Lastik hakkında

Dublop Sportmax 160lık arka lastigime civi girmiş fitil yaptırdım bugun sağlıklı olurmu sizce ? motorum kawasaki er6n

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:56 ----------

virajlarda sorun yaratırmı veya havakacırma yaparmı sızce?

hava kaçırma olmaz Profesyonelliğin uç noktalarında viraja yatmadığın sürece de bi sorun çıkarmaz :) için rahat olsun fitil lastik seviyesinde kes zaten 5 6 km de aşınır lastikle sıfır hale gelir sorun yaratmaz yani

anladım scooterım vardı ona yaptırmıstım hıc sorun olmamıstıda. ıste bu daha serı daha agır makıne ya ondan sordum :)

Fitil geçici bir çözümdür, lastikçilerde kolay olduğu için müşterilerini fitile ikna etmeye çalışırlar. Bir süre sonra hava kaçırmaya başlayacaktır, mantar en mantıklı çözümlerden biridir dostum. Dikkatli olmanı öneririm

Saygılar

peki yamamı yaptırmak lazım? malum lastık 500tl e yakın degıstırmek zor bıde daha 5 bın km yaptım hanı hıc kabaklıgı yok. fitil hava kacırınca lastıkcıde bassam her hafta nolur zamanla dahamı cok kacırır

Motorum henüz 100 km'de iken lastik patladı ve iç lastiği atıp sibop değişikliği ile olayı tubless yaptık. Patlak için dıştan fitil atıldı tabii. Lastiği 20.000 km kadar öyle kullanarak eskittim.

"Dıştan" ifadesini kullanmamın nedeni şudur: fitilin patlamış lastiğe içten atılması gerekir. Olması gereken bu şekildedir. Ama tamircilere lastiği açmak zor gelir ve fitili dışarıdan atıverirler. Ancak dediğim gibi bu şekilde bile 20.000 km sorunsuz gitti.

cagriaksu'nun bahsettiği mantar yöntemini ise ilk defa duydum. İncelemekte yarar var.

arkadaşlar, mantar fitil gibi ancak konik bir yama dır, deliğe içerden takılır, kalın tarafı tekerin içinde kalır, bir nevi raptiye gibi, dolayısı ile lastik içindeki basınç yamayı devamlı dışarı iter, konik yapı ise çıkmasını engeller.

En sağlıklı yöntem budur, ayreten 500 tl olan lastik nedir yahu? Çok pahalıymış o teker be...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar, mantar fitil gibi ancak konik bir yama dır, deliğe içerden takılır, kalın tarafı tekerin içinde kalır, bir nevi raptiye gibi, dolayısı ile lastik içindeki basınç yamayı devamlı dışarı iter, konik yapı ise çıkmasını engeller.
.

Dediğin çok doğru ama hangi motorcuda mantar yama vardır. Olsa bile yapar mı?Ya da hangi lastikçi motosikletin lastiğini sökebilir/sökmek ister? Yani doğrusu tabii ki mantar yama ama motosiklet için uygulanabilmesi zor olur. Araba gibi değil ki 4 tane bijon sökünce jant çıksın, lastiği de makinede 2 dakikada söksünler.

haklısınız bende yama (mantar) yaptırcaktımda normal lastıkcı sokemıyor. motorcuya gıtsek zıncır ayarı okadar sök tak işçilik. peki 20bin km yaptım diyorsunuz acaba motorunuz neydi bide hiç bir sorun yaşadınızmı havakaçırma tarzında?

Dostum 20.000 km yaptım demişsin ama, hangi tekerlek 20.000 km den fazla dayanıyor?

Cidden markasını modelini ebadını çok merak ediyorum

Dostum 20.000 km yaptım demişsin ama, hangi tekerlek 20.000 km den fazla dayanıyor?

Cidden markasını modelini ebadını çok merak ediyorum

20.000 km derken ben zaten lastiği değil, fitilin o kadar süre sorun çıkarmamasını kastetmiştim. Lastik olabilecek en adi lastiklerdendi yoksa :) Mondialin üzerinde gelen orjinal lastikti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar