bu değerler lastik soğuk iken basılması gereken değerlerdir. Fakat 250 cc ve ortalama 150-180 kg arası bir ağırlıktaki motosiklette lastik ölçülerinin de 110-70-17, 140 ya da 150-70-17 olduğunu düşünürsek 70 kg bir adam için ön 28-30 psi arka da 30-32 psi arası sıkıntı yaratmadan keyifli yol kullanımı sağlayacaktır diye düşünüyorum.
Bu arada motosiklet doğruysa kitapçıkta 137kg yazıyor genel olarak hafif olduğu için olabilir öne 32 basınca çok kotu hissettiriyordu , yeni lastiklerle yine aynı şekil deneyimleyerek hislerimle kendime en uygunu bulacağım
Lastik konusunda bakkal çırağının diyeceklerini dinlerim, camideki hocayı dinlerim, Aile Sağlık Merkezi'nde masaları falan silen bir abla vardı, onu da dinlerim. Lastikçiyi dinlemem.

Düz bir şekilde evden işe işten eve gidiyorsan motosiklet üreticisinin ve lastik üreticisinin söylediği basınçlara bak. Sportif sürüyorsan kendin belirleyeceksin zaten. Ben senin yerinde olsam ne yaparım? (Evden işe sürüş değilse) 32-32 çıkar denerim, sonra burdaki hissiyata göre gerekiyorsa değiştiririm. Hissiyattan ne anlayacağımı bilmiyorsam fabrikanın söylediğini basar geçerim.
32-32 denediğimde ön taraf çok hantal hissettirmisti o zamandan beri 28-30 arası basiyordum. Yani kisaca ben hangisinde rahat hissediyorsam onu kullanmalıyım anladığım kadarıyla, lastikçi bu değerlere çok düşük diye abartı bi tepki verince acaba yanlış mı yapıyorum diye sorguladım kendimi

. Sportif sürüyorsan kendin belirleyeceksin zaten. Ben senin yerinde olsam ne yaparım? (Evden işe sürüş değilse) 32-32 çıkar denerim,
Öne de arkaya da 35 basmış on 29 arka 32 alınca bayağı rahatladım daha 30km falan surmeme ragmen cstnin tcs aktif ettiği virajda daha yüksek hızla döndüm ve tüm sürüş boyunca sönmeyen tcs ışığım hiç yanmadı bile .

Arka fren basınca stop lambalarim yanmıyor bunda sorun yok servis kapalıydı baktiramadim ama arka disk hava basarken mi denk geldi bilmiyorum elimi dokunduramayavagim kadar yanıyordu.

Yolda birine gösterdim diski sıkan sağdan soldan bişey var bu surtuyo surtmemesi lazım motorcuya göster halleder dedi bugün pazar açık bulduğum bi motorcuya gittim surtmesi gerek bu kadar ısınması da çok normal dedi 5dklık bi suruste gerçekten diskin o kadar ısınması mümkün mü

Son düzenleme:
Motosikleti
Arora kasırga
Ön lastiğe düşük,arka lastiğe yüksek hava basılır.
Artçılı ya da artçısız g*T taşıyan lastik arka lastiktir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar