Lastik Gümledi...

Benim görüşüme göre bi'şey olmasını beklemeyin. O bişey olduğunda Allah korusun sıkıntı olabilir. Herkesin yorumuda ortada ki fitil lastiğe içten dışa doğru baskı yapıyor. Bu hep aklımdaydı ama işte biraz daha gidelim değiştirir diye düşündüren usta tavsiyeleri!!! nedeniyle alttan alıyordum. Artık almıyorum :)

Ben 5000 kmdir fitilli lastik kullaniyorum herhangi bi sikinti olmadi

Benim cbf deki michelin pilot lastiklere daha 100 km bile olmadan yassi bi demir parcasi girmisti..lastikci fitil atti 1100 km oldu halen daha kullaniyorum ve bu olay beni baya korkuttu.

Biraz daha kullanalim bakalim ne olacak gorecegiz

Neden enterasan geldi anlamadım. Bu ebattaki lastikleri defalarca söküp taktım. Levyeye ihtiyaç bile duymadım. Hele zorda kalırsam kesin yaparım. Sibobu sökmekte öyle ahım şahım birşey değil. Yani umarım başıma gelmez ama gelirse video çeker gösteririm.
Anahtar takımı taşıdığımı söylemiştim.
Arka lastiği jantla beraber sökerim.
Daha sonra 16-17 anahtarı lastik ile jant arasına sokup biraz zorlayarak lastiği janttan ayırırım.
El ve göz muayenesi ile giren cismi bulup çıkartırım.
Daha sonra janttaki sibobu pense ile parçalayarak sökerim.
Şembreli janta oturtup üstüne lastiği takarım.
Pompa ile şişirip lastik ve jantı arka maşaya geri takarım.
İşlem bu kadar.
Bisiklet lastiği tamir etmiş birisi yanında anahtar takımı ve pompa varsa kolaylıkla yapabilir. Ama büyük motosikletlerin lastiklerini sökmek baya zor. Arkadaşın CBF 150 si için kolay olur.

dediğin gibi yama tutmayacak tubles lastiğe şambrel takıp yolda kalmamak adına devam edebilirsiniz..

fakat kısacık 16-17 anahtarı levye gibi kullanıp tubless lastiği jantdan ayıramazsınız..

bu işlem için motorun yan ayağını kullanabilirsin ama takarken yine iki adet min 30 cm ince ağızlı levye gerekir,yanınızda da sıvı sabun olması lazım.. kaydırıcı olmadan janta geçmez zorlarsanız yanaklara zarar verirsiniz..

ayrıca janttan ayırdığınız tubles lastiği imkanı yok bisiklet pompası ile şişiremessiniz,hatta benzin istasyonlarındaki saatler bile kafi gelmeyebilir..lastiğin yüksek debili hava ile genleşmesi gerekli ki yanaklar otursun hava kaçmasın..bunuda lastik tamircilerindeki hava kompresörleri yapabilir..

konuyu açan arkadaşa da geçmiş olsun..fitil günü kurtarmak için yapılır vaktiniz varsa lastiğin sökülüp yama uygulanması gerekir...

bir lastiğede deliklerin ebatı ve yakınlığına göre 2 veya 3 adet yama yapılabilir ,
her lastik delinmesinde değişim yapacaksak yandık yahu takımı 1000 tl :cyclopsan

Son düzenleme:
Super Moderator
Biraz daha bekleyelim bakalım ne mi olacak ? Helvada üzüm de olsun simdiden siparis verelim. Töbe töbe..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bisiklette iç lastikten 2 tane alır tekini ortadan ikiye katlar dış lastiğin içine yapıştırırdık.İkinci iç lastiğide normal takıp şişirirdik sanki üç tane iç lastik var gibi olurdu bir dahada patlamazdı.Motorda böyle bişey yapılsa denge problemi falan olurmu acaba. Özellikle uzun yola giderken işe yarayabilir.

Valla durum bu kadar vahimse lastige yama yaptiricam..kadikoyde lastigi taktirdigim yer umarim yama isini yapar.

Neden enterasan geldi anlamadım. Bu ebattaki lastikleri defalarca söküp taktım. Levyeye ihtiyaç bile duymadım. Hele zorda kalırsam kesin yaparım. Sibobu sökmekte öyle ahım şahım birşey değil. Yani umarım başıma gelmez ama gelirse video çeker gösteririm.
Anahtar takımı taşıdığımı söylemiştim.
Arka lastiği jantla beraber sökerim.
Daha sonra 16-17 anahtarı lastik ile jant arasına sokup biraz zorlayarak lastiği janttan ayırırım.
El ve göz muayenesi ile giren cismi bulup çıkartırım.
Daha sonra janttaki sibobu pense ile parçalayarak sökerim.
Şembreli janta oturtup üstüne lastiği takarım.
Pompa ile şişirip lastik ve jantı arka maşaya geri takarım.
İşlem bu kadar.
Bisiklet lastiği tamir etmiş birisi yanında anahtar takımı ve pompa varsa kolaylıkla yapabilir. Ama büyük motosikletlerin lastiklerini sökmek baya zor. Arkadaşın CBF 150 si için kolay olur.
bende sizingibi çok bisiklet lastiği değiştirdim ama motorda öyle 15-16 anahtarla o iş olmuyor (batı karadeniz yollarında)isimli adm arkdşmızın gezi raporuna bakınız ön arka 2 lastiği lastikçiden levye alarak 2 saatte söküp taktık takar ikende yanımızda sabun tarzı bir kayganlaştırıcı şart levyesiz anahtar tornavida felanla olcak gibi değil bilginiz olsun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:24 ----------

Yama yapmak sağlıklı olur mu peki? Fitil deliği yırtıyor ve zorluyor bundan dolayı patladığını düşünüyorum. Yama sağlam olur gerçi doğru ama hem lastikçi hemde servisin ısrarla yama tutmaz demesini anlamışta değilim. Bu arada faydalı öneriler için çok teşekkürler.

her lastik patladığında lastik değiştirirsek yandık sizi yanıltmışlar fakat patlağın durumuda çok önemli keskin bir şey yardı ise yarıkta büyük ise değişmesi endoğrusu ama lastik yolda güm diye inmeside çok enteresan öyle iğneyle çiviyle lastik pof diye inmez ağır ağır iner tavsiyem lastikte raptiye,çivi,iğne görürseniz çıkarmadan cismin farkında olup ağar ağar sürerek yakında bir tamirciye gidin ve içten tamirat yaptırın yanınızda var ise geçici olarak çiviyi söküp fitilde atabilirsiniz (bence gerekte yok giren cisim siz ellemedikçe lastikten kolay kolay çıkmıyor ben vida lastikte 40 km yol yaptım eve varınca ertesi gün lastiği söktüm hala inmemişti tabi vidadan vidaya ve giriş açısına ve derinliğine görede inme süresi değişir sonuç olarak yolda patlar ve kendiniz yama yaparsanız basınçlı hava olmadıkça (yanınızda aküden çalışan kompresör dahil)siboda yerinden sökecek dalganız yoksa lastiği sökmeyiniz tamir yapsanız dahi dubless lastikler basınçlı hava olmadan şi şi ri le mi yor (umarım yardımımız dokunur)

Ben her zaman artçı olarak arkamda lastikçi taşırım, ne olur ne olmaz :mrgreen:

Çoğu enduro makinelerin telli jantları ve şambriyelli lastikleri var, ben kullanıyor olsam acayip bi fobim olurdu gümleyecek bir gün diye.

Geçmiş olsun :rendeer:

Vay be arkadaşın biri superman liğe soyunmuş. Ben yaparım onu yaparım bunu yaparım hepsini yaparım hepinizi yaparım.

Peki lastik patladığında bizi tamirciye kadar götürecek, lastik dışına uygulanabilir bir basit yöntem yok mu? Mesela sprey filan.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Tüm lastik üreticilerinin önerdiği tek yama tipi mantar yamadır.

Lastikcilerin yaptığı sıcak yama bile lastiğe zarar veriyor, kabul görmüyor.

Bir kaç ay önce lastiğime çivi girmişti, her zaman yanımda taşıdığım fitili uyguladım.

Sonra her yerde mantar yama aradım yapan yer bulamadım, kızdım kendime malzemelerini aldım. Yaklaşık 150 tl ödedim, 10 dan fazla yama yaparım.

Fakat gel gör ki kaç aydır yamayı yapmaya zaman bulamadım :)

......kaç aydır yamayı yapmaya zaman bulamadım......

hocam yama işini ihmal etmeyin fitil güvenilecek bir uygulama değil...

özellikle artçılı yüksek sürate çıktığınızda fitilin atıldığı delik yarık şeklinde tekrar açılabilir,
aynı şamrelli lastikler gibi lastik bir anda iner..
140 la giderken başıma geldi lastik 2-3 saniye içinde yere oturdu panik yapsaydım 50 takla atmıştım, aman dikkat..

Neyse bugün Kadıköy altıyoldan sahile doğru inerken arkadan güm diye bir ses geldi..... Motoru park ettim 15 dk sonra işim bitti döndüğümde arka lastik canta kadar neredeyse oturmuştu. Aynı anda başlayan sert rüzgar ve yağmurla birlikte eyvah dedim. Sordum lastikçi yok dediler. Dedim bari Hasanpaşa da servisler var oraya kadar bir şekilde gidebilir miyim? Başka pek seçenekte yoktu. Giderken oradaki petrol ofisini gördüm. Lastiği en azından iyice şişirip düşük sürat servise kadar giderim dedim ama hava pompası bozuktu.

Geçmiş olsun. Korku filmi gibi, ama gerçek!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar